sunnuntai 27. marraskuuta 2016

ENSIMMÄISET HAITUVAT TALLESSA

" Mää oon tän päivän jälkeen jo neljä kuukautta vanha. Painankin jo 20 ja vähän päälle kiloo ja jos Emäntä oikeen mittas niin selkä on jo 58 senttiä korkeella. Matalalta mää tossa kuvassa näytän, mutta livenä oon aika korkee, sen pitkästi yli puoli metriä.

Takakoipia mulla on vaikka kuinka korkeesti ja hyvin mää niillä pääsen seisoon ja katteleen mitä herkkuja tai kivaa noi aikuiset on pöyrille jättäny. Ny ei oo ollu mustaamakkaraa mutta jotain kuitenkin. "

"Eilen illalla Emäntä meinas paistaa torttuja iltakaffille ja oli tiätty jättänyt kaneliomenatäytteet pöyrälle.


On se kumma kun se osaa aina rynnätä huaneeseen kun mää yritän olla ihan hiiren hiljaa  askareitteni kanssa. Niin kun nyt tän hillopurkin tyhjennyksessä. Riamastuhan se taas siitä ja mua harmitti niin että tein omat tortut puhtaalle matolle, tai meni vähän toisellekin. Ei ne taaskaan muuta voinu kun pyäritellä päitään ja kantaa matot pesukoneeseen. "

"Yks sallittu leikki mulla tässä oli, nimittäin tyhjän ruakasäkin pohjan koluaminen. Siinä touhussa viihryin pitkän tovin."


"Tää on ollu sellanen viikko, ettei Emännällä oo ollu yhtään laastaria käsivarsissa vaikka me leikitään aika paljon. Ny se keksi ottaa Isännän vanhoja sukkia ja tunki ne täyteen muavikasseja. Niillä me sitten iltasin leikitään kaksistaan vaikka se yrittää kattella TV-tä. Ei sillä oo kuulemma mitään hajua mitä sieltä tulee kun mää pyärin ympärillä. Kuulin sen sitäkin puhuvan noista sukka-asioista, että takavuosina joku Lenita on ollu käärmeissään kun miähet käytti valkosia tennissukkia pyhäkenkissä. Ne valkoset tennisukat on mun leikeissä kaikista kestävämpiä, jotenkin niihin ei hampaat tartu."

"Tänään tehtiin Emännän kanssa Maantien Ihmeitä-lenkki. Ulkona kävi kova tuisku päin näköö, Emäntä mulle ihasteli taas ikivanhoja nahkahousujaan, että ne on parhaat just tälläsessä viimassa. Mikä mää oon siihen mitään sanoon kun en niitä oo ennen nähny. Erelliset bernit sai Emännän nahkahousujen kanssa kulkee. Kai määkin nyt tän jälkeen."

"Lenkin jälkeen Emäntä kutsu mut, sai kutsua parikin kertaa, Salonkiin, oli kuulemma furminoinnin aika. Itte se kävi tossa viikolla kampaajalla  ja yritti mua vierä sinne näytille kun oli tuttu kampaaja ja halus mut nährä. Mää pistin niin kovast hanttiin rappujen alussa, ettei ne mua sinne sitten raahannu.

Mää tykkäsin kun Emäntä mua harjaili, ny tuli tukkakin kammattua oikeen kunnolla."


                        "Ei mulla hilsettä oo, vaikka kuvassa jotakin hippuja näkyykin."


 "Tän verran se Emäntä mun haituvia sai kerättyä. Se pani nää mun ensimmäiset pumpulinpehmeet haituvat talteen, ihan niinkuin pikkulapsen ensimmäiset kiharat. Näistä se meinaa huavuttaa ittelleen korvikset. Hmm"


12 kommenttia:

 1. Olipa hauska postaus, torttuja, hilloa ja tennissukkia! Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, päivään mahtuu niin monta elementtiä! Samoin Sinulle jo hämärtyvää ehtoota!

   Poista
 2. Ihanan hauska juttu. Kyllä tuli taas oman Koiran pentuajat mieleen. Koirakuumetta! Mukavaa sunnuntai-iltaa, sieltä telkusta tulis nyt Tähdet, tähdet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun näkökentässä oli illalla vain mustaa karvaa ja rapisevaa tennissukkaa...Vasta Sorjoseen pääsin syventymään kun sain pennun pehkuihin.

   Poista
 3. On se kummaa, kun aina puututaan toisen herkkuihin. Mitäs jätti sen purkin huolimattomasti pöydälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Älä muuta sa! Kyllä mää vahrin piränki, että kaiken tollasen aikuisten unohtamisen huamaan. Ne vaan alkaa tulla entistä tarkemmiks, pitää huaneitten oviakin aina kiinni. Outoja tyyppejä."

   Poista
 4. Jymy, olet reilu jätkä, kun vaihdoit tortuntäytteet oikeisiin torttuihin. Joku toinen olisi vaan pitänyt hyvänään. Toivottavasti emäntäsi huomasi kauniin ajatuksesi. Me aikuiset ei aina huomata. Pyydä emännältä ja isännältä vauvakirjaa joululahjaksi. Siellä on oma paikka ensimmäisille kutreillekin. Hyvää viikon jatkoa Orimattilasta ja emännälle terkkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Emäntä tekee mun ensikarvoista korvikset ittelleen, ei ne mihkään kirjanväliin jouda." ps. tämän "Mummukka maalta" on mun toisen blogin käyttäjänimi

   Poista
 5. Heippas Jymy täälä Iina. On siulla ollut herkku piäviä ku oot saannut suoraa pöydält napattua nameja, on hyvä et söit ettei mee pilale ku siihen jättivät. Siä oot tuplasti isompi ku miä, en yllä pöydälle niimpä tuo kaverini pöllii kaikki herkut niin ja miä painan vain 10kg, mut minulla on kuulema jo kalusto suussa vaihtunnut, kyl ne koht siullakin vaihtuu. Hauskaa viikkoa sinulle hurmuri❤❤T.Iina Inkku Kinkku

  VastaaPoista
 6. "Terve, hyvin toi kotiväki näihin mun ruokamatkailuihin suhtautuu, oma syynsä kun jättää herkkuja tarjolle, mistä mää voin tietää ettei ne kuulu mulle. Kuinka sää Iina noitteen maukujien kanssa pärjäät? Kysyn vaan. Hyvät viikonloput sullekin ja laumalles."

  VastaaPoista
 7. Voi ihanuus. Meijän Mindi painaa 24 kiloo...tarkkaa korkeutta ei olla pystytty mittaamaan, kun Mindi meinaa syödä sen mitan =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jymy-Jami nyt 19 viikkoa ja 22,7 kiloa, pentutapaamisessa mitattiin säkä, n 58 sm. Viisi seitsemästä pennusta oli paikalla, nämä poikapennut ovat isoja, kaksi tyttöä pienempiä. Jymy-Jamista taitaa kehittyä mammanpoika, sellaiset on näytöt -vielä...

   Poista