lauantai 18. elokuuta 2018

"MUMMONKAATOPÄIVÄT"


"Mun Emäntä oli koko viime viikon jossakin, en tiä missä, mutta nyt Se on kotona. Isäntä kanteli Emännälle, että mää olin hakenu sitä joka päivä autosta ja kaikista huaneista mutta en löytäny. 
Kun Emäntä lauantaina tuli kotiin niin mää oon ollu koko tän viikon visusti Sen viärellä. 
Vessan ovesssakin on oikein kunnolliset kynnenjäljet kun oon pyrkiny näkeen missä Se on. Tätä ennen en oo ikinä niitten vessaan pyrkiny.
Saunassakin vahdin ettei mee mihinkään hukkaan.
Yöt nukun Sen vieressä lattialla, joskus vähän maistelen varpaita tai tönäsen kuanolla jos Se kuarsaa. Se oli kuulemma kuarsannu sillä missä nyt olikaan, kämppäkaveri oli huamauttanu. En ihmettele.


Tällä viikolla oli pari erikoisempaa tapausta kun mulla on toi energia niin - sanotaanko riittävä.
Emännän kanssa tehtiin iltalenkki ja jäätiin pitään pallonheittokilpailut pihassa. Emäntä heitti mulle tennispalloo ja mää palautin sitä niin vimmatulla juaksulla niinkun amerikkalaisessa jalkapallossa että törmäsin suaraan Emäntää päin. 
Ja Emäntä kumoon, ihan takaraivolleen meni. No mää tietenkin hualestuneena Sen päälle makaan ja makasinkin siinä koko kroppani voimalla. Emäntä kilju -mee pois, mee pois ja yritti huitoa mua, mutta en menny, makasin siinä vaan, turvasin Sen olotilaa.  Sitten Se sai kätensä mun pään päälle ja silitti mua ja sano hyväpoika hyväpoika. Mää sitten sitä nualasin poskesta ja nousin pois.
Häntäluutaan Se vähän valitti kun oli päässy kömpimään jaloilleen. 

Toisenkin kaadon sain kun pudoteltiin omenoita Huvituksesta. 
Mää olin hihnasulkeisissa siinä vieressä kun päivällä livahdin vapaakävelyllä naapuriin. Nyt en tuanu sieltä mitään, mutta Emäntä oli nähny puskien takaa kun mää mussutin jotakin naapurin grillin vieressä.
Heti kyllä tulin kotiin, en viipyny reissullani kun viis minuuttia mutta sulkeisiin jouduin.
Toi patakinnas on nyt mun lemppari, se on mun mukana kun käydään lenkillä.


Emäntä huito haravalla niitä Huvituksia alas ja se oli musta niin kummallisen näköstä, että hyppäsin Emännän selkään ja painoin Emännän nurmikolle että lopettais jo. Ei Se mitään taaskaan voinu, mutta nyt se taisi olla aika närkästynyt, etten sanoisi vihainen. Mun kettinki oli kiappunu Sen jalkaan ja Se oli aika avuttomassa tilassa.
Kun Se siitä selvis niin sain aika mäkätyksen osakseni sormenheristyksen kera.
Musta on niin ärsyttävää kun ihmiset tekee tollasia outoja asioita kuten esimerkiksi sohii rautaharavalla omenapuuta. Ei mee mun järkeen!
Siitäkin oon pitäny huolen, ettei Emäntä kattele TV-tä, ainakaan keinutuolissa, mää meen heti Sen syliin eikä Se nää mitä Emmerdalessa tapahtuu.

Ei tässä muuta, hyvää viikonloppua kaikille, pitäkää hyvää huolta Emännistänne ja Isännistänne!
Varokaa ampiaisia!

Terveisin Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen -Kukkaro (os Maroussia Valente)
12 kommenttia:

 1. Joskus tuo ymmärrys ja asioiden tulkinta menee vähän pieleen ihmisten ja koirien välillä. Tarkoituksesi on ollut pelkästään hyvä ja kadehdittava. Ei nimittäin minun mieheni etsi minua mistään, kun olen pois. Täytyy vissiin hommata koira 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, koira on ihmisen paras ystävä!!! Harvemmin ne puolisot varpaitammekaan nuolaisee...

   Poista
 2. Voi Jymy, sinulla on niin kova huolehtimisvaisto emännästä, on se sinulle rakas, kiva kun sait emännän kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla läheisriippuvainen tämä meidän Jymy, aina katse seuraa missä olemme.

   Poista
 3. koirat huolehtii kovasti meistä.poikani koira kävi öisin varmistamassa onko poika 28 vuotias hengissä monena yönä.huomasi kai ettei kaikki ole hyvin,poika teki jonkin ajan kuluttua itsemurhan.nyt tyttären koira juoksi minut kumoon niin että polveni hajosi.rakastunut puolisokea höppänä.intoa enemmän kuin älyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osanottoni menetyksesi johdosta! Olen oppinut varomaan näitä bernejä, Jymy on meillä jo kolmas. Näillä on niin kova into yhteisiin leikkeihin, että joskus tulee yhteentörmäyksiäkin. Vahingoilta on onneksi vältytty. Koirat osaavat rakastaa...

   Poista
 4. Jymy, sinussa olisi ainesta parisuhdekurssien vetäjäksi. Emäntää kohtaan osoittamiasi rakkauden ja hellyydenosoituksia voisi hyvinkin opettaa kaksijalkaisille elämänkumppaneille - ihan sukupuoleen katsomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkin oiva parisuhdekurssin ohjaaja -pitää visusti parit toisistaan erillään, jos menen päivällä puolison työhuoneeseen, saan sieltä nopeasti lähtöpassit Jymyltä, samoin toisinpäin, eli jokainen pysyköön omissa oloissaan...

   Poista
 5. Jymy! Ihmiset on outoja. Minun emäntä (tai mammaksi me sitä sanotaan) valittaa että vien tilaa sängyssä. Minä pieni poika, vain 35kg ja pituutta tassusta tassuun noin 170cm. Menis mamma lattialle, niin minäkin menen kun mamma meuhkaa, että siirry. Minä muuten rakastan autoilua, siitäkin mamma valittaa, että kun aina olen autoon menemässä, mutta miksi se haluaa yksin ajella. Kaksin olis kivempaa. Outoja nuo ihmiset. Terveisin: Yuki, kotoisesti Juksutin viisi rotuinen tossun noutaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Viisi rotua samassa pojassa WAU! Mää oon vaan yks´rotunen ja mun pääpiirre on isäntäväen kantapäillä kuljeskelu. Pehmeellä en tykkää maata, paitti Emännän mahan päällä. Ai sää oot tota noutajaporukkaa, mää vaan vien. Pidetään me pojat puoliamme ja tehdään mitä tykätään - jos annetaan."

   Poista
 6. Täytyyhän siitä emännän turvallisuudesta jonkun pitää huolta.
  Tottakai olit huolissasi, kun emäntää ei moneen päivään näkynyt missään. Ties vaikka olisi jäännyt jumiin jonnekin kodin nurkkaan.
  Ei ihmisten oudoista tekemisistä aina tiedä, onko ne laitapeliä vai jonkin kohtauksen aikaansaamia. Parempi mennä väliin. Sinä sait emännän kotiin.
  Minäkin sain sen sekä isännän, että emännän takaisin monen pitkän päivän jälkeen. Sen sijaan kaverini Hani ei ole palannut. On ikävä.
  Topi avioero moro-poika Mansesta.

  VastaaPoista
 7. Piti kirjoittaa: Minäkin sain sentään .....
  Sorry, Topi

  VastaaPoista