sunnuntai 31. tammikuuta 2021

MELKEIN KUNINKAALLINEN

 "Kun mut oli tilattu tähän huusholliin syksyllä 2016, mua odotettiin kuin tulevaa prinssiä.


Mulla oli tuuhea ruunu omasta takaa päälaella, mutta vuosien saatossa sen on Isäntä ja Emäntä saanu silitettyä pois.


Kun noi ihanat pentuvuodet ovat jo taakse jäänyttä elämää, olen tullut huomaamaan kuinka ihanasti tuoksuukaan tienvieret, kun niille on jättänyt omat viestinsä mulle joku tuntematon tyttökoira. Isäntä, jota useimmiten vedän nykyään perässäni, on kerran langennut ihan polvilleen keskelle suojatietä, kun olen niin kiihkeästi pyrkinyt aamun parhaille tuoksuille. Siitä sitten seurasi kotona keskustelu, että mut pitäisi ruunata niin kuin hevoset.

Emäntä tilasi ajan Eläinystäville, ja siellä mun ruunajaisten alkua suunniteltiin. Ei tuo maski kuulu ruunajaisten ohjelmaan, eikä se estä koronaakaan, se laitettiin mulle, kun rypistin ylähuulta korvien syynauksessa. Emäntä rapsutteli mua koko ajan enkä yhtään huomannut kun lääkäri pisti mua niskanahkaan, sinne laitettiin kuulemma joku implantti, ruunauksen esityö.

Meille tuli toinenkin keikka Eläinystäville, kun mun korvaan oli päässy joku kokki. Se oli vähän pitempi reissu, otin siellä nimittäin muutaman tunnin päiväunet kun mun korvat pestiin ja puunattiin.


Toi mun implantti vaikuttaa kuulemma niin, että kevään jälkeen en taida päästä isien kastiin. Pallit tulee kuulemma niin pieniks` ettei niihin mahdu enää pentuja.  Isäksi tulemista en ole päässyt kertaakaan kokeilemaan, ei silti yritystä on ja paljon. Tykkään niin hirveästi ihmistyttövieraista meillä kotona, että ei ne enää uskalla tulla meille, kun olen niitten niskassa ja selässä koko ajan. Emännänkin kanssa meillä on iltaisin jatkuva taistelu. Emäntä yrittää päästä nopeasti peittonsa alle, mutta mää oon aika nopee, ja usein ehdin hypätä Emännän selkään ja kahlita sen niin, ettei se pääse liikahtamaankaan. Huutaakaan tai komentaakaan Emäntä ei voi, kun se kuuluu naapurin makuuhuoneeseen ja siellä sitä sitten ihmetellään, että mitä uudet naapurit oikein möykkäävät iltaisin...

Niin että tällaisista syistä mua ollaan ruunaamassa.

Muuten meillä menee ihan hyvin. Teinipojat on taas täällä etäkouluaan ja työharjoitteluaan potemassa. Emäntä hääräilee pullanpaistossa ja mää sen makutuomarina. Pari laskiaispullan raakiletta ehdin maistaa...


Mää tykkään Emännän voimistelutossuista, joskus me kinastellaan kummalla meistä on niille enemmän tarvetta. Sen tiedän, ettei Emäntä ainakaan jumppaa. En ole nähny. 


Tänään kävin kylvyssä , kun mun päähän kaatu ruokaöljyä teinipoikien kanssa temmeltäessä. Emäntä pesi ja Isäntä kuivas mua koneella. Se on niin miehistä puuhaa. Saadaan touhuta koneitten kanssa.


Ei mulla tässä muuta tällä kertaa, tosta ruunaamisesta vain tulin kertomaan...

Voikaa hyvin ja pyörikää lumihangissa!

t. Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen Kukkaro, täältä keskeltä kylää, kirkon vierestä

5 kommenttia:

 1. Voi Jymy-Jami, ku ihanat pentukuvat ☺ Onkohan niin, jotta kaikki sunkans samaa rotua olevat ovat samanlaasia. Kaikkia "kivaa" keksimäs. Meidänki, jo koirien taivaasehen muuttanu Ellu söi mun uusista kengistä toisen ihan käyttökelevottomaksi ☺
  Auttaakohan tuo ruunaaminen ?

  Tiäkkö Jymy, jotta paistamattomat pullat on aika vaarallisia syödä. Joten odota seuraavalla kerralla, jotta ne on paistettu ja kannatta odottaa niinkauan jotta ne on myös jähtyny ☺

  Lumes pyöriminen onki aika kivaa puuhaa, joten jatka vain sitä, minen kyllä aijo pyöriä lumes ☺☺

  Kerrohan sinne sun emännälle terveisiä ♥♥

  VastaaPoista
 2. Olipa hauska lukea kuulumisiasi pitkästä aikaa.
  Minä viisastuin taas. En ole tuollaisesta ruunaamisesta kuullutkaan.
  Meidän Topilta vietiin isyyden ilot ihan perinteisellä tavalla.
  Terkkuja emännälle ja mukavaa talven jatkoa koko poppoolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ruunaaminen salanimi kastroinnille... Täällä on nyt paljon syötävänhyvää lunta! Hyvää talven jatkoa sinnekin päin!

   Poista
 3. No voihan kokki, kun korvaankin tuli. Ootkohan sie sitten ruunattu prinssipoika vaiko kuningas. Vai isäntäkö ois kuningas ja emäntä kuningatar. Sun pitäs enemmän uskoa niiden määräyksiä, eikä telekuta siellä liikaa. Oliko ruunajaisissa muutakin herkkua kuin raakaa pullaa?
  Kannattas vältellä raakaa pullaa, tai kokki tulee kurkkuunkin ja mieluummin pyöriä lumessa, koska sitä ei riitä hirmusen pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattumalta mainitsin lääkärille kun implanttia laitettiin, että Jami ei antanut putsata toista korvaa, ja syynä oli kivulias kokkibakteeri. Nyt on antibiootit ja monet huuhtelut ja tipat laitettu, huomenna mennään näyttämään onko kokki lähtenyt. Kunnon ruunajaiset pidetään jos implantti ei auta. Ikuinen rinssi Jamista sitten kehitetään.

   Poista