maanantai 3. huhtikuuta 2017

HITTOLAINEN; SANOIN MINÄ

-kun pöytäkirja hävisi taivahan tuuliin tai sinnepäin.


Olin kirjoittanut illalla viisi sivua pöytäkirjaa tiistain kokousta varten ja kun sitä muokkasin sain sen häipymään, en tiedä minne. Vähän tulin kiristelleeksi poskilihaksia, uskotteko!

Ajattelin mennä saunan löylyihin heittämään harmitusta, mutta sielläkin kohtasin pettymyksen, löylyvesi oli vähissä juuri kun halusin ottaa kunnon löylyt. Ei muuta kuin alas lauteilta kippoa täyttämään.


Jymy minua odotteli pesuhuoneessa ja tuli välillä kurkistamaan miksi niin  kauan löylyttelen.

Ei se harmitus saunassa ohi mennyt, kiukutti oma hosumiseni niin, että söin yksin viimeisen jäätelöpalankin. Ja palan Fazerin Sinistä.

Eihän siinä muu auttanut kuin tehdä koko pöytäkirja uudelleen, nyt talletin sitä monta kertaa. Ja valmista tuli tiistaiaamuksi.

Tänään oli piirin kokouspäivä ja sinne pääsin kahden herrasmiehen kyydissä.
Matkalla pohjoiseen näimme pellolla ison parven joutsenia ja paluumatkalla kurkipariskunnan.

 Tämä kurkipariskunta majailee perähuoneeni taulussa, on lähipiiriläisen maalaama öljyvärityö.


 Pihapiirin puissa alkaa olla monenlaista konserttia; tsirp, tsirp, titiyy, titityy, sinivuokkoja on nupuillaan, samoin leskenlehtiä.


Täytynee ottaa tämä pöllötaulu tähän työpöytäni seinälle, antaisiko vähän viisautta jos sitä oikein silmiin katsoisin...

3 kommenttia:

 1. Helppo uskoa, ettei mielesi keittänyt mettä, kun pöytäkirja katosi. Minä myös osaan tuon taikatempun. Yhdistävä tekijä jälleen! Meilläkin on jo joutsenia ja kurkia pelloilla. Kiurun kuulin jo monta viikkoa sitten ja sain äänitettyä sen liverrystä puolisen minuutin pätkän. Nyt niitä ei taas kuule. Metsässä on lunta, ei näy vuokkoja viellä. Kukkapenkin kukat (krokukset ja esikot) ovat olleet jo auki aurinkoisena päivänä, mutta nyt monta päivää uudelleen supussa. Eipä haittaa, näin niistä saa nauttia pidempään. Älä nyt harmiisi kuitenkaan tukehdu. Tekevälle sattuu. Pää pystyyn! Jos ei tee mitään ei tee mokiakaan.

  VastaaPoista
 2. Ai niin, unohdin sanoa, että onpa upeat lintutaulut. Paljastatko taiteilijan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Velipoika (tunnetaan nimellä Lähipiiriläinen)on ollut tuottelias ja taitava luontomaalari. Mm Pentikin galleriassa on muutama taulu. Blogissani toukokuu/kesäkuu 2013 on kuvia Rovaniemen näyttelystä

   Poista