tiistai 27. toukokuuta 2014

TALVIUNI ON PÄÄTTYNYT

Terve taas, pitkästä aikaa. Tammikuun jälkeen en ole tänne kirjannut kuulumisiani. Talvi on sujunut tapahtumarikkaasti näin eläkeläisen mittarin mukaan. Lumitöitä en tehnyt yhtään kertaa.
Maaliskuussa saatiin vihdoin kunnallinen viemäri asennettua meillekin. En kuullut koneiden tuloa talon taakse ja olin saada kahvin väärään kurkkuun kun ikkunan taakse ilmaantui valtava kaivurin kauha. Siinä se sokkelin juurella teki töitänsä ja sai koko takapihan hirveään savivelliin. Puitakin joutuivat taas kaatamaan vaikka edellisenä talvena kaadettiin kymmeniä puita. Tontin toinenkin laita joutui runneltavaksi kun naapurin viemäri vedettiin meidän maitten läpi. Hyvin viemäri nyt kuitenkin vetää. Ja on tullut turhan hintavaksi eläkeläisen kukkarolle.
Ikäviäkin tapahtumia talven ja kevään aikana lähipiirissämme koettiin. Puolison 91-vuotias äiti nukkui pois maaliskuussa, samoin Puolison eno ja yksi mies naapurustosta. Hautajaistunnelmissa oltiin monena viikonloppuna.
Muuten elämänmeno on sujunut leppoisasti. Hymy-koiran kanssa ulkoillaan päivittäin. Vappuna käytiin paikallisella  venerannalla, sai koira kahlailla rantavedessä. Minä myös. Olin ostanut uudet lyhytvartiset puutarhasaappaat ja tietenkin niitä piti kokeilla rantavedessä. Lyhyistä varsista hulahti laineet saappaisiin ja sainkin kävellä lotisevin askelin kotiin.
Viikonloppuvieraita on ollut entiseen malliin. Usein yökylässä on pojanpojan joku kaverikin. Keväällä käytiin pikavisiitillä Tukholmassa ja hautajaisten jälkeen vietiin 2.poika tyttöineen Espooseen.
Muita matkoja ei olla tehty. Kotona on ollut riittävästi puuhastelua. 
Ja lepoa.
Lähes tylsistymiseen asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti