perjantai 20. syyskuuta 2013

NIISK, NIISK, KRÖH,KRÖHK

Yöpöydän valtasi viime yönä keittiörullallinen rutattuja nenänpyyhkimiä. Kuten siinä histamiinimainoksessa joka pyöri keväällä TV:ssä. Viime viikolla oli R.Mikael meillä pari päivää potemassa pientä flunssaa, ja sieltähän se minuunkin iski. Ja Puolisoon. Puoliso poti minua ennen ja selvisi parin päivän tiiviillä pehkuissa  ololla. Oma tautini alkoi kovilla lihas- ja niskakivuilla - ja hillittömällä ruokahalulla kuten aina. En heti ymmärtänyt, että tauti on tulossa minuunkin, jatkoin vain normaaleja syyspuuhia ulkona. Keskiviikkona nousi kuume ja aivan vetämätön olo. Viime yö oli yhtä niistämistä, kolmen jälkeen yöllä Puoliso kehoitti ottamaan histamiinia. Niin tein, otin kainalooni tyynyn ja peiton ja siirryin loppuyöksi omaan uuteen pikkuhuoneeseeni.
Pikkuhuone on nyt saatu valmiiksi, lasipöydän omia jalkoja vielä odottelen varaston uumenista löytyväksi. Nyt lasilevyn alla on jotkut vanhat kromijalat, ne päällystin keinonahkanauhalla.
Entinen työhuoneeni, nyt nimeltään Pikkuhuone sai kattonsa valkoiseksi, samoin maalattiin takan takaseinä valkoiseksi. Kaapisto sai uudet ovet -valkoiset. Läpinäkyvät vetimet ostin Ikeasta.
Sohva sai peittonsa kaapista löytyneestä puuvillaisesta kankaasta. Tyynypussitkin ovat kaappien kätköistä ja sopivat mainiosti huoneen väritykseen.
Kirjahyllyn ostin Ikeasta, naruverhojen takana on karkkilaatikoissa pientä tilpehööriä ja käsityölehtiä. 
Vein painavan kassillisen vanhempia käsityölehtiäni kierrätyskeskukseen.
Tiilimuurin edessä on -ja taas Ikeasta ostettu- Malm-apupöytä. Se mahtui melkein sentilleen seinän ja sohvan väliin. Sohvasta kyllä jouduttiin sahaamaan selkänojan koristereunaa vähän pois. Ei haittaa. Hyllyinä on pari Lack-hyllyä, ylempi hylly on  "varapäille". Pikkulaatikostot päällystin eteisen ylijäämätapetilla, samoin isomman perintökirstun.
Kattoon pelastin toisesta huoneesta pienen kristallivalaisimen. Kristalliesineitä ripotttelin kynäpurkeiksi ja kukkatelineiksi. Tulivatpa nekin taas käyttöön. Lattialle hain vintiltä valkoisen maton.
Ikkunan edessä on isompaa työskentelyä varten lasipöytä, on vähän ilmavampaa pikkuhuoneeseen.
Aika vähällä (rahalla) tämän entisen työhuoneeni kunnostamisesta selvittiin, eikä suurempia henkisiä traumojakaan saatu aikaiseksi.
Jo tässä huonessa on tyttövieraat yöpyneet muutaman kerran. P.Sylvi. sai viime viikonlopun katsella omia videoitaan ja rouskuttaa poppareita aivan omassa rauhassaan uudessa tyttöjen  huoneessa.
Uusi huone toimii edellen myös koirani Hymyn ruokasalina.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti