torstai 22. tammikuuta 2015

KORUJA JA KULTTUURIA

Tehtiin koirani Hymyn kanssa hikeä ja sykettä nostattavaa umpihankilenkkiä takapihalla, kestoltaan kokonaisen tunnin ja pituudeltaan kilometri. Huh, huh.
Olen pari päivää potenut pientä polvivaivaa, ja ajattelin, että en ainakaan liukastu kun mennään umpihankeen eikä koiraakaan tarvitse pitää hihnassa.
Polvivaiva alkoi kun päivänä muutamana tehtiin potkukelkkalenkki liukkaalla ja lumisella tiellä. Oli liiaksi vauhdin hurmaa. Ja kivaa. Koirasta ja minusta.
                                            Talvinen aurinkokin jo paisteli naapurin metsän takaa.

Maanantaina kävin taas omalääkärillä vuotuisessa terveystarkastuksessa. Tammikuun käynti on sopivasti syntymäpäiväni aikoihin. Nyt tuli vuosiksi 69., seuraavaksi sitten tasavuodet.(Mihin se aika on kulunut, vasta äskettäin oli nuori tyttö?!)
Joulukuussa otettiin verikokeet.Vain kolesteroliarvot olivat sillä huonommalla puolella, ruokavaliolla arvot eivät pysy paremmilla lukemilla, joten aloitan kokeeksi kolesterolilääkityksen. Muuta vähäistä lääkitystä vähennettiin edelleen.
Lääkärissäkäyntejä viime vuotena tavanomaista tammikuun käyntiä lukuunottamatta ei ollut muita. Olen tyytyväinen.

Meillä- Puolisolla ja minulla- on meneillään joulukilojen karsintakuuri ja se onkin tekemässä tepposiaan  (vai kepposiaan?
On tullut ylimääräistä energiaa hävitettäväksi asti.
Puoliso on käyttänyt sitä WC:n katon uudistamiseen. Alkuperäiset tummentuneet laudat peitettiin valkolakatulla panelilla ja valaistus upotettiin lautojen lomaan. Aiemmin on uusittu kokopeiliset yläkaapit, ne ostin Ikeasta.
 Puoliso oli pukenut maaliset remppavaatteet päälleen ja siitä paikasta Hymy alkoi läähättää ja paeta selkäni taakse turvaan. Paniikki lisääntyi kun kompressori tuotiin sisälle.
Me- Hymy ja minä- linnoittauduimme perähuoneeseen katselemaan tallennettuja filmejä.

Oman energianpurkuni olen siirtänyt koiran kanssa ulkoiluun, pikkuhuoneeni siivoukseen ja tietenkin käsitöihin.
Nyt olen innostunut virkkaamaan Afrikankukkalappuja, valmiina on 120, vielä on tulossa 80. Iltaisin saan niitä tehdyksi 20.
Korujakin pitäisi saada taas tehdyksi, korutyöt ovat olleet paitsiossa yli vuoden. Tänään kävin hakemassa muutaman pussillisen helmiä omalta kylältä HELMIQ;lta. Kaikenlaista tarjontaa oli vaikka kuinka paljon, ostin tilausteni lisäksi vain muutaman punaisen kristallin ja ensi joulunaikaa varten tähtipohjia. Kun halvalla sain.

 Kirjan ostin alemyynnistä OMPELIJANMAAILMASTA kun hain ompelukoneen puolia. Kirja minua taas innosti näihin korutöihin. Näin joskus kuvan kaulanauhasta, joka oli koottu turkoosinvärisistä ja ruskeista helmistä, ja nyt sen aion toteuttaa. Nämä ovat "turkoosit" ovat värjättyjä howliitteja.
Jonkunverran noita helmiä ym on tullut väkerrettyä, joka päivä niistä joku setti onkin kaulallani. Puukoruja käytän neuleitten kanssa, muita sitten muulloin.
                 Yksi lempikoruistani on nahkanauhaan ja puuhelmiin ripustettu vanha vyön solki.
                                          Neuleasukoru parhaimmillaan. Mielestäni.

Nykyään noita edustus- tai muitakaan menoja missä voi koruja käyttää on aivan liian vähän.
Tänään menen kylän entiselle lukiolle elokuviin, siellä näytetään "Eila, Rampe ja Likka".
Puolisokin lupasi lähteä kulttuuria katsomaan.
Minä tarjoan tämän huvituksen.
4 kommenttia:

 1. Onpa mahtava määrä koruja.. siitä on vara valita. Tuo neuleasukoru on kyllä huippu kaunis, tykkään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähipiirin naisväelle noita tekeleitä on tullut lahjoitettua. En ole osannut lähteä "myyntimatkoille". Helmikauppa kun on omalla kylällä, niin materiaalista ei ole pulaa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, vyönsolki löytyi joskus jostakin rihkamalaarista omista kaapeista.

   Poista