tiistai 2. kesäkuuta 2020

ISOMUMMIN OLKIHATUT JA TEINIPOIKIA

Vanhalla Rouvalla - äidilläni- oli mittava kokoelma hattuja. Niitä oli niin paljon, etteivät ne mahtuneet uuden kodin hattuhyllylle. Niinpä niille teetettiin ihan oma kaappi. Hatut hyllyssä vaihtoivat paikkaa vuodenaikojen mukaan. Eteisen peilin edessä hän  sovitteli niitä kunkin päällysvaatteen ja huivin pariksi. Kesäisin hänellä oli käsissään aina pitsihansikkaat. "Ettei ryppyiset sormet näy!"
 Kun äitimme lähti ikuiselle matkalleen, otin kaikki hatut talteen omille hyllyilleni.
Talvihattujakin oli  viikon jokaiselle päivälle omansa ja jokunen ylimääräinenkin. 


Meillä on karenssihupina kaksi teinipoikaserkusta. Ei käy aika pitkäksi eikä tylsäksi kun heidän touhujaan saa seurata. Tänään uusien perunoiden kypsymistä odotellessa pojat ilmestyivät vierelle isomummin olkihatut päässään. Pojat muistavat hyvin  Irkku-isomummin ja osasivat kantaa olkihattuja tietyllä kunnioituksella.

"Mää herään heti päiväuniltani vessan lattialta kun kuulen kotitieltä Mauton pörinää. Siitä tiedän, että saan leikkikavereita tähän arkiseen äänettömyyteen mikä meillä nykyään on vallitseva olotila."



Teinipojille keitetään pahimpaan nälkään parin kilon pussillinen uusia perunoita.
"Voi että on herkkua uudet perunat ja voita päälle!"
Nykyään osataan kattaa teineille isoimmat lautaset että vältytään huomautuksilta: "Liian pienet lautaset nälkäisille nuorille!"


"Mummi, olisko sulla mulle sopivaa korvakorua että reikä pysyisi auki?"
Löytyihän sellainen mummin laatikosta.


Pojat lähtivät kaverin syntymäpäiville ja jättivät mahtavat Calvin Klein-käryt eteiseen. Ovat näköjään perineet pappansa ominaisuudet - juhliin mennään hyvältä tuoksuvana.



Ps. kysyikö joku mitä meidän talon myynnille kuuluu? No sellaista, että kymmenen päivää oli kuvat Etuovi comissa ja katsojia kävi. Eilen poistettiin ilmoitus kun saatiin viesti "Vastatarjous hyväksytty!"
Minä aloitin heti pakkaamisen: keräsin poistettavat kankaantilkut muovikasseihin. Jostahan se on aloitettava, vai mitä?!


Ps.ps. uudesta kodista ei ole vielä tietoa...

9 kommenttia:

  1. Hauska postaus ja kuvat.
    Onneksi olkoon!
    Elätte jänniä ja kiireisiä aikoja. Varmasti uusi koti löytyy, en epäile yhtään.
    Toivottavasti et lopeta bloggausta muuton myötä.
    Kaikkea hyvää teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnelatausta on, en kiellä:) Kuntotarkastus on kesäkuun puolivälissä ja sitten...Nyt odotellaan hyväksyykö löytämämme kodin myyjä tarjouksemme.

      Poista
  2. Ihana postaus ja niin kiva kun on noita teinipoikia ilostuttamassa eloa. Kyllä siinä saa naurua pidätellä kun nuoriso oikein intoutuu hassuttelemaan. Äidilläsi on ollut ihania hattuja! Muistan miten mukava oli lapsena äidin vaatteilla siskojen kanssa leikkiä, puettiin korkokengät, hellehatut ja kauniit kaulakorut pujotettiin kaulaan, siinä sitä sitten tepasteltiin:)) Onnea asuntokaupoista, toivotaan että uusi koti löytyy! Aurinkoista ja mukavaa alkanutta kesäkuuta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päde! Nämä melkein 17-vuotiaat teinit taantuvat mummilan pikkupojiksi lomillaan. Ei haittaa, se on käypää eliksiiriä tuleville vuosille. Tämä päivä on käytetty taas kaatopaikkakuorman lastaamiseen poikien kanssa.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos, Sesse! On tämä nyt aika jännittävää aikaa, onneksi on hyvin levollinen olo, kyllä kaikki järjestyy!

      Poista
  4. Hauska kirjoitus. Onpa teillä jännät ajat. Vai saitte näinkin äkkiä myytyä talonne.
    Jep pakattavaa riittää ja jostakin se alkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä aikana on yllättävää, että mahdollisia ostajia riitti vielää senkin jälkeen kun välittäjä sulki myynnin. Nyt jännitetään kuntotarkastajan lausuntoa. Ja mistä uusi koti löytyy???

      Poista
  5. Teinit viettävät usein viikonloput mummilassa ja saavat tavata muitakin samanikäisiä serkkujaan. Viikonloppu vietetään pihatöissä porukalla.

    VastaaPoista