tiistai 21. helmikuuta 2017

VANHASSA VARA PAREMPI JA LAMPAITA LASKEMAAN


Satuin Eurokankaassa käydessäni selailemaan Burdan kaavakirjaa kun silmiini sattui tutunoloinen kuva mallikirjasta: tämän kevään kesämekkomuotia.


Juuri olin selannut omia valokuviani ja muistin tämän: kuva ja mekko vuodelta 1987 eli kolmenkymmenen vuoden takaa ja taluttimessa tuttavan ujo mastiffinpentu. Mekkoni ompelin Burdan kaavalla ja taitaa kaava olla vieläkin tallella. Samalla mallilla ompelin pitkän mustan mekon brodyyrikankaasta. Kun se kävi minulle pieneksi vein sen kirpputorille myyntiin. En ehtinyt sitä edes siellä ripustaa näytille kun se jo ostettiin käsivarreltani.


Edellinen koiramme Hymy oli siisti koira joka ei sohville kiipeillyt. Kun tuli aika vaihtaa musta nahkasohva uuteen, oli valintamme vaalea kangassohva. Nykyinen pikkuprinssimme Jymy ei perinteistä piittaa ja sohvaa on ollut syytä suojella koirankarvoilta. Taas kurkistelin kangasvarastojani ja tallella oli vierashuoneen sohvatyynynpäälliskankaat -jo kylältä vuosia sitten lopetetusta Halpa-Hallista ostetut pellavatyyppiset lihavat lampaat. Kangassuikaleita kun vähän entrailin, sainkin sopivat suojat selkänojatyynyille. Sohvan päällekin kaapistani löytyi sopivat tukevat puuvillakankaat. Ne on hyvä heittää pesukoneeseen tarpeen mukaan.


Mustat pikkutyynytkin sopivat lammaslaumaan. Jymy heti hyppäsi uusitulle sohvalle lampaita laskemaan. Nyt sopii Jymykin sisustuksen väreihin.


Sattumoisin Sotkan tarjouksesta ostetut edulliset, helppohoitoiset koirankestävät matotkin sopivat vaaleaan väriskaalaan.

6 kommenttia:

 1. Muoti tulee ja menee, mutta klassikot säilyvät aina. Minusta tuo mekkosi on nätti ja samalla kaavalla kuin tätä päivää.
  Nätit tyynyt, mutta Jymy se vasta herkullinen onkin. Lemmikit tietävät, mistä löytyy talon parhaat paikat.

  VastaaPoista
 2. Tuo kuvan mekkoni, siis kolmenkymmenen vuoden takaa herätti katseita, oli kai siihen aikaan jotenkin "seksiä tihkuva". Itse siitä pidin kovasti, oli miellyttävä päällä. Mitään ei näköjään kannata hävittää, aina tulee tarpeita, kuten nuo sohvanpäälliset...

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis on tuo mekkosi. Ja kauniit tyynyt.

  VastaaPoista
 4. Sinne sohvanurkkaan on kiva köllähtää lampaita laskemaan...

  VastaaPoista
 5. Oletpa sorja neito mekoissasi, jotka nekin ovat kauniita. Ihanat tyynyt ja koko setti on makuuni. Onneksi sopivat Jymyn väreihin, ettei mene hauva vaihtoon. Vai vaihtaisitko mieluummin sisustuksen? Kyllä Jymyn kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joopa joo, kolkyt vuotta ja muutama kilo jne... ei oo entiseen paluuta.
   Paimenkoiralle oma lammaslauma, edes sohvannurkkaan...

   Poista