tiistai 8. heinäkuuta 2014

LOMALAPSIA JA AIKUISIA

Tähän on taas tultu. Uimaretkelle Nalle Puhin kanssa. Puh on ollut samoissa ilmoissa jo kolme edellistä kesää, tämä on neljäs. Samanikäinen on uima-allas, sunnuntai-iltana lapsityövoimaa käyttäen se koottiin. Vedenlämpö ensimmäisille uimareille maanantaina oli huimat 16 astetta. Tänään jo 20.

Lomalaisia on riittänyt. Perjantaina tuli Kolmas Poika lastensa kanssa -isällä aiheena mustan Kuplan tuunaus ajokuntoon sitten joskus. Sunnuntai-iltana lähti kotiinsa toisen lapsen kanssa. Poika jäi.

Neljännen Pojan pojat ovat olleet Mummilassa lomailemassa jo juhannusviikolta. Kahdet syntymäpäivät vietettiin viikonloppuna. Yksi täytti 8 v ja toinen 11 v. Syötiin prinsessakakkua. Ynnä muuta.

Pojat korjailivat taas moponraatoa, kaveri auttoi. Istuimiakin löytyi kullekin sopiva.

Ei kaikki ongelmitta sujunut: kaatoivat bensatankillisen varaston lattialle. Vahingossa.
Kuten täpötäysi kasteluvesitynnyrikin oli kaatunut. Vahingossa.
11-vuotiaille kun noita vahinkoja vielä sattuu. Mummilassa.
Pojat ovat majoittuneet samaan huoneeseen. Yömyöhään huoneesta kuluu monenkinlaista kuhkimista. Heräämiset ovat olleet vasta puolen päivän jälkeen, joskus iltapäivällä.
Näin tehdään lomilla Mummin ja Papan luona. Omavaltaisesti. Mummi kun on niin kiva, että vaikka joskus korottaa äänensä ohjeistamisessa lähes falsettiin on se seuraavasssa hetkessä unohdettu.
Huone on aamuisin aika poikamainen

Tänään tuli Toinen Poika kolmen tyttärensä kanssa lomanviettoon. Tyttöjen huone puolen tunnin päästä saapumisesta:
Tässä vaiheessa oli matkakoltut vaihdettu bikineihin ja tyttöjoukko pulahtanut uima-altaaseen.
Minä vielä siivosin poikien huonetta ja kannoi sylillisen pyykkiä koneeseen.

Puolisolle annoin tehtäväksi oman sadon perunoiden pesun. Tämä sato kerättiin kasvihuoneesta. Omalta kasvimaalta syödään vasta salaatteja ja yrttejä perunoiden lisäksi. Satoa odotellaan loppukesällä.
Kesäkatoksessa lounastettiin.
Kolme polkupyörällistä poikia lähti paikkakunnalliselle Kuuselan uimarannalle. Siine meni Pappakin tyttöjen ja Toisen Pojan kanssa. Sain pienen lepotauon.
Lapsilomalaisia on paikalla kuusi serkusta: kaksi 13- vuotiasta, kolme 11-vuotiasta ja yksi 4,5- vuotias eli tasainen joukko.
Ja kolme aikuista.

Puoliso keittänee pikapuoliin iltapäiväkaffit, nautitaan samalla keikausraparperikakkusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti