lauantai 12. syyskuuta 2015

VÄRIKÄSTÄ SATOA

Tänä kesänä tomaatit kypsyvät näköjään hitaasti. Määrää on ihan kohtalaisesti, mutta kasvu on epätasaista. Samassa varressa on isoja ja pieniä sekaisin. Olen tottunut tomaateissa tasalaatuisuuteen ja -kokoisuuteen. Nyt olen saanut tottua vaihtelevaisuuteen. Keväällä kylvin montaa erilaista uutuutta ja pari tutumpaakin lajiketta.
Tarjottimella kypsymässä mustaa, vihreää, keltaista, tavallista runko-, luumu-, pensas-, raidallista tomaattia.
Kasvihuoneissa on tulollaan vielä runsaasti tomaattisatoa.
Tämänkesäisen kokemuksen perusteella taidan pitäytyä tavallisessa Tanskan viennissä tai Moneymakerissa. Ne ovat tehneet minun hoivissani aina runsaan ja maukkaan sadon. Epäonnea kasvatukseen taisi tuoda tuo kylmä kesäkin.

Takapihan kasvimaalle kylvin keväällä yhden pussillisen porkkanoita. Viiden kilon sadonkorjuupussi niistä täyttyi. Hyviä olivat. Takana kurkistelee fenkoli, mangoldi ja purjo.

Jos pääsen vielä hyvään puutarhavireeseen saatan kylvää nyt syksyllä pussillisen porkkanan ja palsternakansiemeniä kevättä odottamaan. 
Talvivalkosipulitkin istutan piakkoin.

Tässä jo pohdinkin onko minulla innostusta kasvimaanhoitoon tulevana keväänä.
Tarpeet ovat jo niin vähissä. 

Eikä tuosta kunnostakaan niin tiedä vaikka kaikenlainen puutarhanhoito on mitä parhainta mielen ja ruumiinkin virikettä.

Mutta ei se hyvä mieli paljon taida auttaa jos on juuttunut jäykkien polviensa kanssa polviasentoon kukkapenkkiin nyrkit kyynärpäitä myöten mullassa eikä omin avuin pääse ylös.

Kokemusta on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti