torstai 30. maaliskuuta 2017

"MUN TASSUT ON KUTISTUNU!"


"Emännän kanssa oltiin aamulenkillä ja se yht´äkkiä alko mulle mainitteen, että mulla on piänet jalat, tassuja se kai tarkotti."

"Sillon kun mää olin vielä pieni kaikki sano että mulla on isot tassut! Sitä vaan ihmettelen kuinka ne nyt on piäniks käyny. Miälestäni mulle ihan sopivat. Voi sitä Emännän ajattelua!"


"Löysin pihasta auton vierestä keltasen pallon, luulin sitä mun omaks, mutta erehdyin oikeen happamasti kun sitä purasin. Se olikin kuulemma sitruuna joka oli tippunu kauppakassista. Yäk."


"Sen taas opin, ettei kaikkee kannattas maistella, tästä se Emäntä mua muistutti.
Tää on mulle sallittua, tää viinipönikän silputtaminen, en niitä usein saa, mutta sillon tällön."

" Tehtiin Emännän kanssa taas Maantien Ihmeitä lenkki.
Ilma oli komee ja pikkupakkasesta vähän kirpee.
Muistin tienvarrelta sen kohdan missä on mehevä hevonpallerobaari, oli aikamoisen työn takana, että edes yhdelle pääsin ja senkin melkein Emäntä mun suustani pois kaivo.
Puolivälissä on tämmönen kanto, se on ollu tän kylän lasten ja huushollin poikien ja jälkipolven etappi kävelylenkeillä. Tässä määkin tykkään kiipeillä ja haistella miltä koululaisten kenkänpohjat on tuoksunu."

 Menomatkalla mun oli ihan pakko päästä pellonreunalle postinlukuun. Emäntä ehti ottaa ton komeen otoksen mun isosta hännästä,  sitä se ei sanonu piäneks vaikka tassuja nimittelikin.

 Ilma oli senverran kolee, että Emännän sormet paleli ja se niitä uuninkupeessa lämmitteli. Mää en tiänny mitä se siinä sitä uunia tönii ja hyppäsin lähempää sitä tarkistaan. Isäntä sattu kameran kanssa siinä pelaan ja otti meistä tämmösen kuvan. Huomaatteko, oon Emännän kokonen jo. (Joku teinikoiran sialunelämää enemmän ymmärtävä taitaa hoksata mikä tossa oikeesti on menossa. Tää Emännän selkään kiipeileminen aiheuttaa lievää rankempaa skismaa meidän välille. Mulle se on vielä ???)


 Taivas oli  kirkas ja sininen, Emäntä sano, että noi pilvet on niinkun meidän suhde: vaikka välillä suhteessa on tummia pilviä, kyllä se aurinko sieltä taas iloa antaa.
Mua kai  Emäntä sillä auringolla tarkotti..."


12 kommenttia:

 1. Ilman muuta olet aurinko. Tassuistasi en tiedä, mutta emäntäsi jää sinulle koht'sillään pieneksi. Kauan, kauan sitten eräälle lajitoverillesi annettiin maito- ja piimätölkit jälkikäsiteltäviksi. Hyvää viikonloppua koko teidän jengille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Määkin jälkikäsittelen aina vessapaperihylsyt, mustamakkarakääreet ja vaikka mitä..."
   Nyt lähdetään viemään yhtä joukkiota isäviikonlopun viettoon, kotitöitä on tiedossa riittämiin.

   Poista
 2. Meillä Elmo tulee usein lenkillä takaapäin mun reiteen kiinni ja yrittää "nylkyttää"...se on ärsyttävää... Mukavaa päivää teille. Jymy on jo tosi iso!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä "nouseminen" on meille uusi asia, edelliset bernit olivat narttuja eikä moista tapahtunut. Alan olla alakynnessä kun Jymy innostuu hormooneistaan.

   Poista
 3. Minäkin kirjoitin eilisestä kauniista päivästä sekä lenkistä.
  Tänään olikin lumi maassa, kun heräsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläpäin ei ole satanut lunta, mutta ilma ikävän kolea ulkoiluun. Koiralenkillä on kuitenkin käytävä. Vietä kiva viikonloppu!

   Poista
 4. Voi Jymy oot kyllä niin ihanan söpöönen, vaikka vähän vallaton ootkin. Mun piti oikeen meidän isäntääkin käskiä kattomahan ja yhyres täs sua ihaaltihin. Oot kuin meidän Ellubernimme joka on jo ollu muutaman vuoden koirien taivahas ☺
  Sanoppa sille teidän emännälle terveisiä ja kerro jotta kyllä susta tuloo ihan kiltti, niin meidän Elluki oli ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kiitos vaan te kollegan entiset perheenjäsenet! Mulla on nyt niinkuin poikakoirien kiihdytysajot kun toi kevät ja hormoonit jyllää. En oikein tiedä kuinka niitten kanssa toimitaan. Emäntä mun kokeiluista ei tykkää."

   Poista
 5. Jymy kulta, mahdatko vielä paljonkin kasvaa kun mamma jää kohta toiseksi. Ei sinua voi muuta kuin ihailla, komeus❤❤Muista kuitenkin olla kiltti mammalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kiitos tosta komeuden huomaamisesta! Nyt lähden tällä kertaa lenkille Isännän kanssa. Täällä sataa lunta.Terveisiä sunkin laumalles."

   Poista
 6. Hei, löysin tänne toisesta blogista ja tykästyin kivoihin koirajuttuihin. Katselen vähän mitä muuta olet kirjoitellut ja kuvannut esim viime kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun löysit! Minä Sinulta tuossa taannoin kyselin kasvihuoneestasi ja vastasitkin. Kerron taas enemmän toisessa bogissani pihahommistani eli http://www.mummukanjutustelua.blogspot.fi (Mummukka maalta)

   Poista