torstai 29. toukokuuta 2014

JOSKUS SITÄ SEKOAA OMAAN NÄPPÄRYYTEENSÄ

Löysinhän ne kuvat kun aikani painelin asetuksia!
Poika ja miniä pääsivät kehumaan!
Opin taas sen, että ei pidä  mennä tekemään sellaista mitä ei osaa.
Tietokoneen käyttö ja uudet sovellukset eivät ole minun läheskään parasta osaamisaluettani.
Onneksi välillä pääsen kasvihuoneeseen, tänään istutin kurkut ja meloonit.
Tomaatin ja paprikantaimet voivat rehevästi lasikasvihuoneessa.
Miniä kävi riipimässä nokkosia, lipstikkaa ja viinimarjanlehtiä. Tekee niistä nokkoslettuja, juomaa ja keitonlisäkettä.
Minä menen terassille ompelemaan -jotakin.

KUKA VEI KUVAT BLOGEILTANI?

Kuka tai mikä kumma hävitti pari päivää sitten kuvat blogeiltani? Picasassa päivitin kuvia ja sen jälkeen hävisi kaikki kuvat toiseksiviimeiseen kirjoitukseen asti.
En ymmärrä!

tiistai 27. toukokuuta 2014

PYYKKIPALLO JA MUUTA MERKILLISTÄ

Menneillä viikoilla avattiin paikkakunnalle uusi kirpputori. Varasin sieltä minäkin pöydän. Pitkästä aikaa. Kahden kuolinpesän tavaroita on kuluneen vuoden aikana päässyt kertymään nurkkiin ja niistä piti päästä eroon. (Jo aiemmin vietiin taas peräkärryllinen romua kaatopaikalle.)
Kasasin myyntipöydälle vain tavaraa, en vaatteita tai käsitöitä. Lapsilta pieniksi jääneitä ulkoleluja oli hyllyllinen, ne vein myyntiin ja kaupaksi menivät. Vuosia -jopa kymmeniä- käyttämättöminä olevia laseja ja Arabian Anemoneakin yritin myydä, huonolla menestyksellä.
Koriste-asineitä on kierrätykset ja kirpparit pullollaa, niitä en laittanut myyntiin. Eivät tee kauppaansa.
Naapuripöydän rouva oli pettynyt, sanoi tehneensä reippaan tappion. Itse pääsin voiton puolelle. Harvinaista.
Pyykki/pesupallon loistavia käyttöominaisuuksia ei tämän kirpparin asiakkaat tiedostaneet. Pallo on tullut perintönä melkein 40- vuotta sitten talouteeni. Sitä käytti isotäti ainoana "koneenaan" 50-luvulta  ehkä aiemminkin. Pyykit pannaan rumpuun, vettä ja pesuainetta sekaan ja eikun kampeamaan. Likavesi pois, puhdasta tilalle ja pestyt pyykit  narulle. Siinä se. Itävaltalainen jo ehkä antiikkinen vempain. Kuka tarvitsee?

Puutarhatuolien päälliset kaipasivat pesua. Iltani ratoksi kävin pesaisemassa ne paikkakunnallisella "pyykkilaiturilla". Vettyneet päälliset olivat niin painavia ennen mankeliin viemistä, että minulta-vähäläntäiseltä mummukalta-oli voimat loppua niitä rahdatessa. Puoliso oli siitä jo varoitellut, mutta en uskonut. Puoliso itse oli samanikäisten " vielä virtaa"- ystäviensä kanssa kyläyhdistyksen rantasaunaa tuunaamassa.

 Maantien toisella puolella laiduntaa kaksi pientä hevosta. Ehkäpä kasvavat hevosen kokoisiksi ennen syksyä.


TALVIUNI ON PÄÄTTYNYT

Terve taas, pitkästä aikaa. Tammikuun jälkeen en ole tänne kirjannut kuulumisiani. Talvi on sujunut tapahtumarikkaasti näin eläkeläisen mittarin mukaan. Lumitöitä en tehnyt yhtään kertaa.
Maaliskuussa saatiin vihdoin kunnallinen viemäri asennettua meillekin. En kuullut koneiden tuloa talon taakse ja olin saada kahvin väärään kurkkuun kun ikkunan taakse ilmaantui valtava kaivurin kauha. Siinä se sokkelin juurella teki töitänsä ja sai koko takapihan hirveään savivelliin. Puitakin joutuivat taas kaatamaan vaikka edellisenä talvena kaadettiin kymmeniä puita. Tontin toinenkin laita joutui runneltavaksi kun naapurin viemäri vedettiin meidän maitten läpi. Hyvin viemäri nyt kuitenkin vetää. Ja on tullut turhan hintavaksi eläkeläisen kukkarolle.
Ikäviäkin tapahtumia talven ja kevään aikana lähipiirissämme koettiin. Puolison 91-vuotias äiti nukkui pois maaliskuussa, samoin Puolison eno ja yksi mies naapurustosta. Hautajaistunnelmissa oltiin monena viikonloppuna.
Muuten elämänmeno on sujunut leppoisasti. Hymy-koiran kanssa ulkoillaan päivittäin. Vappuna käytiin paikallisella  venerannalla, sai koira kahlailla rantavedessä. Minä myös. Olin ostanut uudet lyhytvartiset puutarhasaappaat ja tietenkin niitä piti kokeilla rantavedessä. Lyhyistä varsista hulahti laineet saappaisiin ja sainkin kävellä lotisevin askelin kotiin.
Viikonloppuvieraita on ollut entiseen malliin. Usein yökylässä on pojanpojan joku kaverikin. Keväällä käytiin pikavisiitillä Tukholmassa ja hautajaisten jälkeen vietiin 2.poika tyttöineen Espooseen.
Muita matkoja ei olla tehty. Kotona on ollut riittävästi puuhastelua. 
Ja lepoa.
Lähes tylsistymiseen asti.