lauantai 6. helmikuuta 2021

MYTTYSEN PUKIMO ky

 Myttysen pukimo, Mummin pukimo, Mummi ja pojat vai mille nimelle tuleva yritys nimetään?

Teinipojat ovat viettäneet täällä mummilassa etäkouluaan taas pari viikkoa. Toinen opiskelee päivisin TEAMSissa ja toinen käy työharjoittelussa. Aikaa tuntuu jäävän käyttämättömäksi, joten pientä puuhastelua on täytynyt välillä löytyä. 

Toinen pojista etsi kengännauhoja kangasvarastostani. Löysi vain pätkän mustaa fleece-kangasta jota olin säästänyt keppihevosten tekoon. 

"Voisinko saada tämän?" 

Keittiön pöydästä tehtiin opetustila kaavojen muotoiluun. T-paita oli mallina.

Mallin leikkaus on tarkkaa

-ja ompelu saumurilla. Punainen villapipo on antamassa luovaa puhtia...

Ompelukoneella sai kaula-aukon, hihojen suut ja helman siistiksi, välillä oli langoitettava kone uudelleen, kun sakset kävivät liian lähellä lankoja... Ylimääräiset saumanvarat on leikattava tarkasti!

Ja valmista tuli, kolme tuntia siinä meni... Intiassa samaan menisi vartti...

"Hyvä tästä tuli harjoituskappaleeksi!" totesi ompelija. "Seuraavaksi värjätään mun valkoset farkut, juutuupissa on hyviä ohjeita. Osaatko neuvoa?"

Kannustan poikaa kädentaitoihin, näppäryyttä tarvitaan sähköalan opinnoissa ja myöhemmin töissä. 

Puikot ja villalanka käsissä ei vielä osoita kiinnostuksen merkkejä. Ehkä sillekin opille tulee aikansa!

Minusta on hauskaa seurata nuorten miesten touhuja. Toinen käy kuntosalilla ja valmistaa itselleen ja välillä serkulleenkin sapuskaa. Iso kattilallinen jasmiiniriisikanapataa jää usein hellalle jäähtymään. "Mummi, laita kattila jääkaappiin illalla."

Aamulla  kattila on tyhjänä tiskialtaassa, samoin munakenno, pekonipakkaus ja juustoraastepussi ym. Pyykkikoppa on täydempi...

Omat ompeluprojektini olen jäädyttänyt toistaiseksi, kaapissa on jokunen käyttämätön ompelus. Ei ole ollut tilaisuuksia käyttää niitä, joten uusiakaan ei nyt tarvita.

Itselläni on monta henkisempää projektia rästissä, en oikein osaa keskittyä niihin, kun työhuoneeni on vallattu. Muutaman ihan oikean kirjan olen viimeaikoina lukenut, ei edes kudinta ole tarvinnut pitää käsissä.

Kun avaan koneeni, minua vastassa on kuvake, jota en ole avannut moneen päivään ja se vaivaa minua.


Kylällä on hyvät potkukelkkatiet. Yhteen palaveriin tässä olen polkaisemassa. Jymy-Jamikin tykkää kelkkailla.


Aurinkoisia päiviä Teidänkin poluillenne! Kyllä se tästä...

14 kommenttia:

 1. Ihanan reipasta eloa:) Paidasta tuli oikein hieno! Tuo potkukelkkailu on sitten mahdottoman hauskaa puuhaa! Mukavia talvipäiviä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisessä kodissa (jos oli lunta) kelkkailimme koiran kanssa pitkiä matkoja, ja täällä keskellä kaupunkia on hyvät kelkkailutiet. Poika oli itsekin tyytyväinen tekeleeseensä. Aurinkoisia hankipäiviä!

   Poista
 2. Hieno paita 👍 vau!

  Ja mitä potkukelkkailua! Olet varsin reipas talvikiitäjä 😁 Mullakin on viimein potkukelkka, mutta se on vain somiste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poika on tullut setäänsä, setä valmisti nahkasolmioita lukioaikanaan ystävilleen.
   Ota kelkka käyttöön, on se koriste liikkeessäkin!

   Poista
 3. Potkukelkkailu on lystiä menoa! Lapsena kotikylällä potkukelkkailtiin intopinkeänä. Täällä kaupungissa asuessa se on jäänyt, kun tiet ovat hiekoitettu.
  Oikea meininki, kun kannustat kädentaitoihin. Tarpeellinen taito elämässä kaikkinensa.
  Hyvää helmikuuta koko porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaikki 8 tyttölastenlasta ovat hyvinkin kädentaitoisia, äidit ovat opettaneet. Neljä pojanpoikaa ovat aloilla, jossa sorminäppäryyttä tarvitaan, pappa ohjailee heitä ja minä puolestani näissä extrahommissa kuten ompelussa. Kiitos samoin aurinkoisia päiviä eteesi!

   Poista
 4. Meilläkin potkukelkka varastossa, ei ole tänä vuonna tullut käytettyä. Teillä on reipasta meininkiä kaikkinensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potkukelkka on oiva kulkuväline, ja hauskakin vielä! Etäkoululaiset tuovat toivottua virkeyttä päiviimme. Hygieniasta ja kaikista varotoimista pidetään kyllä huolta. Niin tekekevät pojatkin kylälla kulkiessaan.

   Poista
 5. Ihailtavaa kiinnostusta pojilta myös perinteisesti "naisten käsitöihin". Heillä on plussana maailman parhaat ohjaajat sekä näihin, että "miesten hommiin".
  Pirteä kuva sinusta potkuttelemassa kauniissa talvisäässä.
  Aurinkoista talven jatkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat seuraavat "juutuupista" ajankohtaista muotia ja toteuttavat sitä, "persoonaa peliin" -on heidän mottonsa. Kelkalla on hyvä kuljetella asiakirjasalkkuja ja läppäriä, aina ei tarvita autoa. Aurinkoa tedänkin kulmille!

   Poista
 6. Ihana kun pojat haluaa tehä itelleen vaatteita! Mikäs kun on noin pirtsakka opettajakin. Hyviä pokukelkkakelejä. Ps. Meillä se oli potkuri nimeltään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vaihe, kun ei ole oikein muutakaan tekemistä nuorille, on oivaa aikaa pieneen hassutteluun, kuten "vaatesuunnitteluun". Potkuriksi meilläkin kelkkaa kotoisesti kutsutaan.

   Poista
 7. Aktiiviset ja aurinkoiset isoäidit on elämän rikkaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei olisi lastenlapsia, "ei sitä isoäidiksi pääsisikään" (-siteeraus Reinikais- sarjan komissaariolta jota näytteli Esko Roine

   Poista