perjantai 25. lokakuuta 2013

AAMULENKILLÄ

Taas tuli tehtyä Hymyn kanssa aamulenkki. Lenkki oli melkein tarkka toisinto vuodentakaisesta. Ilma oli sumuisen syksyinen, maa vähän kurainen, pyörätiellä hevonpalleroita ja käytettyjä nestuukeja. Ja minulla ylläni viime syksynä tuunatut nahkahousut ja villaneule.

Viime syksynä Hymy nappasi hevonpallerot suuhunsa ja nenäliinat perään, mutta nyt olin varuillani ja pääsin tuon herkuttelun estämään. Siitä loukkaantuneena koira teki kiukkuisen loikan ojan syvimpään kohtaan ja vajosi sinne mahaansa myöten -haha-haa. Oli vähän nolon näköinen. Jatkoimme kuitenkin lenkkiämme. Kylän kaupan luona teimme tienylityksen uusille poluille. Nuuskittavaa riitti ja minulle katseltavaa. Oli pystytetty uusia taloja ja pieniä työkoneita oli useamman talon pihoissa kaivuuhommissa. Kylällemme tehdään kunnallista viemäriä ja se teettää töitä joka puolella. Oman pihan viemärikaivuu odottaa maan jäätymistä ettei koneet uppoa suohon. 
Koira oli pestävä lenkin jälkeen ja koko pesuhuonekin tuli siivottua. On se ison koiran peseminen toisinaan yhdenkinlaista sähläämistä vaikka vastusteluakaan ei olisi.
Tänään tulee 1.Poika pikkutyttären kanssa tuomaan vihreää kuplaansa talvisäilytykseen. P.Sylvi.S soitti juuri ja pyysi päästä viikonloppuvieraaksi , kohta soittanee velipoikansakin että pääseekö yöksi. R.Mikaele tänne jo eilen tulikin. Pappa vei kouluun aamulla.    R.Mikael oli jo kutsunut kaverinsakin meille. 
Niin että hulinaa taas riittää tässä huushollissa viikonlopun tietämissä.    
Heinäkuussa puuskahdin, että en enää ompeluhommiin halua ryhtyä. Ja työhuoneenikin purin toisiin tarkoituksiin. Hyvin olen pysynyt koneesta erossa tähän viikkoon asti. Puoliso ja 4.Poika veivät N.Kristianin äidilleen Kontiolahdelle viime sunnuntaina ja innostuin ompeluhommiin. Puoliso on tainnut mennä pituudeltaan kasaan, kun oloasun housut ovat käyneet liian pitkiksi. Otin koneen esillle ja korjasin ne sopiviksi. Samalla ommella surautin itselleni laatikossa lojuneista kankaanpaloista neljä puseroa. Tuli kivoja, näytän joskus.Pikkutytöille olen varannut kivaa kangasta ja odottelen inspiraatiota tehdäkseni mekot ja legginsit päiväkotivaatteiksi.Ottobren lehdessä on hyvät kaavat kunhan saan ne jäljennettyä.   
Nyt imuri laulamaan ja vieraita odottelemaan. 
Hyvää viikonloppua!                                                                                                                  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti