torstai 9. toukokuuta 2013

VIIKONLOPPULAPSIA

Lastenlapsista kolmanneksi nuorin -P.Sylvi.S- aloittaa koulunsa syksyllä. Eilen oli tutustuminen omaan opettajaan, koulutovereihin ja luokkaan. Minun oli määrä hakea tyttö pyhän ajaksi mummilaan. Ajaessani määränpäähän näin pitkän kiemurtelevan lapsijoukon kulkevan tienviertä pitkin. Olivat toisen päiväkodin eskarilaisia samalla tutustumiskäynnillä kuin P.Sylvi:S:kin. Tuli herkkä olo.

Espoon tytöille oli jo varhain keväällä varattu pitkä viikonloppu -ke-su- mummilassa. Isällä oli pelireissu Saksan mailla. Tuli kuitenkin pieniä mutkia suunnitelmiin.  H.Maria harrastaa cheerleadinìa (ryhmänsä on minien Suomen mestari) ja viimeiset harjoitukset ennen lauantain päätösesitystä oli keskiviikon iltapäivällä. Matkalle tytöt aikoivat puoli seitsemän Pendolinoon, mutta junaan tuli vika ja se pääsi lähtemään yli tunnin myöhässä. Isä, joka saatteli tyttöjä oli jäädä junaan kun ovet eivät auenneet. Vasta Pasilassa pääsi pois.

Kolme tyttöserkusta viihtyvät hyvin yhdessä. Iltamyöhään viihtyivät trampoliinilla, H.Maria sai näyttää osaamistaan nuoremmille. Yksi tramppa on kovassa käytössä jo siirretty sivuun. Uuteen on hankittava vielä turvaverkko. Se tehdään heti huomenna.                                                              
Edellisenä viikonloppuna ja sitä edellisinäkin mummilassa oli pojat -R-Mikael ja V.Ville.V. Pojat viihtyvät peliensä ääressä vähäpuheisina. Naapurin tyttö A. tuli tervehtimään poikia ja äänettömyys jatkui. Kukaan ei puhunut mitään pitkään aikaan, mutta yhdessä olivat. Kukin pelasi äänettömänä omia juttujaan. Vielä viime talvena kommunikoivat, mutta nyt taitaa esimurkkuikä tuoda ujoutta suhteisiin.

Pääasia kuitenkin, että nuoret tapaavat toisiaan, ovathan tutustuneet toisiinsa jo yli kahdeksan vuotta aikaisemmin. Meille ovat  tervetulleita. 
Omaa sydäntä lämmittää aina kun omien poikien lapsuudenaikaiset ystävät käyvät meillä poikia tapaamassa ja meitäkin tervehtimässä. 
Samaa toivon näille nuorille, että säilyttäisivät ystävyytensä. Ystävyys on yksi elämän tärkeimmistä asioista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti