maanantai 29. toukokuuta 2017

PYÖRÄHDYS, PYÖRÄHDYS, VAIHTOASKEL - HYPPY

" Kun me Emännän kanssa ollaan Maanteiden Ihmeitä kattelemassa ja ilmoja haistelemassa- tai mää kyllä haistelen enemmän kun Emäntä noita tienvieriä, niin ei niiltä reissuilta palata kuivin vartaloin. Ainakaan Emäntä."


"Mulla on sellanen erikoinen tapa, tai kai se kuuluu rotuominaisuuksiin, että mää ramppaan tienlaidalta toiselle ja välillä peruutan ja mitä käy Emännälle? Se sekoo mun hihnaan ja joutuu siinä keskellä tietä tekeen pyörähdyksiä, joskus parikin peräkkäin ja välillä se nostelee molemmat kädet ylös ja pyörii ympyrää käsivarret kohti taivaita. Oootteko saanu havaintoo? Joskus se joutuu ottaan tiheentyneitä askelkuvioita ja välillä vähän hyppäsemäänkin kun meidän askelkuviot ei mee yksiin." 


"Yhdellä lenkillä tuli jotakin tuttuja vastaan ja mua ne kiinnosti ihan kamalasti ja yritin päästä niitten tykö.
Emäntä kilju EII-EII-EIIVEDÄEIVEDÄ- ja oli melkein kyykyssä maassa kun se ei saanu mua pideltyä. Onneks pysy paikallaan, muuten olis ollu asfaltti-ihottuman paikka, meinaan Emännän polvissa. Yleensä mää en vedä, edeltäjät; Berry ja Hymy oli kuulemma hinurigeenisiä, mää en. Kävelen ihan siivosti, sanoo Emäntä usein. Ja Isäntä ."

"Mää oon tollanen komee tumma nuarukainen, eikä ihme, että muhun luodaan katseita ohikulkevista ajoneuvoista. Kaks sellasta lyttynokkasta pystykorvamoppee käänsi ihan kaulaansa  ja katteli mua koko ajan kun ne meni ohi. Onneks auto ajo ihan hiljaa, että ne näki mut pitkän aikaa."

"Mulla on riittäny tätä arkista puuhastelua, oon sellanen perusteellinen yksilö. Jos multa ei kielletä esimerkiks` Emännän Kuomakenkälaatikon repimistä, niin  revin sen sellasiks´ postimerkinkoksiks` palasiks. Ja Emäntä huokailee kun se niitä kerää. Olis tyytyväinen kun pidän sen kunnosta huolta. Niinhän ne oppineet sanoo, että monipuolinen vartalon käyttö jatkaa kunnon säilyttämistä. 
Pihallakin olen tehnyt hommani loppuun, ei ole enää yhtään pihasohvan tyynyä ehjänä, kaikki kävin läpi ja poistoon menivät. Maritusta kuulemma. Mitähän sitä loppukesäks keksis´?""Kun me asutaan täällä maan äärissä, niin  nähtävääkin on. Oon kyllä ennenkin tommosen nähny."


 "Emännän kanssa ollaan tehty noita puutarhahommia, paitti että mää oon ollu köytettynä koivuun. Isäntä lateli kesäkatoksen eteen laatat uuteen järjestykseen, mua se homma kiinnosti ja päätin tehdä sen uudestaan. Omin käpälin. "


"Eilen toi isäntäväki teki ihan kamalasti pihahommia ja raahas tommosen ikivanhan sinkkisaavin Makkarabaarin nurkalle. Emäntä sano, että siihen laitetaan krasseja ja tomaatti basilikan seuraksi. 
Mää vähän tutkin sitä saavia ja kumoonhan se meni multineen päivineen."


                                                                  "Isäntä ei tykänny."


 "Mää oon nyt kymmenen kuukautta nuori. Painan viiskyt kiloo, mulla on isot käpälät, hirmusen iso ja tuuhee häntä ja isot hampaat, sitä valittaa Emäntä."


"Olen oppinu uroskoirien tavoille, nostan takajalkaa korkeelle, joskus selkääkin ylemmäks´siis sillon kun  liritän . Oon aika tarkka tähtäämään suihkuani, se osuu nimittäin aina etujalkaan asti. Mulla on aika puhtaat noi sääret kun niitä  pestään alvariinsa. "

                                 "Tälläset on mun kuulumiset  toukokuisena iltapuhteena."


"Kesän odotusta sisaruksille huoltojoukkoineen ja ottakaamme onnentoivotukset nakkimakkaran muodossa parhaiten vastaan. "

"Terveisin Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen-Kukkaro (os Maroussia Valente)"

10 kommenttia:

 1. Voi Jym-Jami, nyt en kyllä meinaa kestää näitä sun juttuja. Oot vain niin ihanan suloonen ja mä ymmärrän oikeen hyvin sun enerkisyyden. Jos et kerro Annelille niin sononpa mitää meidän Berni teki pentuna. Olin ostanut uudet napukengät ja jätin ne terassille ja kun hetken kuluttua menin terassille niin arvaappa mitä, no toinen kenkä oli ihan syötynä ja niin sain heittää molemmat roskiin ☺
  Annelille terkkuja♥ ja sulle rapsutukset ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Emäntä kiittää! Tota enerkiaa on päässy varastoituun kun mulla on nyt ne hihnasulkeiset, ei voida edes potkupalloa pihassa pelata niinkun ennen."

   Poista
 2. Tuttua juttua taasen =). Ja kyllä varmasti kerää katseita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuo pitkä suora maantien vieri ja näillä nurkilla harvakseltaan bernejä, eli saamme katseita osaksemme. Minäkin kun tiellä pyörähtelen...

   Poista
 3. Ounou! Oot tyypillinen teini. Et oikein hahmota kokoasi ja voimiasi ja sitten marmatetaan, vaikka hyvää tarkoitat. ;0)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelliset bernit olivat narttuja, nyt tämä Jymyn aikuistumisen vaihe on -sanonko...

   Poista
 4. Te ootte Jymy kehittäneet emännän kanssa uuden tassin kuviot. Toivotaan, että se on sadetanssi, nimittäin vettä kaivataan jo. Olet komea ja auttavainen nuorukainen, varmaan moni huolisi kaltaisesi teinipojan huusholliinsa. Emännälle: Pojat kehittyy hieman tyttöjä hitaammin. Kuulemma.

  VastaaPoista
 5. Kyllä Jymy sinä kaikenlaisista hommistasi huolimatta olet vaan ihana koira! Ja suuri! ja komee. On hävinnyt pentupörrökin pään päältä. Se on hyvä kun voimistelutat emäntääsi ja olet apuna vähän joka hommassa.

  VastaaPoista
 6. Ihana Jymy-Jami.. rapsutuksia sulle. Ihanaa kuluvaa viikkoa teille, nyt se kesä tuli!

  VastaaPoista