maanantai 29. kesäkuuta 2015

LIKVIDIKAPEIKOSTA TALLENTEISIIN

Alkukesäisin meillä on oikea rahavirtaus, siis Kukkarosta poispäin, ja tulokseksi loppukesäkuuksi onkin Myttynen Kukkaro.

Suomennettuna: alkukesäisin on hyvin paljon rahanmenoja niin puutarhan tarpeisiin kuin pikkuperillistenkin "lahjomisiin".

Omiin tarpeisiin ostin suursäkillisen multaa: 100€, kesäkukkaostoksiin meni 70€, lastenlasten menoihin ja hankintoihin useampi satanen, lahjoihin ja juhlimiseen jonkinverran satasia jne. Tavallinen eläke ei tässä kuussa riittänytkään kun oli autovakuutusmaksuja, Trafi-maksuja, sähkölaskuja ja vaikka mitä juoksevaa.

Onneksi oli "tallenteita" jäljellä mitä ottaa.

Elisaviihteellekin olen talven mittaan tallennellut vaikka mitä pahanpäivän varalle. Sadepäivien hiljaisina hetkinä olen joitakin otoksia katsellut. Vähäiselle käytölle Elisaviihde on minulta jäänyt, mutta ei sitä oikein viitsi lopettaakaan. Nyt on TV:ssä menossa monta kiinnostavaa sarjaa ja uutuutta. Ja kesätv tarjoilee kepeitä elokuvia katseltavaksi.
"Vuorovetten prinssin" olen tallentanut viime kesänä ja on yksi mielileffoistani. Nyt se taas näytetään Friillä heinäkuussa. Sama kirjakin on pölyttymässä kirjahyllyssäni. Paksun kirjan uudelleenlukeminen pitäisi ottaa ulkoluentaan jos tuo ilmanala tämänpäiväisestä (24 astetta) paranee. Riippumaton virittämistä se vaatii.

Saatiin taas poikajoukko lomavieraaksi. Rippikoululainen sai työurakkansa tehtyä ja saa nyt lomailla. Pikkuveli ja serkkupoika seuranaan. Poikien isät ovat töissä ja pojat ovat "päivähoidossa".

Käsivarret venyivät  pitkiksi kun poikajoukolle ruokia rahtasin. Sattuukin aina niin, että Puoliso-herra Kukkaro on rautakauppa-asioilla juuri silloin kun minulla on painavimmat ostokset kasseissa.

Viikolla mennään  perinteisesti kylähdistyksen rantasaunalle poikaporukalla (minua ei lasketa mummiksi) ja tekaisin sille päivälle kokeeksi jäätelöä. En ole vuosiin jäätelöä kotona tehnyt, saa nähdä mitä siitä tulee. Ohje ainakin oli herkullinen. Sen kopsasin "Liian hyvää"-blogista. Perinteinen viinimarjanlehtisimakin on tulossa. Sitä kuluu kymmeniä ämpärillisiä kesän aikana. "Harmaata juomaa" lasten kielellä.

Sunnuntai-iltana kuultiin MAHTAVA UUTINEN: pojantytär Hellin joukkue voitti KULTAA Sloveniassa cheerleadingin EM-kilpailuissa. Siis helsinkiläinen Golden Spirit junior-ryhmä. Meillähän Helli ja muut tytöt pomppivat trampalla tuntikausia, eikä näköjään turhaa. Juhannuksena viimeksi.

                                                            Juhannusruusut ovat auenneet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti