tiistai 28. heinäkuuta 2020

KOLME KOVAA KOOTA

-nimittäin KAATOPAIKKA, KIERRÄTYS JA KONTTI. Nämä kolme ovat olleet koronakevään ja -kesän parhaimmat retkeilykohteemme.
Kaatopaikkakeikkakäyttäytyminen on omanlaatuista, mykistävää, äänetöntä. Tai melkein. Kassaluukulla ainoat äännähdykset ovat:"Sekajätettä. Kiitos!"
Peräkärryn tavaroiden heittely lavaan käy hyvin aamujumpasta, musisoinnista huolehtii lavan reunoihin kolahtavat jakkarat, kaapinseinät ynnä muut. Kirkkaimmat äänet kuuluvat taivaalta lokkiparvesta
Kierrätyskeskuksesta on tullut vuosien varrella hyvinkin tuttu käyntipaikka. Lielahdessa Tampereella on tilava ja siisti kierrätyskeskus.
Tällä kertaa auton peräkonttiin lastattiin laatikollinen yläkaappien joutilasta vaikkakin toimivaa elektroniikkaa, poikiemme entisiä soittopelejä.
Tekstiilejä meni Nextiiliin jo toinen painava säkillinen verhoja ja peittoja. 


Elektroniikkaromua vietiin jätepisteelle iso kasa. Aina sitä nurkkiin kertyy vaikka ei pitäisi. Tulostimet ovat nykyään lähes kertakäyttöisiä ja helposti vikaantuvia joten poisto on ainoa toimenpide mitä niille voi tehdä.


Kotimme sisustus on uudella mallilla - toistaiseksi. Seinävierustoja koristavat täyteenpakatut muovilaatikot. Kaapit ja hyllyköt ovat enemmistä esineistä ja tavaroista tyhjennetty. Kirjoja vein kierrätykseen taas laatikollisen.


Kaikki säilytettävät koriste-esineet pesin puhtaiksi ja muistelin mitä niiden historiaan kuuluu. Sadepäivän sain hyvin kulumaan niitä muistellessa.


Kävin läpi myös valokuvalaatikot. Sydäntä kylmäsi kun heittelin takkaan ison kasan minulle kuulumattomia valokuvia.  Yhdessä vanhassa kuvassa oli äitini ja kuvan taustalla  nyt jo reunoistaan repaleinen vihreä savimaljakko. Tämä lienee niitä isotätieni jäämistöjen "aarteita" joita ei minun sieluni ole antanut heittää pois. Jääköön se vielä minultakin seuraaville polville.


Kun korona iski maaliskuussa tietoisuuteemme, olin käynyt juuri kampaajalla. Uuden ajan tilaaminen viivästyi ja viivästyi ja sainkin ajatuksen, että annan hiusteni kasvaa siihen asti kunnes asuntokaupat on tehty. Nyt saan tehtyä lyhyen poninhännän, saa nähdä tulenko saamaan jopa nutturakampauksen??


Vaikka nurkkia on tyhjennetty ja pakkauslaatikoita täytetty, ei minulla ole antaa Teille uutta osoitetta joulukorttien lähetystä varten.

Uusia tuulia odotellessa istuskelen terassilla ja seuraan viinirypäleiden kypsymistä. Tässä köynnöksessä on yli 50 terttua. Wau!


12 kommenttia:

  1. On se muuttoon valmistuminen ja muutto itsessään kovaa touhua. Voimia siihen! Toivottavasti talo menee kaupaksi sopivaan hintaan. Wau, viinirypäleitä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeksi olemme muuttaneet tähän taloomme 1977. Poikien muutoissa on avustettu monet kerrat, viimeksi pari viikkoa sitten pojanpoika muutti uuteen asuntoon. Jos asuisit lähempänä saisit muutaman pussillisen ompelutavaraa tarpeisiisi.

      Poista
  2. Samat "kolme koota täälläkin jyllää!
    Oi`` hiuksesi kauniit!
    Tyylikäs rouva!,olet!!!
    Muutto h u r j a a..mutta järjestely vielä hurjempaa!
    Toivottavasti käy hyvä mäihä ja saatte talonne myytyä!Onnea!!
    Hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkaaminen näyttää olevan henkien taistoa! Mitä otan, mitä jätän? Ellei tämä ostaja peru kauppoja kuten ensimmäinen ostajaehdokas teki, on kaupanteko vain pankkiajan saamisesta kiinni. Nyt jännitetään saammeko haluamamme asunnon vai meneekö se muille ostajille.

      Poista
  3. Toivottavasti ei ihan nutturaan saakka tarvitse talokauppoja odotella.
    Pitkään samassa paikassa asuessa tavaraa tuppaa kasaantumaan. Olen joskus sanonut, että meidän talon tyhjentämiseen tarvitaan varmaan seitsemän jätelavaa, kun kukaan ei huoli tällaista määrää vanhaa tavaraa. Meidän seudun kierrätyskeskuskin on niin ronkeli, että vievät vaan arvotavarat päältä ja loput jää omisajien kontolle. Sinänsä ihmetyttää, kun kierrätyskeskuksessa käydessä siellä on myytävänä iän ja kaiken samat kulahtaneet sohvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkunutturan jo saan kun ensin teen kiharat Carmen-lämpörullilla. Poistettavan tavaran määrä on käsittämätön vaikka ei mikään hamstraaja olisikaan. Meidän kokoisen talon muutossa pitäisi olla yli sata muuttolaatikkoa...Alkaa nitä jo kertyä nurkkiinn ihan kiitettävästi. Kierrätys on hyvä juttu ostajille, tavaran vastaanotto on joskus siinä ja siinä.

      Poista
  4. Minun kolme kovaa kootani ovat vain nimessäni: Kirsti Kyllikki Kaija.
    Onpa siinä teillä urakkaa kerrakseen. Olette kyllä jo pitkällä.
    Varo vain, ettei käy kuin minulle. Totuin niin pitkiin hiuksiin, etten niitä ole enää leikkauttanutkaan kuin latvoista.
    Kyllä se koti löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koolla on kova kaiku! Olen tehnyt tyhjennystä rauha mielessäni, kyllä se kiire jossakin vaiheessa tulee...Sinulla onkin kunnon letti, minä en ole ollut koskaan lettipää, joko tänä syksynä sekin tapahtuisi, en vielä lettinauhoja käy ostamassa:)

      Poista
  5. Voin niin samastua noihin sun tunnelmiin. Kyyneleitä lisäisin vielä K-sarjaan.
    Muuten kuin pakkotilanteessa on tavaroiden vähentäminen leikintekoa. Mulla ei ollut autoa millä kuljettaa, voi vain lahjoittaa tai myydä hakijoille. Loput minkä jaksaa kantaa mukaan.
    Vieläkin otin liikaa tavaraa mukaan. En raaskinut luopua kihlajaislahja-maljoista ;) Nyt ne on olleet jo vuoden tuolla varastossa, eli ei niitä oikeasti tarvitsisi :))
    Toivottavasti kaupat onnistuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä päässyt kyynel-tasolle. Onko se odotettavissa? Kaikkea sitä tuleekin säästettyä. Poistovalinnan tekee vaikeaksi kun meitä päättäjiä on kaksi.

      Poista
  6. Minulla ei onneksi ole vielä muuttopainetta, kun olemme asuneet tässä vasta 24 vuotta. Kuolemansiivousta olen jo harrastanut mutta koville ottaa tavaran vähentäminen. Sinulla on aivan upea tukka, totean kateellisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä painetta on meidän taloudessa kehitelty pari vuotta. Nyt se on ohi. Kampaajakin pitänee tilata tulevalle viikolle... eli 77 päivää kesti ensimmäisestä ilmoituksesta tämänpäivän kauppakirjan allekirjoitukseen. Äidillänikin säilyi hiuksissa tumma väri 92-vuotiaaksi.

      Poista