torstai 22. joulukuuta 2016

KUUSEN KAATO JA KOIRANPENNUN KIIREITÄ

"Meidän olohuoneeseen tuotiin joku outo härveli. Emäntä sano, että sen nimi on joulukuusi.
Muahan se kiinnosti sitten niinmaanper--rusteellisesti, että sain sen leikkiessäni kumoon.
Kuusi, kuusi kertaa kumoon meni kuusi, aika hauska juttu. Emäntä jo uhkas viedä sen terassille, mutta sitten mää jätin sen kuusen omiin oloihinsa, tällä kertaa. "


"Tehtiin aamupäivällä Emännän kanssa taas Maantien Ihmeitä- lenkki. Mää otan aina tommosen kymmenen reippaan ravin merkit täyttävää askellusta, sitten pysähdyn ja tarkistan ympäristön edestä ja takaa. Olen sen ottanu tavakseni. Nyt näin kun meidän tienhaarasta tuli meitä kohti naapurin rouva ja heilutteli jotakin mua kiinnostavia keppejä käsissään. Jäin odottaan sitä rouvaa siihen keskelle tietä niin että se ehti lähelle. Teki niin mieli hypätä sen iholle vähän tutustuun, mutta ei emäntä antanu. Veti vaan hihnan tiukalle ja höpisi "eihypieihypi". Olisin vaan tarkistanu ne sen rouvan kepit. Ettei olis ollu ne aurauskepit joita määkin olin asentamassa. Ei ollu.
Kotimatkalla meidän tie oli ihan märkä ja kuranen ja kun leikin hihnan kanssa niin ihan orottamatta kierähdin kuperkeikan siinä kurassa. Tossa kuvassa näätte mun kurasen selän.
Siitä taas seuras se, että mut vietiin ensin Salonkiin ja sitten Kylpylään."

 
 " Isäntä leikkas kynnet ja Emäntä ajeli tassukarvat. Yhteisymmärryksessä kuten näkyy."


"Emännälle ilmasin painavin äänenpainoin, ettei mua enää tarvi missään pikkuvauvojen ammeessa kylvettää. Mää oon jo sen verran isoo poikaa, että ihan omin jaloin seison suihkun alla. Kai se sen nyt ymmärsi."

"Ottivat musta taas tänään painonkin, Emäntä sano, että painan jo enemmän kun sementtisäkki, kun se sellasta oli tossa kanniskellu."

"En tiä, mutta meinas olla hankala rupeema tossa päivällä kun Emäntä yritti saada musta tontun näköstä. Sano, että tonttulakki päässä toivotetaan tutuille Hyvää Joulua. Tämmöstä se yritys oli:"

 "Ensin mää maistelin koristepalloo, ei olis saanu."


"Haistelukin kai oli kiällettyä."


"Tonttulakkia mää en päähäni ota ilman lähempää tutustumista."


"Ruhtinaallisen palkkapussin jälkeen se pipo mun päässäni pysy salamavälähdyksen ajan.
Mua kun tituleerataan täällä Pikku Prinssiks, niin joku kruunumaisempi olis ollu parempi päähine.
Kai ne sen tulevina jouluina sitten muistaa."

"Mää kun kannan tota työkoiran profiilia, niin kaikissa kotiväen hommissa oonkin saanu olla mukana. Tässä eilen graavattiin Isännän kanssa lohta. Mää sivusilmällä tarkistin ettei jääny ruotoja."


"Tänään kylpyläreissun ja ihanan föönauksen jälkeen tehtiin Emännän kanssa rusinapullataikina.
Kyllä mää taas noita essunnauhoja maistelin, en paljoo kun Emäntä sen huomas.""Tämmöstä tää mun ensimmäisen joulun odotus on, hommia piisaa sekä mulle, että Emännälle kun se samaan aikaan tekee jotakin sapuskoita ja seurustelee mun kanssa. "

"Nyt on tullu taas höpistyä näistä tän päivän kiireistä, kiälikin jo kuivu. Meen juamakupille hörpyille ja taidan mennä vähäks aikaa unten maille."


"RAUHALLISEN JA HYVÄN JOULUN TOIVOTUKSET LÄHETÄN KAIKILLE BLOGIKAVEREILLENI JA KAIKILLE PALVELUSVÄKIIN KUULUVILLE"


Toivottaa Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen-Kukkaro (os Maroussia Valente, melkein 5 kk."

12 kommenttia:

 1. No niinhän se Jymy poseeraa ilman lakkia ja tonttulakin kanssa ihan muinamiehinä .... näyttää ehkä vähän nololta alakuvassa...kukahan liekään sotkenut....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ihan ite järjestelin noita koristeita, emmää voinu tiätää mihkä ne kuuluu.Tossa matolla ne on ihan hyvin, vai mitä? Hyvät Joulut Teidän pesueelle!Kiva kun kävit!"

   Poista
 2. Jymylle erikoisterkut ja hyvän joulun toivotukset, kinkkuakin varmaan luvassa vielä. Palvelusväelle myös mukavaa joulun aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Bernimagneettipojalle" paistettu kinkku pyllähti jo Jymyn toimesta lattialle, onneksi oli vielä verkko päällä. Elämämme on täynnä jännitystä...

   Poista
 3. Hyvää Joulua teille koko porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Tämä joulu eletään koiranpennun ehdoilla, tai ei kokonaan, pidetään kuitenkin määräysvalta meillä aikuisilla. Joulurauhaa!

   Poista
 4. Kiva oli taas lukea sun joulun odotuksesta. Hyvää joulua "Pikku"-prinssi ja koko hovi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hovi kiittää ja kumartaa!Koska on h-hetki? Onko passit ja liput tallessa?
   Rauhallista Joulun aikaa Sinulle ja perheellesi!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos, sitä samaa toivotan Sinulle ja lähipiirillesi!

   Poista
 6. Kiitos hauskasta postauksesta. Teilläkin tullaan näköjään tiskipöydälle =).

  VastaaPoista
 7. Hienot kuvat ja tarinat taas. Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua teille kaikille.🎆🎄🎆

  VastaaPoista