maanantai 14. lokakuuta 2013

LOMAKODIN KUULUMISIA

Eipä olisi tullut muutama vuosi sitten mieleen, että kodistani on tullut tilapäisvakinainen lomakoti pojilleni, heidän lapsilleen ja lastenlasten kavereillekin. Näin nyt kuitenkin on käynyt. Etenkin näin syysloman aikaan.
Yksi pojanpojista muuttaa "maalle" aina perjantaisin koulun päätyttyä. Ja viihtyy sunnuntai-iltaan asti. Nyt R.Mikael tuli jo keskiviikkoiltana ja jäi potemaan kuumetta ja uusiutunutta flunssaa. Perjantaina tulivat 3. Poika V.Ville.V:n ja P.Sylvi.S:n kanssa yönseuduksi. Lähtivät lauantaina Järvenpäähän. N.Kristiankin tuli perjantaina Kontiolahdelta. Eli oli viisi yövierasta. Pojat nukkuivat kolmistaan "poikien huoneessa", P. Sylvi. S. halusi nukkua isänsä kanssa. Valkoinen Pikkuhuoneeni ei saanut yövierasta.
Jouduinkin tekemään muutoksia Pikkuhuoneen sisustukseen: vanhan laverisohvan pohja petti ja kannoin sohvan takaisin leikkimökkiin. Kierrätyksestä löysin  sopivan kahdenistuttavan vuodesohvan, maksoi 40€.
Vähän tuunausta päälliseen, niin taas on uuden näköistä. Lasipöydänkin poistin ja tilalle toin Vanhan Rouvan rottinkipöydän ja keinutuolin. Siinä on hyvä keinutella ja kutoa niitä iänikuisia sukkia. Parit sukat ja jämälankapuseron jo siinä neuloin.
Yhtä pojanpoikaa, N.Kristiania haettiin päivällä kauppareissulla mummolaan. Poika oli yksikseen kotona, niin luulin. Siellä olikin kolme kehveliä pelaamassa peliä. Vasta puolen päivän aikaan olivat heränneet koko kolmikko. Kaverit olivat olleet yökylässä. Isä, eli 4.Poika, oli töissä, joten hoitoapua tarvittiin.
Omien poikien aikana ei ollut tapana -ainakaan meillä- yöpyä kavereitten luona. Nyt se näyttää olevan jokaviikkoinen ohjelma puolin ja toisin. Meilläkin on yksi R.Mikaelin kaveri nyt pari yötä ja toinen on ollut muutaman kerran.  Pojat korjailevat tossumoponraatoa pihassa ja kävikin niin, että käynnistyskokeilu piti ulottaa maantietä pitikin kylän toiselle puolelle. Huhhuh. Mopo ei ole rekisterissä ja siitä puuttuu puolet pakollisista varusteista. Ja kuljettaja on 13 v! Kuulemma vasta kolmannella varoituksella ajokortin saanti siirtyy?! Isä tuli pitämään ohjeistusta säännöistä ja oli surkeaa seurata kun juuri hyvin alkanut moponkorjaus taitaa tyssätä näihin sääntöihin. Pihassa saa kyllä ajella.
Pojilla oli pitkä päivä ja sain neljä poikaa ruokapöytään, kaksi "omaa" ja kaksi vierasta.
Tällaisia olivat poikien ruoka-annokset. Illaksi tehdään pizzaa tai pannaria, jaksavat yön yli.
Kauppareissulla minua tervehti iloisesti R.Mikaelin tarha- ja koulukaveri. Tämä afgaanipoika tervehtii aina kun nähdään ja kyselee kuulumisia ja on muutenkin hauska tuttavuus. Olen aiemminkin ilahtunut poikieni ja lastenlasten ystävien huomiosta.
Viime viikolla oli erittäin lämmin tapaaminen entisen työryhmän naisten kanssa. Joidenkin kanssa ei olla tavattu moniin vuosiin, mutta niin ne keskustelut jatkuivat kuin aiemmin kahvitauoilla konsanaan. Tilaisuus oli minulle kuin juhlaa, pukeuduin pikkumustaan ja plyymiin omaksi ilokseni. Ei olisi pitänyt sitä plyymiä kaulalle kietoa. Hiki tuli, mutta hauskaa oli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti