lauantai 16. joulukuuta 2017

JOULUTOUHUJA ISÄNNÄN KANSSA JA EMÄNNÄN YLÖSNOUSU

"Meillä -mulla ja Isännällä- oli tänään touhua jo aamuvarhaisesta. Isäntä oli päättäny harrastaa viime joulun aikaan opittuja asioita eli porkkanalaatikon tekoo. 
Me tehdään Isännän kanssa aamusin pitkä lenkki ja sen jälkeen mää menen aamupäiväunille, niinkun tänäänkin, Emäntä ja viikonlopputeinikin viälä sillon nukku.
Isäntä oli mun unien aikaan saanu laatikot tehtyä. En tiä reseptiä kun en ollu vahtimassa.
Huomenna tehdään lanttulaatikot. Siis Isäntä tekee.
 

Kun Emäntä vihdoin virkisty, jouduttiin me -Isäntä ja mää- siivoushommiin. Jouduttiin jääkaapin pesijöiksi.

 Se homma ei menny niinkun Emännän miälestä olis pitäny. Emäntä oli nostanu kaikki vanhat purkit ja purnukat  kompostiin kuuluviks` mutta me  -Isäntä ja mää- laitettiinkin ne takasin jääkaapin hyllylle. Emäntä pääsi taas neuvomaan: " Hyllyt täytetään niin, että usein tarvittavat on hyllyn etureunassa eikä takana. Ekkö sää oo nähny kuinka mää hyllyt täytän? "
Isäntää pualustan, että ei melkein 50 vuotta  Emännän kanssa samoilla kaapeilla koluamisessa voi kaikkee miäleensä painaa mitä Emäntä vaatii.

Eilen oli Emännällä ja mulla vauhdikas iltapäivä. 
Emännällä ja Isännällä oli jotkut kekkerit illalla ja siks` Emäntä laitto taas papiljotit tukkaansa ja silkkihuivin niitten päälle. Mulle tuli Takapihalenkin tarve ja Emäntä mua sinne vei. En tiä mikä kävi, mutta yht´äkkiä huamasin Emännän hangessa pitkällään, se oli  niinkun hämähä...ei kun kilpikonna väärinpäin.  No mää sitä autteleen, kävin Emännän päälle koko 56 kilosella varrellani ja yritin hihasta vetää sitä ylös. Ei siitä mitään tullu, entistä enemmän Emäntä siinä sätki ja hamekin oli noussu kolkytsenttiä polvien yläpuolelle. Lumi ei taida olla naisten paljailla säärillä se toivotuin kääre, tulin sen havainneeks´. Kun se hihasta nykiminen ei auttanu, otin sitten silkkihuivista kiinni ja nykäsin sen papiljotteineen hampaisiini ja lähdin viilettään pitkin koivikkoa. Jo pääsi Emäntäkin sieltä hangesta pystyyn. Ja tiätty mun perään.
Tästä episodista ei harmillista kyllä ole todistetta valokuvan muodossa, mutta laittakaa silmät kiinni ja kuvitelkaa Emäntäni sätkimässä umpihangessa;)


Kun Emäntä oli löytäny enimmät papiljotit ja silkkihuivin koivikosta ja saanu ittensä kuivaks` niin se alko värjään naamaansa. Mää kattelin koko ajan vierestä. Sivusilmällä huamasin Serla-rullan siinä oven piälessä ja ajattelin sitä maistaa. No sen mun yritykseni tiätenkin taas huamas Emäntä peilinsä kautta ja alko armoton kilpajuaksu eteisestä olohuoneen sohvalle ja pöytää kiärtäen  uudelleen soffalle ja taas takasin. Suasista sitten annoin sen rullan takasin. 
Tää juttu toistu kolme kertaa.
 Mää oon yritteliäs. 
Ripsien värjäysten välillä.
 Ei toi juakseminen mua haitannu, Emäntä kyllä sai notkeutta varteensa iltaa varten.

Meille tuli eilen  viikonlopputeini ja ennenkuin Isäntä ja Emäntä lähti sinne kekkereille niin munkin piti tarkistaa, että Veetille oli peti laitettu valmiiksi. Emäntä kurkkas ovenraosta ja siinä välissä ehdin siappaamaan isännän toisen juhlapatiinin ja loikkiin perimmäiseen huaneeseen asti ennenkuin Emäntä sai mut kiinni. Omia Eccojaan Emäntä kanteli kainalossa. En tä miks`?


Kyllä niillä oli juhlat ihan kivasti sujunu, eikä liika väsykään ketään enää tänä aamuna haitannu.

Tää iltapäivä on sujunu ihan rauhallisesti, Emäntä paisto pullia, nyt veteli vuorostaan Isäntä päiväunia kun aamulla nukku Emäntä. Ne osaa ton vuorotyön.

 Tultiin juuri lenkiltä, mää vähän huilailen ennen iltapalaa.


Hyvää viikonloppua
 toivottelen minä Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen-Kukkaro (os Maroussia Valente)"

 

16 kommenttia:

 1. Kyllä sinä Jymy olet reipas poika. Pidät emännän ja isännän pirteänä. Jatka samaan tyyliin! ✨

  VastaaPoista
 2. Nää jutut on niin parasta luettavaa =D Toivon kovasti että jatkoa seuraa. Ehkäpä Jymy järjestät lisää hauskoja juttuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bernipojan kasvattaminen kelpo kumppaniksi ikämummon näkökulmasta on täyspäiväinen harrastus. Nyt jo ollaan menossa kohti seesteistä nuoruutta, teinihömpötykset alkavat olla mennyttä aikaa. Kiitos kannustuksesta!

   Poista
 3. Jymy sulla on asiat hanskassa.
  Sä oot iso hauveli, mikset jaksanut vetää emäntää ylös hangesta??
  Olisit hälyttänyt isännän ottaa sen kuvan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "No mulla toi hangesta nostamisen taktiikka ei oo vielä oikein hallinnassa. Ojasta Emännän vetämisen kyllä hallitsen."

   Poista
 4. Vedet silmissä taas sai nauraan sun kotkotuksillesi. Toivottavasti et muutu aikamiehenä totiseksi torvensoittajaksi, joka ei lainkaan keksi kepposia. Mukavaa sunnuntaita ja ensi viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ei mua tänne oo lahjottu miksikään ankeuttajaks eikä miälensäpahottajaks`. Terapeutti oon enimmäkseen. Ja liikunnanohjaaja."

   Poista
 5. Voi Jymy! En yhtään ihmettele miksi emäntä kenkiään mukana kanniskeli. On ninittäin tosi kauniit kengät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Isäntä on ostanu kengät Emännälle syntymäpäivälahjaksi vuosia sitten..."

   Poista
 6. Tämä oli sunnuntai-illan piristys. Kiitos Jymylle ja erityisesti taustajoukoille mainiosti tilanneraportista.

  VastaaPoista
 7. Voi Jymy minä saan aina hymyn huulille kun luen sinun ja perheesi kuulumisia♥ Olet sinä vaan mainio!! Ihanaa alkavaa jouluviikkoa sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Se on tää Emäntänikin postin kulku, joskus vähän venyy... Kiitos vaan huomiosta , hyvin me täällä joulusiivoissa pärjätään. Vietä Sinäkin rauhallinen joulu läheistesi kanssa.!"

   Poista
 8. Tunnelmallista joulunaikaa teille kaikille♥ Ja sinulle Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen-Kukkaro.. annan virtuaalikrapsutuksia♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kiitos! Kyllä mua on rapsuteltu ihan livenäkin aika paljon. Mää virtuaaliheilutan sulle tuuheeta häntääni."

   Poista