perjantai 12. kesäkuuta 2015

KASVUN SEURANTAA JA KUVAHARJOITUKSIA

Ihailen monissa blogeissa näytettyjä hienoja valokuvia.

Kuinka Te niitä oikein otatte?
Yritin tässä eräänä iltapuhteena kahdella eri digikameralla eri aukoilla ja ohjelmilla saada tyydyttäviä kuvia, mutta ei parannusta entisiin. Samanlaisilta ne kuvaruudulla näyttävät, ehkä jotkut valottuneempia kuin toiset.
Katselin jo järjestelmäkameraesitteitäkin, kun sellaisesta haaveilen, mutta ensin haluaisin opetella tyydyttävien kuvien ottamista vanhalla digilläni.

                                                              Puutarha kukkii kuvissani

                                                          Kevätvuohenjuuri

                                                         Pikkusydän

Iiris

Unikko

Sammalleimu

Kullero

Lemmikki

Kiertelin iltapuhteella tarkistelemassa "perämettää", sitä joka kaadettiin toissakeväänä. Nyt näen keittiön ikkunasta viereiselle ratsutallille ja lehdettömänä aikana näen jopa maneesiin. Joskus jää kahvit juomatta ja lehti lukematta kun mielenkiinto on maneesin tapahtumissa. Pellon reunalla me Hymynkin kanssa ratsukoululaisia seurattiin.
Nyt kävin tarkistamassa mitä kasvillisuutta viemärikaivannon päälle alkaa kasvaa.
Pääosassa näyttää olevan rönsyleinikki. Pihlajaa, koivua ja vaahteraa on useita metrisiä alkuja. Yhden tontilta löytyneen tammenalun istutin rajapyykin tuntumaan. Joko parin kesän päästä alkaa notkelma näyttää alkavalta lehdolta? Toivottavasti. 
Muutama kuusi ja mänty istutettiin lehtipuiden seuraksi.
Alapihan kaivanto on vielä lohduttoman avoin. Aukko on kosteikkoa, joten nyt siellä kasvaa enimmäkseen rentukkaa ja osmankäämiä. Ja muutama hoikka koivunalku.
Tontin toisella reunustalla maa pakenee, jonnekin. Näitä salaperäisiä puunjuurakoita käytiin lastenlasten kanssa ihmettelemässä, peikkojen ja tonttujen koteja, ihan selvästi.

Nyt kun Hymyä ei enää ole, kuljen näitä reviirirajoja pitkin silloin tällöin kameran kanssa.

Hyttyset seuranani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti