perjantai 16. marraskuuta 2012

Terveisiä KÄDENTAIDOT-messuilta

Tuli käytyä Tampereella jokavuotisilla Kädentaidot- messuilla. Useimmiten menen sinne bussilla kunhan ensin olen vienyt auton  parkkiin Tesomalle ja siltä bussi 1:llä suoraan Pirkkahalliin. Nyt kuitenkin päätin mennä omalla autolla, ei olisi kannattanut, matkan varrella oli kolari tms. ja liikenneruuhka oli melkoinen. Autoni ohjattiin yli km:n päähän kuraliejuiselle parkkialueelle. Oli jo tarpeeksi väsy kun pääsin lipunostoon.
Aloitin kierroksen C-salista, josta heti bongasin melkein sukulaisen pikkukojun. Näytillä oli kivoja metallilanka-amppeleita, koruja ja painotöitä. Naisvirrassa jatkoin kulkuani ja yritin kurkistaa jokaiseen kojuun. Käsilaukussani oli lappunen, johon eilen illalla merkitsin paikat ja kojut joissa haluaisin käydä. Heti alkumetreillä oli kirjanmyyntikoju ja mukaani tarttui- kun halvalla sai-kaksi kirjaa, toinen "Fair Islen neulemallit" ja toinen kirjontamallikirja. Olen jotenkin mieltynyt näihin hiukan vanhahtaviin kirjoneuleisiin, kärsivällisyytenikin pitää niistä. Viime talvena annoin E.Meri.E:lle yhden mohairlangoista kutomani voilettisävyisen neuleen, I.Sofia.M. on saanut aiemmin parikin värikästä puseroa. Värisommittelussa en ole oikein pätevä, siksi ostin tuon kirjan apuvälineeksi.
Kirjontakin kiinnostaa, sileitä neuleita on mukava tuunata-niitäkin vanhahtavilla kirjontakuvioilla. 
Olin saanut tehtäväksi ostaa M:lle "Nukkekoti Väinölän tapaan"-uutuuskirjan. Sen löysinkin ja tekijä kirjasi sen omistuskirjoituksella M:lle. Selasin kirjaa ja se onkin aikamoinen aarre nukketalonrakentajalle.
Lankoja on myytävänä monessa kojussa, nyt ei tarttunut yhtään kerää mukaani, ensin on neulottava entistä varastoa pienemmäksi. Sukkien kutominen käsin tympii hiukan tällä hetkellä, pitänee kaivaa neulekone sängyn alta ja huristella sillä muutamat isommat sukkaparit. R.Mikaelkin tarvitsee jo 41 numeroiset villasukat. Muista miehistä puhumattakaan. On hauska nähdä, että pojille alkaa kelvata kotonakudotut villasukat. Toivottavasti alkavat pitää myös tumppuja/lapasia talven tullen. Nyt kelpaa vain hanskat.
Koruntekolaatikostani on puuttunut korupiikkejä ja korvakorunosia, niitä sain tutusta paikasta: "Helmien Talosta". Ja punaisia ja mustia puuhelmiäkin ostin. Pääsin vähällä.
Nyt on varpaat turvoksissa, mutta mieli tyyni, päivä messuilla sujui  sutjakasti ja muutaman tutunkin siellä tapasin.

1 kommentti:

  1. Itsekin olin kyseisillä messuilla ja ihastuin erityisesti ihaniin painotöihin mitä messuilla oli esillä! Tiedätkö järjestetäänkö messut tänä vuonna?

    VastaaPoista