lauantai 28. tammikuuta 2017

"MÄÄ OON PUOLIVUOTIAS BERNINPENTU"

"Niin se aika kuluu, sano Emäntä. Vasta reilu puoli vuotta sitten tässä huushollissa alettiin keskustella uuden berninpennun hankinnasta tässä sitä nyt ollaan.
Tulevat tätilikat oli mummolassa kun tuli tieto mun syntymästä heinäkuun lopulla. Ne keksi mulle heti nimen -pastilliaskin kyljestä..."

  "Tässä kuvassa me ollaan nähty tulevan Isännän ja Emännän kanssa toisemme silmästä ensimmäistä kertaa."


    "Heti ensimmäisenä päivänä kun syyskuussa tähän uuteen kotiin tulin jouduin trampalle Emmin leikkikaveriksi. Ja nuorison kanssa telmimistä on ollutkin joka viikko."

 "Mua on opetettu monenlaisiin asioihin ja kuljetettu vaikka missä että rohkaistuisin ja tottuisin hyvään koiranelämään.
 Pääsin vierailemaan hoitokodissa ja tulevassa hoitopaikassa Haukkumäessä. Sinne mut kuulemma viedään jos isäntäväki menee vaikka Tallinnassa käymään. Kaikkiin jätin oman käyntikorttini.
Mua käytettiin myös Tampereella juna-asemalla ja hississä. En pelännyt."

"Hirveen paljon on opetettu monenlaista työtekoa ja oon saanu olla avustajana vaikka missä toimissa.
          Emännän kanssa istutettiin syksyllä tulppaaninsipuleita.Tästä seurasi vannakylpy."


                       "Sitte mulle yht´äkkiä kasvo päänpäälle tommonen tuuhee pörrö.
                       Emäntä otti musta tämmösen vauvakuvan muistoks´ittelleen."


"Koiranpentujen leikkikoulu oli kiva. Tutustuin siellä muihin pentuihin. Kivaa oli niin kauan kun sitä kesti. MatchShowssakin kävin hakemassa sinisen rusetin maistotikkuun."


"Emäntä halus muistella minkänäkösiä edelliset tän huushollin bernit oli puolivuotiaina. Ensimmäinen berni oli Berry, se oli syntynyt tammikuussa ja oli puolivuotias kun omenapuu kukki. (Ei Emäntä kai sitä kurkusta kurista, vaikka siltä näyttääkin.) Tää Berry oli kuulemma oikee hinuri lenkeillä, Emäntä sai panna töppöstä tiheesti toisen eteen että mukana pysy. Berry lähti sateenkaarisillalle seitsemän ja puolivuotiaana."


"Toi toinen on Hymy, se tuli tänne heti Berryn jälkeen ja oli täällä melkein yhdeksän vuotta.  Oli se Hymykin kuulemma aikamoinen hinuri ja kylänraitti  raiku kun Emäntä sitä jarrutteli että EIII-EIIIVEDÄ EIIVEDÄ. Hyvin ne kai sitten kuitenkin pärjäs."

 "Ja tässä oon sitten mää -Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen-Kukkaro (os Maroussia Valente)- tasan puolen vuoden komeudessani. Mun vieressä on ihan sama lemmikkiberni kun Berrylläkin kuvissa. Se on jo yli kymmenen vuotta vanha, silmissä taitaa vähän olla jo vajavuutta, mutta muuten se on kunnossa."


                         "Kai määkin laitan yhden kielikuvan ittestäni kun noista toisistakin on ."


 "Aika iso jo olen, painan reilusti yli 30 kiloa ja voimaakin on riittävästi. Emäntä luonnehtii mua sellaiseksi viipyileväksi, joskus mainitsee hyvinkin viipyileväksi kun tapanani on mietiskellä tovi jos toinenkin että mihin toimeen ryhtyisin; menisinkö ovesta vai tulisinko, jäisinkö katselemaan pilviä vai harakoita, vai naapurin isäntää tai nuorta rouvaa kuinka se liekuttaa vauvansa vaunuja ja vaikka mitä. 
Siinä en viipyile, jos kuulen jääkaapin oven tai leipälaatikon aikaisun. 
Emäntää vahdin vaikka silmät ummessa ettei pääse näkymättömiin. 
Isäntä mua yritti äsken viedä ulos, pyyteli monta kertaa herkkunappulat kourassa, mää en hievahtanutkaan kuten näkyy."
  
"Joskus Isäntä on mua ihan takapuolesta nostanu kun sen mielestä olis mun pissatuksen aika. Vasta kun Emäntä nousee keinustaan, oon valmis lähtemään, sen ei tarvi sanoa mulle mitään kun jo mennään yhdessä. Saunassakin sitä vahdin joka ilta."
"Muuten olen sopuisa pentu, en oo pentumaisia kohelluksia paljookaan tehny. Mikään kova leikkimään en oo koskaan ollu, mieluimmin pureskelen kunnon potkaa omissa oloissani. Elektroniikka mulle on maistunut kuulemma kohtuutta enemmän, ootte siitä jo kuulleetkin."

"Ei tässä sitten muuta, odottelen josko saisi kunnon herkut näin merkittävän elämänvaiheen saavutuksesta. Jos vaikka elämä ensimmäisen nakkimaksalaatikkokakun, edes vähän. Ja jos vielä pääsis kunnon lenkille Emännä kanssa, tai järven jäälle juoksemaan. Tai mää en oo mikään riehuja tai ravuri lenkilläkään, pysyttelen mieluusti Emännän jaloissa. Huomenna mennään pentukouluun opettelemaan -en tiedä vielä mitä..."

"Onnea sisaruksilleni Benille, Irmalle, Nillalle, Dantelle, Kasperille ja Oskarille toivoo Jymy-Jami."6 kommenttia:

 1. Söpö, mut tuossa viimeisessä kuvassa laihan näköinen. Näinköhän saat ruuan muruakaan joka päivää. Alkaa epäilyttää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Täti Amalia, tykkään susta kun osaat huolehtia mun syömisistä.Ittekin oon tasan tarkkaan sitä mieltä, että ruoka-aikoja on liian harvoin eikä pöydästäkään mitään herkkuja anneta niinkuin noille edellisille lemmikeille."

   Poista
 2. Vastaukset
  1. "Kiitosta vaan, maksalaatikkokakun puolikas jo luvattiin!"

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Nii-in, koipia on jo pitkästi yli puoli metriä. Kyllä se ymmärryskin tästä...

   Poista