maanantai 13. toukokuuta 2013

KEVÄTVAIVOJA JA HÖYRYNPÄÄSTÖÄ

Äkäinen selkäkipu on vaivannut muutaman päivän. Lauantaina tehtiin pikamatka Espoo-Järvenpää-Ylöjärvi, vietiin tytöt Espooseen ja haettiin V.Ville.V Järvenpäästä. Matka piti tehdä kiivaalla aikataululla -yhden pysäytyksen taktiikalla- R.Mikael oli jätetty talonvahdiksi matkamme ajaksi, eikä 12-vuotias oikein jaksa olla yksin koko päivää. Koiraakin piti vahtia ja käyttää ulkona. Eli turhia pysähdyksiä piti välttää. Ja sehän kostautui jäykistyneenä selkänä. Yöt ovat olleet hankalia.

Tänään hain apua terveyskeskuksesta, pyydettiin päivystykseen, oli epäilynä muuta kuin selkäkipu ja se tarvitsisi antibioottikuurin. Siellä sitten odotin, neljä tuntia. Kaikki odotushuoneen lehdet tuli luettua, jopa Apu-lehtikin. Kärsivällisyys ei pettänyt, harmitti vain ettei tullut jokin neuletyö mukaan. Sellaista kun aina tapaan mukanani kuljettaa.
Omalääkäri sitten tutki selkäni ja rangan painelu sai polvet pettämään. Normilääkitys eli Panadol 1 mg kolmasti päivässä. Tämä keski-iän ylittäneiden naisten yleinen oireilu -fibromyalgia- vaivaa silloin tällöin minuakin, etenkin keväisin. Nyt oireilu on tavallista rajumpaa eikä aivan tyypillistä. Ärtyneeksi tuo vaiva minut  saa. Puolisollekin kiukuttelin tekemättömistä töistä. Kotiin tullessani ne oli sitten tehty. Selkäkin oli jo parempi. Höyrynpäästö joskus auttaa kummasti moneen asiaan.

Espoonmatkalla sain neulotuksi Tallinnareissulla aloittamani Nalle Aloevera- sukat. Kaksi röyhelöhuiviakin kipuillessani sain tehdyksi, ovat mukavan pehmeitä kaulalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti