tiistai 31. lokakuuta 2017

KUN JALAT EIVÄT YLETY LATTIALLE JA ILTAPÄIVÄUNILLE PAIKKA

Nyt siitä tuli loppu, ajattelin ja katselin bloggaushuonettani sillä silmällä...
Viime aikoina lounaan jälkeen, ennen iltapäiväkahvia on silmissä tuntunut, että ne on laitettava kiinni. Mieluimmin niin, että pää on tyynyllä ja viltti korvilla. Siinä tilassa käveleminen olohuoneen soffalle tai oikein sänkykamariin on ollut liian pitkä matka.
Siispä tuumin, että bloggaushuoneeseen on saatava pikku pesä iltapäivätorkkuja varten.
On tässä huoneessa aiemmin ollut kierrätyksestä haettu ja tuunattu sohva, mutta se oli niin kömpelö käyttää, että poistoon meni.
Fidasta kauan aikaa sitten ostettu ja herra Kukkaron huoneesta siirretty Vilkan mainio kirjahylly on ollut käsityökirjojeni ja askartelutarpeitteni säilytyspaikka muutaman vuoden.
Syksyn mittaan olen poistanut ronskilla kädellä kierrätykseen kirjoja, vanhoja käsityölehtiä ja monta karkkilaatikollista askartelutarpeita.

Kirjahyllyä ajattelin tarjota kierrätykseen, mutta kierrätys ei enää halukkaasti ota näitä yli kaksimetrisiä hyllyköitä riesakseen. No mitäs nyt?

"Viittisiks `sää tulla mun avuks ´purkaan tota hyllyä"-kysyin sadepäivänä puolisolta, herra Kukkarolta.

Olin maininnut ohimennen, että teen itselleni päiväunipaikan bloggaushuoneeseeni. Suunnitelman yksityiskohdista en tullut maininneeksi.
Oli aikamoinen homma tyhjentää hyllystö, samalla tuli taas inventoitua käsityöomaisuus.
Muutama laatikko ja kaapin hyllykin jäi tyhjäksi. 
Mittailin tiloja ja totesin, ettei huoneeseen sopivasti mahdu normaalikokoinen sänky.
No miksi pitäisi kun en itsekään ole enää normaalikokoinen ja päiväunet otetaan pienessä kippurassa.
Kävi välähdys ja tuumasin, että ei viedäkään hyllystöä kaatopaikalle, teen nukkumapaikan hyllyn kaapistojen päälle, sellaisen 180 senttisen. Siksi tuon mittaisen kun sattui olemaan tallella entinen sängynpääty, 70X180. Herra Kukkarolla ei ollut harmainta aavistustakaan salaisesta aarteestani.
Kaapisto irti seinästä ja sängynpääty muutamalla ruuvilla kiinni. Patja päälle ja siinä se, oma pesä.

Hyllykkö purettiin ja hyllylevyt päätettiin käyttää tulevina hyllyinä.

Yksi iltapäivä hiljaisesti aherrettiin ja illalla oli tärkeimmät tavarat paikoillaan.

"Mää pääsin ensimmäiseks koemakaan ton lavitsan ja vähän maisteleen tyynynkulmaa."

Olen säilytellyt langat, kankaat ja käsityötarpeet kannellisissa läpinäkyvissä laatikoissa. Joskus on tullut ostettua joitakin tarjouslaatikoita, mutta olen todennut SmartStore - laatikostot parhaiksi.
Halvemmissa ei pysy kannen kiinnitykset ehjinä. SmartStore 31 litraiset ovat mainioita vaikka koiranruokasäkin säilyttämiseen, langoille ja kankaille. Pienemmät mahtuvat hyvin hyllyissä päällekkäin ja näillä uusilla hyllyilläni sekä päällekkäin että peräkkäin. Lankoja näyttäisi olevan 80 litran verran...Lisänä on ne pussukat, joissa on jo joku työ aluillaan...
Kolmannellekin pitkälle hyllylle on tarve, sen kiinnittämisen anomista harkitsen muutaman päivän.

"Ei tohon voi kolmatta hyllyä laittaa, sää lyät siihen pääs."

Nurkkaan jäi  kiusallinen 40 senttinen tila, juuri sopiva Ikean hyllystölle. Siihen mahtuisivat sukututkimuslaatikot ja muut asiakirjat.  Ikeareissukin vaatii sopivan hetken toteutuakseen. Ehkä houkuttelen kantajaa niillä lihapullilla...
Toinen bloggaushuoneen häiriötekijä päiväunipaikan puuttumisen lisäksi on ollut työtuoli. Nimittäin; jalkapohjani eivät ylety lattiaan kun tuolia ei voi madaltaa. Se on tätä kun mittakeppi näyttää vähän yli puoltatoista metriä. Äitini- Vanha Rouva -ratkaisi saman ongelman toilettipaperilla. Neljä rullaa oli sidottu teipillä yhteen ja päällystetty vanhalla tyynyliinalla. Näin tuli lämmin ja sopiva koroke jaloille. Meidän  äiti oli viisas ihminen.
Työtuoli lähti kierrätykseen. Haeskelen kivaa valkoista pikkutuolia tähän uudistuneeseen huoneeseeni. Pientä ehostamista sisustaminen on vielä vailla, mutta isommat väännöt saatiin tehtyä. Ilman turhia pulinoita.
Mitäkö tämä sitten maksoi?
Ei vielä mitään, kaikki tarvittava löytyi omista nurkista.  Patjan käyn ostamassa Jyskistä, sillä näytti olevan sopivan kokoinen. Kolmisenkymppiä on  hinta. Ikean hyllyllä on sama hinta, eli kuudella kympillä saan itseni levänneeksi ja tyytyväiseksi. Emmerdaleakin voi katsella viltin alla.
Jos Jymy sen sallii.  Ja jos mahdutaan vierekkäin makoilemaan.
"No tuu jo huiliin mun seuraks´, kyllä me tähän mahrutaan, mää  lämmitän sun jalkoja."

18 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää.. mutta mitäs mieltä Jymy on? Jotenkin empien kattelee emäntäänsä❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo siinä ehdittiin ihan sulassa sovussa loikoilla. Yhtä isoja ollaan, ellei Jymy jo minua isompi.

   Poista
 2. Bloggaushuone, ajatuksenakin ihana. Hyvin olet saanut kaiken tärkeän ja tarpeellisen ojenukseen.
  Nyt me odotamme paljon uusia postauksia, kun sille on oma huonekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina välillä on tarpeen päivittää omaisuuuttaan...

   Poista
 3. Mahtava idea! Oih, ihanaa, oma bloggaushuone <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valloitin yhden huoneen lasten lähdettyä kotoa maailmalle ompeluhuoneekseni, mutta siitä tulikin ompeluiden vähennyttyä bloggaukselle ja muulle "tutkimuksen- ja tieteentekemiselle" oiva tila. Ikkunasta näen pihan elämää, se on minulle tärkeä elementti, se katselu.

   Poista
 4. No siitähän tuli hyvä lepopaikka! Jymy on kyllä niin iso, hyvä jos mahduitte yhdessä olemaan :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten kiva idea ja hienolta näyttää😍 Kyllä Jymykin tykkää❤ Mukavaa maŕraskuuta❤

  VastaaPoista
 6. Niin se syksy loppui ja talven tuloa odotellaan, nyt kelpaa oleskella sisätiloissa haaveilemassa. Aurinkoisia marraskuun päiviä Sinullekin!

  VastaaPoista
 7. Hienosti oivallettu ja uusiokäytetty entiset tarpeet. Kirjoitan jo toista kertaa tänään, että inhoan kaikkea tuhlaamista. Bloggaushuoneessa (kuulostaa luksukselta) lopputulos on hyvännäköinen ja käytännöllinen. Vetoava katse Jymyllä. Missäs se emäntä oikein kuppaa? Laitoin blogiini tänään sinulle haasteen. Kivaa keskiviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskeneräinen se on vielä. Haaste löydetty ja vastaanotettu! Kuppasin kylillä, siitä myöhemmin.

   Poista
 8. Mahtava idea, ja hyvä huilaustaukopaikka. On sulla tuota kamaa kans paljon.
  Mä oon pikkuhiljaa hävittänyt askartelu/lanka romppeita. Osan myynyt ja osan antanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lankoja ja kankaita on ihan -riittävästi. Samoin koruntekotarvikkeita, mutta ne mahtuvat pieniin laatikostoihin. Näillä ikävuosilla huilaustaukoja on kiva pitää kun se ei muiota toimia haittaa.

   Poista
 9. Viihtyisä lopputulos ja varmasti toimiva! Bloggaushuone kuulostaa ihanalta.:) Hyvää marraskuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa aiemmin kerroin, että huone on vielä keskeneräinen, jospa viikonloppuna saisin enemmän valmista aikaan. Keskeneräisyys nimittäin tympii minua aika tavalla. Aurinkoisia marraskuun päiviä Sinunkin pihapiiriisi!

   Poista
 10. Miten ihana idea, bloggaushuone ja vielä päiväunipaikalla varustettu. Kuulostaa suorastaan ylelliseltä. Jymy kyllä katselee sen näköisenä, että kai tää peti on sitten mulle 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä se nyt vahtii silmät lurpallaan, kohta köllähdän minäkin viereen. Vielä on tuunaus kesken...

   Poista