torstai 19. kesäkuuta 2014

PIKAMATKOILLA

Matkakuume hiukan kiusaa. Pientä tyydytystä siihen on saatu lastenkuljetusreissuilla. Sunnuntaina haettiin kaksi tenavaa lomanvietosta. Käytiin puolimatkassa, me Ylöjärveltä Hämeenlinnan Tiiriöön, poika toi lapset Järvenpäästä samaan paikkaan. Tällä kertaa meillä oli hetki aikaa ja sain Puolison poikkeamaan Ideaparkissa. On se ihmeellistä -jälleen kerran sen sain todistaa- Puolison lonkka alkaa aina vihoitella kauppakeskusten käytävillä, ei koskaan muulloin. Kavereiden kanssa talkooilloissa vihoittelusta ei ole tietoakaan! Väkisin kauppakeskuksessa kuitenkin katseltiin ja  käveltiin. Piti ostaa pieni suihkulähdepumppu rikkimenneen tilalle. Niitä ei  mistään löytynyt, ovat näköjään loppuneet lähes kaikilta kauppiailta tänä keväänä. Tai maahan tuontia ei ole ollut. Motonetin verkkokaupasta sellaisen vihdoin löysin ja tilasin. Ja halvalla sain.

Toisen pojan pojat olivat viikonlopun Joensuun puolessa hääjuhlissa. Poikien piti lomailla siellä pari viikkoa, mutta jo sunnuntai-iltana tuli puhelu :"Voitteko tulla keskiviikkona hakemaan?" Seuraavana päivänä tuli toinen puhelu: "Tulkaa jo tiistai-iltana ja olkaa täällä yötä." Koiramme Hymyn takia menomme ovat rajoitettuja ja lupasimme tulla vasta keskiviikkona.
Klo 7.10 lähdimme matkaan. Navigaattori viritettiin käyntiin ja viimevuotinen heppu siellä meille ohjeitaan jakeli.
Korpilahden kohdalla oli hauskannäköinen pysäkkikatos ja sitä ihailin ääneen.
Minä: " Muistatko kun meidänkin tien päässä oli maitolaituri (1977)?"
Puoliso: "Joo ja Aamulehden laatikko. Kerran kun mää olin hakemassa Aamulehtee niin siinä oli parkissa auto ja kaks mustalaista luki lehtee. Ne kysy multa: onks tää siun lehti myö vaan kateltiin onko  meiä hevonen voittanu eilisis raveis. Ja ne piereskeli koko ajan."
Muuta järkevää ei melkein koko matkalla sitten puhuttukaan.
Kahvitauoilla käytiin.
Hääparia onniteltiin, pojat saatiin kyytiin ja paluumatkalle lähdettiin klo13.10. Pojat pelasivat toinen etupenkillä, toinen takapenkillä eikä taaskaan juttu suuremmin luistanut. Tärkeimmät kuulumiset vaihdettiin.
Minä tapani mukaan kudoin sukkaparin matkan aikana.Loppumatkalla oli tosihiljaista:

Minä kuuntelin kuulokkeilla puhelimen radiosta luontoillan luola-ohjelmaa. En ole moiseen aiheeseen aiemmin törmännytkään. Kyllä radion kuuntelu avartaa!
Kotona oltiin klo19.10 eli tasan 12 tuntia matkamme kesti. 
Poikien isä oli käynyt Hymyä lenkittämässä ja Hymy olikin taas aivan villinä kun tapasi tutut paimennettavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti