tiistai 8. marraskuuta 2016

PIKKUPRINSSI PITSIPEITOLLA JA MUUTA MAINITTAVAA


"Mää oon taas oppinu uusia asioita. Tässä yhtenä aamuna otin kauheen spurtin ja loikkasin sänkyyn, ja arvakkaas mitä? Siä peiton alla möykkynä kuarsaskin Emäntä. Hajusta tiäsin. Mää vähän hampailla koittelin kovempia kulmia pureskella mutta sillon se Emäntä ampas ja vippas mut lattialle ja veti peiton korviinsa. Emmää siittä lannistunu, hyppäsin uurelleen ja koittelin taas niitä kovia kyynäpäitä löytää. Sitten se tais tehrä elämänsä virheen kun se ottiki mut kainaloon ja alko silittää ja paijata. Ei mua enää pureskellakaa huvittanut. Ny me halitaan sänkyssä joka aamu."

" Aamulla Emäntä tuli olkkariin se sano jos oikeen muistan -ohmygood- ja pani kären ottalleen. Mikä tossa ny on? Mää vähän leikin ittekseni."


"Yhtenä lauantaina Veeti oli yäkylässä ja me miäsväki jouruttiin hommiin. Pistettiin aurausmerkit tiänposkeen  ja välillä pelattiin sählyä. Veetin syättövuaro, mää oon maalissa""Ilman mun apua ne ei olis selvinny, mulla oli toi homma hallussa monta kertaa."


"Tossa jokupäivä sitten tuli maa himputin kylmäks ja ihan valkoseks. Emäntä mut melkein pakotti sinne hyppiin ja pakkohan mun Emännän perässä oli ravata kun se viiletti viämärikaivantoo pitkin tiälle päin. "

  "Sitten mää hokasin messevät tuaksut! Arvakkaas mistä ne tuli? Viämärin pumppukaivosta, se oli siinä polun päässä. Ja siä on koko meirän kylän kansalaisten hajut! Sitä mää kiärtelin ympäri- ympäri ja seuraavalla lenkillä mää jo juaksin sen tykö."

"Noi porukat luulee, että mulla on jokkut viäterit jaloissa. Sen ne päätteli siitä kun meillä oli viaraita ja mää pomppasin -ny kun sen tairon hallitten- ainaki viistoista kertaa pöyräreunalle ja aina ne laski mut alas ja sano e-ei, ens sillai vähän viaraskoreesti mutta oisko ollu se kuurestoista kerta kun ne oikeen karjas, että EI ja sitte vasta mää ymmärsin, ettei pöyrälle kannata pomppia. Ne taas ei ymmärrä sitä, että enhän mää pikkuprinssi sinne pöyrälle viä nää,  kun oon niin matala. Mää kostin, kusin matolle. Ei mulle tartte karjua."

"Arvakkaas mikä tää on paitti ruahonleikkurin laatikko? Siitä tehtiin mulle alkovi terassille. Mää oon valinnu ittelleni makuuhuaneeks lasitetun terassin, siittä näkee puoli puutarhaa ja pihaa. Ja saa olla rauhassa kun tykkään. Emäntä päällysti laatikon paksulla kuplamuavilla ja parilla petauspatjalla ja päälle pani räsymaton. Patjoina on vauvanpatja ja paksu villamatto. Sivussa on piäni oviaukko josta mää pääsen sisään ja ulos ja voin kattella loikoillessani pihaan. Eikä tu kylmä, sano Isäntä. Se tilkkis jollakin foamilla ikkunan alareunat ettei käy veto. Voi niitä kun ne musta niin hualehtii."


"Toi mun emäntä on jo seittemänkymppinen, se kerto sen mulle, mutta se jaksaa mun kans viä leikkiä. Iltalenkin jälkeen meillä kaksistaan on aina piänet jalitsumatsit ihan tossa nurmella. Emäntä mulle yrittää syätellä niitä Pahlmanin panaanipotkuja ja kärkipotkuja ja muita ja mää sitten kirmaan niitten perässä .  Meillä on pikkukillien jäljiltä noita potkupalloja joka puskassa.


                                       "Leiki sää ittekses, mää meen syämään ja huiliin."


 "Toi Joulukin on tossa lähestymässä ja kuulemma näihin aikoihin pitäis kinkut panna sualaan. Määkin sen jo tein omalle röhkölleni. Jossain ne kinkut on, en tiä missä."


 " Tää on nykyään mun lempipaikka, Emännän villasukkien päällä, siällä se Emäntäkin jossakin yläilmoissa mua kurkkii ja kai jotakin blogia päivittelee ja välillä silittelee mun pörröstä päätä."


 "Mää oon nyt hilkkua vaille 15 viikkoo ja painan seittemäntoista kiloo enkä enää paljoo viitti purra. Nykkin Emännällä on vaan kolme laastaria käsivarsissa. Yhren se just otti pois. Aika vähän."

"Terveisin Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen-Kukkaro, os Maroussia Valente. Voikaa hyvin!"16 kommenttia:

 1. Hehee...miten kuulostaakin osa jutuista niin tutuilta...

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Niin kai sitten, ainakin koiranpennun mielestä! Jami rotunsa mukaan on vähän herkkä komentelulle.

   Poista
 3. Olipa taas kiva juttu. Jymylle terkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jymykin kiittää, onkos teilläpäin paljon lunta? Meillä vain viisi senttiä. Koiralle toivottelen hyviä hankia pyörittäväksi.

   Poista
 4. Voi kuule Jymy, Pelastit päiväni, joka oli menossa ihan väärään suuntaan Yhdysvaltojen presidentin vaalien tuloksen vuoksi. Onneksi olet niin hauska tyyppi temppuinesi, että sain taas kerran makeat naurut. Ethän loukkaannu? Sinussa itsessäsi ei ole mitään naurettavaa, vaan tapasi kertoa elämästäsi on hauska. Rakastan vetoavaa katsettasi. Terkkuja emännälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano Amerikasta, käsittämätöntä! Jymy täyttää kokovartalotoimin sille sälytettyä tehtäväänsä. Kyllä mullekin naurua riittää kun pennun touhuja seurailen. Saitkos vastauskirjeeni?

   Poista
  2. Sain kiitos, Vastaan sinulle pikemmiten, ehkäpä huomenna, ellei elämä järjestä isompia yllätyksiä. Hyvää yötä.

   Poista
 5. Voi Jymy-Jami, ku oot niin suloonen ja mut muistelemahan meidän barnejä, ne oli yhtä ihania ku säki oot. Ku kattot niin ihanasti silimihin, niin ihan täs liikutun ☺
  Sulle rapsutuksia ja sano sille sun emännälle palio terkkuja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä berneillä on erityisen "haastava" katse kun silmät ovat niin näkyvissä ja niiden ympärillä on erilaisia lihaksia jotka muotoilevat silmät kulloiseenkin tarpeeseen vetoavaan asentoon, muistatko vielä?

   Poista
 6. Kuules Jymy-Jami, sinä sitten oot niin suloinen nalle, että annoit minulle hyvän aamun kun luin sinun puuhistasi. Rapsutukset sinulle puolestani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä se on jokaikinen päivä. Oikeasti Jymy-Jami on rauhallinen pentu, ei liikoja rymyä eikä riehu, vaikka onkin ihan keskenkasvuinen. Rapsutettu on, Jymy-Jami kiittää määräyksestä!

   Poista
 7. Kyllä olet Jymy hyvä kertoilemaan päivästäsi, oli hauskaa lukea... :)

  VastaaPoista