tiistai 5. helmikuuta 2013

TUNNEPITOISTA

Meinasin jo itseni unohtaa mikä on aika harvinaista sanoisivat ystävät jos heiltä kysyttään. Olen ollut niin Vanhan Rouvan asioissa kiinni.
Kotirintamalla on viimeaikoina päässyt tapahtumaan moniakin asioita .Peruuttamattomiakin. Kuten Puolen Hehtaarin metsämme kuusipuiden lähes totaalinen hävittäminen. Vain talon nurkalle jäi pieni kuusimetsikkö tuulensuojaksi ja näköesteeksi. 35-vuoden aikana kuuset ovat kasvaneet niin pitkiksi ettei aamuaurinko päässyt enää paistamaan aamiaispaikallemme. No nyt paistaa-jos paistaa. Olo on kuin taajamassa asuisi kun taloja yht´äkkiä onkin joka puolella. Tonttimme rajanaapurina on iso hevostalli ja ruokapöydässä istuessani nyt näen hevoset laitumella. Niitä on kymmenkunta, näin talvella vaatetettuja hevosia. Ulkomaneesikin näkyy puiden lomasta, toivottavasti jollekulle tulee tarve harventaa puitaan, että saisin aitiopaikan hevosleikkien katseluun. Omasta ruokapöydästä katsellen.
Tontin alareunassa on 15 metriä ja yhteensä 500 metriä pitkä pikatien pohjalta näyttävä väylä. Siihen kaivetaan se viemärilinja. Sitä pitkin olen viimepäivinä kuljeskellut Hymyn kanssa. Kesällä saadaan hölkätä. Tänään koneet olivat jo lähes seinässä kiinni, tekivät naapurin ja meidän liityntälinjaa. Kaksi isoa konetta siinä iltamyöhällä vielä möyri, kuvaa en ehtinyt ottaa.

 Hevostalli näkyy keittiön ikkunasta
Tuo puiden kaato,  kun ne on nähnyt kasvavan pienestä taimesta, onkin yllättävän tunnepitoinen asia. En olisi sitä uskonut ennen tätä kokemusta. Oli ihan pala kurkussa kun kamerani kanssa seurasin nuorten metsurien työtä puiden kaadossa.
Kotiin on viime aikoina jouduttu tekemään vaikka mitä hankintoja. Uusi WC-pönttö saatiin aikaiseksi 35 vuotta vanhan tilalle, samoin uusittiin sähköliesi vaikka se ei saniteettiasioihin liitykään. Ja kun liedessä on keraaminen taso niin vanhat kuperapohjaiset kattilatkin piti vaihtaa uusiin. Hobby Hallista tilasin, sieltä oli entisetkin, jo 15 vuotta vanhat.
Tänään sain uudet silmälasit, punertavilla sangoilla. Puoliso niitä kehuu. Sanoi tässä päivänä muutamana minua katsellessaan :" Ota taas sellaset kikkarat tukkaas!" Minä vähän hölmönä kuuntelin. "Mistä sellainen nyt mieleesi tuli?" "Mulla on lompakossa se kuva missä sulla on sellanen kikkara tukka." Kuva on vuodelta 1990.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti