lauantai 15. joulukuuta 2018

"EN KUULU TÄNÄÄN SUOSIKKILISTAN KÄRKIPÄÄHÄN..."

" Mulle kävi tossa äsken aika paha moka enkä nyt tunne, että saisin nauttia ylenpalttista suosioo tai ihailua. Emäntä nimittäin poseeraili hepeneittensä kanssa ja mää tietenkin sain seurailla assistenttina ja kuvausrekvisiittana siinä vierellä.
Kun Emäntä vaihto vaatteita oli se jättäny punaset Palmrothinsa siihen lattialle ja mää tietenkin salamanopeesti siappasin toisen kenkän ja juaksutin sen olohuoneen soffalle. Ja Emäntä perässä. En ehtiny kun korkolappua vähän maistaa niin jo sain kyytiä ja kauheen mäkätyksen osakseni.
"Eisaa ottaa, eisaa ottaa, ekkösää jo muista ettei Emännän kenkiin saa koskea!!!"


"Kyllä mää vähän pelästyinkin kun tollanen hirmu papiljottiensa kanssa mua tuijotti ja kuanon edessä heilutti etusormeensa. Isäntä ja Emäntä menee illalla kuulemma johonkin kemuihin ja sitä varten kai toi Emäntä näyttää tommoselta. Onkoos ne jotkut halloveenit vai mitkä?"


"Kyllä mää sitten nöyrästi yritin hyvitellä enkä enää niihin kenkiin vilkassukkaan. Emäntä lupas Erikeeperillä paikata ne kenkänsä, kai niillä sitten illalla voi vaikka piirileikkiä mennä ja jotakin muuta tanhua."


"Mutta tyynyt mää Isännän huoneen soffalta aina kiikutan olohuoneeseen ja askartelen niitten kanssa, milloin mitäkin."

"Kun mää oon askarrellu noita tyynyjä tarpeeks ´ monta, niin sitten saa Emäntäkin uutta askarreltavaa kun se kursii niitä taas kokoon."

"Joulua mää tässä orottelen näitten omien puuhastelujeni parissa."
"Huamenna kuulemma mut kylvetetään."
Moro!

17 kommenttia:

  1. Hauska tarina 😄 Meillä ei ole koiraa keppostelemassa, mutta kun olin punnertamassa kuopusta maailmaan, niin siskonsa sillä aikaa piirsivät iloisen kuvan olohuoneen lattiaan. Ja tietenki semmosilla tusseilla jokka ei lähe ei sitte millään. Se tilanne tosin nauratti vasta melko pitkän ajan päästä...🤣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä erilaisia komeljanttareita on näköjään joka huushollissa...

      Poista
  2. Voi Jymy, etkös ala jo aikuistua...ei emännän kenkiä tietenkään saa jyystää eikä tyynyjäkään pureskella :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jymyn lempipuuhaa on tyynyjen kanniskelu. Olen päällystänyt joutilaista kankaista ja vanhoista fleece-peitoista tyynynpäällisiä, ne kestävät Jymyn leikit. Kengän pureskelu tänään oli vahinko...

      Poista
  3. Voi ei, mikä vintiö teillä asuu :D. Harmi, että kengänkorkoon tuli jälki. Toivottavasti sen korjaus onnistui. Meidän collie-poika ei pure mitään rikki, eikä se muuta kantele kuin sukkia, joita se on kyllä tosi nopea nappaamaan aina kun komeron ovi aukeaa.
    Kivoja kuvia sinusta ja Jymystä. Paplarit päässä on hauska otos, ja pusukuva on niin suloinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vintiömäisyys alkaa tällä kaksivuotiaalla olla onneksemme ohi. Kengän pureminen taisi olla Jymyltä rakkaudenosoitus... Papiljotit, pikkujoulut, pikkumusta ja Palmrothit -perinnettä parhaimmillaan. Ei muuten tanhuttu eikä piirileikitty tänään, vaikka Jymy niin luuli!

      Poista
  4. "Pojat on poikia"-sanonta taitaa pitää Jymyn kohdalla kutinsa.
    Missäs' sitä ollaan noin tyylikkäänä oikein oltu? En ole utelias, mutta .....
    Oikein upeaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset

    1. No kuule, oltiin eläkeläisporukan jouluaterialla, ei sitä meikäläiset sen kummempia juhlia enää kaipaa. Saipahan taas laittautua ihan papiljottikiharoita myöten ja pukeutua pikkumustaan ja korkokenkiin (ei Jymyn puremiin).

      Poista
  5. Hauska tarina.
    johan JYMY ahyvitteli kengän ja tyynyt:)
    oikiat kemut kun noin tälläydytty,Kertookohan Jymy seuraavalla kerrala missäs olitte:))
    Hyvää 3.adventtia!...nyt syttyy kolmas kynttilä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvaan piti tälläytyä näyttämään minkälainen on lenkkimohairista koneella kudottu mekko. Juhlissa oli pikkumusta ja silkkijakku, olisi pitänyt pukeutua villamekkoon, oli vähän kylmä juhlapaikka.

      Poista
  6. Voi sinua! Oliko vähän tylsää? Onneksi keksit korvaavaa tekemistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Mää kuulun rotuun joka tekee aina sitä mitä kotiväkikin. Tällä kertaa oli kenkien siirto niille kuuluvaan komeroon... ja tyynyjä purkamalla saa Emäntä uutta puuhastelua."

      Poista
  7. Ihan parasta ajanvietettä! Aina sitä joku tarjoaa kivoja juttuja, jotka voi uudelleen muotoilla.
    - Meillä se tehtiin mm. kalliiseen uuteen Tommy Hilfiger -pipoon! Koira silppusi tupsun tuhansiksi lankapaloiksi lattialle, mutta epäilin salaliittoa. Mies ei tykännyt tupsusta pipossaan ja kuinka yllättäin koira vei uuden karheasta piposta vai tupsun...hmmm...ei ihan mennyt läpi...salaliitto, sanon minä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä...nämä ihmisen parhaat ystävät ovat luovia monella taholla -eli ymmärrys on aina sen puolella jonka ajatuksissa muhii vaihtoehto- kuten teillä pipon tupsun tuunaustarve.

      Poista
  8. Olipa monta hauskaa ja tuttua juttua blogissasi. Meidän koiralla oli myös mun tekemiä pusseja, joita se sitten suolisti - pystykorva kun oli. Niin se muoti toistaa itseään, mulla oli ekat korkkarit aika lailla samannäköiset, sulla ihanan väriset. Papiljotteja käytän mutta ylimääräiset annoin pojanpojalle tukkipuiksi, heinäpaaleiksi ja milloin miksikin. Oikein hyvää uutta vuotta Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Papiljotit tekevät juhlan juhlaksi!!! Hyvät artikkelit ovat ikuisuustavaroita ja käyttökelpoisia moneen tarpeeseen -kuten tukkikuormaan!
      Hyvää kirjoittamisen uutta vuotta Sinullekin!

      Poista