sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

NYT LÄHTI KOKO ORKESTERI


-ja talo täyttyi tyhjyydellä.
Nimittäin perjantaina vietiin yksi peräkamaripoika junalle kohti Hämeenlinnaa, toinen peräkamarilainen pyysi itselleen yökylään seuralaisen kun Mauto oli ajokelvoton eikä kotimatkaa voinut tehdä.
Pappa oli päivän talkoohommissa eikä paikalla ollut korjausavustajaa.
Kun Pappa iltapäivällä kotiutui, oli pojanpoika jo ehtinyt omin neuvoin korjata Mautonsa. Aika näppäriä nämä nykyajan nuoret. Sen palveluksen Pappa teki, että pesaisi pikku Mauton pyhäkuntoon ja niin  pääsi peräkamarin orkesteri koteihinsa viikonlopun viettoon.

Minä olen kokenut lähes tuskaa kun muutaman raportin deadline on ollut tämä viikonloppu.
Tiesin, että saan omaa aikaa koko lauantaiksi kun puoliso oli kylillä markkinamiehenä talkoilemassa.
Kannoin koneet ja kansiot kesähuoneeseen ja siellä muutaman tunnin ahkeroinnilla sain tehtävät tehtyä ja postit lähtemään minne pitikin.


 On se ihmeellinen juttu: kun saa paineenalaiset tekemiset tehtyä tulee sellainen olotila, että tekisi vaikka mitä. Minulle virisi taas kirjoittamisen into. Kesähuoneen ilmapiiri on siihen nyt kannustava.

Ystäväni Jymy-Jami vahti, ettei mikään pääse häiritsemään vaativaa työtäni.


"Isäntä lähti aamulla melkein ennen kukonlaulua kylille ja käytti mua vaan lyhyellä pissalenkillä kylätiellä. Isäntä sano mulle " Jää tänne vahtimaan Emäntää ja poikia." Mää nukun kesällä vessan lattialla kun siellä on viileetä. Nyt mää jäin makuuhuoneen ovelle kun Isäntä sitä toivo. Joku kumman ikävä mulle tuli kun mun piti nostaa kuono kohti kattoa ja laulaa niinkun Ulvova Mylläri siinä elokuvassa. Parikin laulua siinä ehdin huikata kun huomasin, että Emäntä oli heränny. Me käytiin kiertämässä tonttia ympäri ja kun Emäntä mua taluttelee niin munkin askellus on sellasta verkkasta ja viipyilevää, nuuskin joka puskan ja teen niihin omat merkintäni. Nykyään mää kuovin merkkien  jälkeen pitkät multaroiskeet, Emäntäkin joutuu niitä pakenemaan. Toi orkesteri joka täältä poistu soittaa sellasta möykkää ettei mun herkät korvani sitä suvaitse. Mää haukuin niitten sovellukset. Ja lujaa haukuinkin. En tykkää moponkaan äänestä, musta on ihan kamalaa kun Peräkamarin poika sillä kaasuttelee tossa pihassa ja kurvaa kohti kyliä. Siitäkin mää niitä haukun."Nyt alkaa eläkeläisen lomalomaloma ja erityiset puuhat: ikkunanpielien maalaus, teipit on jo kiinnitetty. Ovien maalaus ja ovienpielet ovat seuraavassa ohjelmassa, varasto alkaa olla puolityhjä jne.
Lomalla saa olla vähäistä mutta näkyvää ja leppoista tekemistä, vai mitä!

4 kommenttia:

 1. Mukavalta kuulostaa kirjoittelupuuhat kesähuoneen tunnelmassa ihanan Jymyn seurassa. Vaikka onhan tuota tekemistä sinulla muutakin aikamoinen lista, joten mitenkä käynee kirjoittamisen. Jymy varmaan pitää sinut hyvin liikkeessä joka tapauksessa.
  Ihanaa heinäkuun aikaa sinne teidän kesäparatiisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merkitsin itselleni tämän heinäkuun lomakuukaudeksi, eli aion ottaa kaiken "lunkisti" ja ehkä paneudun ihan omiin juttuihini. Maailma jääköön unholaan...Hyvää kesää Sinullekin, Pielisen kierros oli kiinnostavaa luettavaa

   Poista
 2. Hyvä, että Jymy hoidat sinulle uskotun tehtävän :)
  Anneli, kirjoitit toisessa blogissasi, että kännykän asetukset tekivät temput kuvatessa. Siellä en huomannut, tässä huomaan :)
  Pieni puuhastelu lomalla on paikallaan.
  Hyvää heinäkuun alkua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun myönsin itselleni lomaa, tuli heti rento olo! Samoin, hyvää heinäkuuta!

   Poista