torstai 14. helmikuuta 2019

YSTÄVÄNPÄIVÄNÄKIN VOI KIUKUTELLA HETI AAMUTUIMAAN

Odotin aamulla innoissani tämänpäiväisen kirjoittajapiirin tapaamista. Vakiystävä -puoliso herra Kukkaro -näin Ystävänpäivän aamuvarhaisella lupasi kyyditä minut keskelle kylää Nyssepysäkille josta jatkan matkaani Tampereelle. Nuukuuksissani ajattelin, että säästän reilun euron kun anelin kyytiäni seuraavalle vyöhykkeelle.


Ja katin viikset, väärin meni! Nysseä kuljetti taas  harmaantunut ajuri jonka kanssa  suhteeni on mennyt karille jo ensikohtaamisesta kun ei ottanut minua kyytiin kotipysäkiltä. Jouduin silloin hyppäämään seuraavaan täpötäyteen koulubussiin ja vaihtamaan kyytiä kylällä, että pääsen sujuvasti Tampereelle. Ja kukas se sitä Nysseä ajoikaan? No sama harmaapää joka ei ollut ottanut minua hetkeä aikaisemmin matkaansa!
 Torstaiaamuisin kuljen tällä Nyssellä, ja joudun maksamaan poikkeusmatkan kortillani. Tänä aamuna lukulaite ei minun kohdallani toiminut vaan otti täyden hinnan, neljä ja puoli euroa kun olisin päässyt kahdella eurolla. Kuljettaja huuteli perääni niin että bussi kaikui:  "Pitää painaa A-B!" Hoin vain että ok, ok kun virheen  huomasin ja viittasin kintaalla taakseni katsomatta.  Seuraavalla pysäkillä oli samanlainen tapaus, kone otti väärän hinnan, nyt ajuri nousi tuolistaan ja korjasi näytön. Eli kone temppuili enkä minä.
Harvoin eteeni sattuu henkilö jonka kanssa kemiat eivät kertakaikkiaaan kohtaa ja tässä on eräs sellainen tapaus -tämä ajuri.
Suivaantumiseni oli sitä luokkaa, että siitä poispääsemiseen kaivoin kirjoitusvihon kassistani ja Nyssen kurvaillessa lumisia teitä pitkin kirjailin muutaman rivin kiukuspäissäni vihkoni sivulle.


Se auttoikin ja kyydistä poisjäädessäni käteni heilautus kuljettajalle ja Hyvän Ystävänpäivän-toivotus poisti kiukun kokonaan.


Herkistymiselleni oli syy syvemmällä.
Tänään -Ystävänpäivänä- on kulunut kuusi vuotta kun rakas äitimme -Vanha Rouva - lähti iäisyysmatkalleen vain kahden päivän sairastamisen uuvuttamana 92-vuotiaana. (Öljyvärityön on maalannut velipoika.)


Pitäkää huolta ystävistänne ja läheisistänne  -tänään, huomenna, joka päivä! Voikaa hyvin!

8 kommenttia:

  1. Hyvä että harmistus kaikkosi♥ Mukavaa ystävänpäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on aina kynänpätkä ja paperinpala taskussa että voin tallentaa näkemiäni tai kuulemiani juttuja tai kuten tänään: päästellä liikoja höyryjä toiminnaksi. Kiitos, samoin Sinulle:HYVÄÄ YSTÄVÄN(PÄDEN) ILTAA!

      Poista
  2. Ihanat kuvat.
    Olet hyväsydäminen ihminen, kun sait harmistuksesi käännettyä hyvänpäivän-toivotukseen sen aiheuttajalle.
    Oikein hyvää ystävänpäivää sinulle Tarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti maailmanmatkaaja, hyvää Ystävänpäivää Sinulle ja matkaseuralaisellesi!

      Poista
  3. Hyvä joskus purkaa ärsytystään. Oon muuten kokeillut, onneksi ei tuu joka päivä vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen nykyään aika huono "kilahtamaan", nuorempana kiukutti moni asia useammin.

      Poista
  4. Harmistuksille on usein syynsä ja olen sitä mieltä, että nekin pitää itselleen hyväksyä. Töykeä asiakaspalvelu, missä tahansa, ei ole kenenkään työntekijän oikeus, päin vastoin. Sinä selätit kiukkusi upeasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin nykyään törmää huonoon asiakaspalveluun, sen olen huomannut. Olen useimmiten "hillitty" kiukuttelija, en heittele kahvikuppeja seinille, kotioloissa vaivun mykkyyden valtaan.Sen osaan!!!

      Poista