maanantai 12. joulukuuta 2016

VIIKKOJEN VARRELTA

"Olipa tänään hieno ilma tehdä Maantien Ihmeitä -lenkkiä Emännän kanssa. Ilmassa oli pakkasen kirpeyttä ja taivas näytti hienoja värejään. Nyt ollaan tehty jo vähän pidempiä kävelyreissuja kun mulle tuota ikää ja voimia on karttunut sopivasti.
" Yhtenä päivänä kävelytie oli niin jäinen, että poikettiin Emännän kanssa sänkipellolle ja sitä pitkin naapurin hevostallille, sitä pitää Emännän tuttu. "


"Yhtään mua ei hirvittäny, vaikka ne hevoset meitä tuijotti. Arvatkaas mitä yhdessä aitauksessa oli?
Siä oli muutama ihan aito isokorvanen aasi! Ei menty lähelle, ihmeteltiin vaan. Seuraavalla aitauksella multa jo jännitys helpotti ja jäin pitkäks aikaa katteleen kolmee aika piäntä hevosennäköstä eläintä, Issikoita kuulemma olivat. Yht´äkkiä yks´niistä alko tulla meitä kohti ja mää vaan jäin paikoilleni ja niin me sitten tehtiin lähempää tuttavuutta sen yhden issikan kanssa. Mää haistelin sen turpaa ja se mua. Tuli ihan lempee olo. Tänne tullaan toisenkin kerran, sitä tuttavuutta jatkamaan, mää haluan."

"Kotonakin on touhuttu vaikka mitä. Yhtenä päivänä noi aikuiset kaato pesukoneen. Oli kuulemma lakannu toimimasta ja kun Isäntä on sellanen teknismekaanisesti orientoitunu, niin äkkiäkös tollanenkin toimi onnistuu. Mää tiätenkin tarkkailin tyän etenemistä.


Kone tulit taas kuntoon ja Isäntä teki samalla joulusiivouksen kylppärin viemäriputkiin. Tehräänkö näin Teilläkin?"

"Mun pahvinen Stiga-nukkumamajani meni vähän lyttyyn ja piti saada uus sänky. Emäntä katteli sellasta mulle Tori.fi:stä ja se hoksas lasten pinnasänkyn mallia Ikea, kympin makso kuulemma, ja josta mulle vois tuunata kunnon petipaikan terassille. Munhan se taas oli vahrittava, oikeen ohjekirjan kans´ että kaikki ruuvit tulee paikalleen.


Sänky laitettiin kyljelleen terassin pöydän alle ja eristettiin lämpöseks. Ovina heiluu pehmoset viltit, lattialla on pari patjaa ja paksu villamatto. Nyt on turvallinen ja tukeva sänky mullakin. Ei toi isäntäväki mun anna siellä pakkasilla olla, vaikka ei sinne pakkanen pääsiskään. NiksiPirkasta Emäntä tänkin sänkyidean bongas."

"Emäntä on aatellu viedä mua MatchShowiin joskus talvella. Sitä varten mua on taas nosteltu pöydälle kopeloitavaks`. Serkukset mua vuorotellen katteli suuhun ja korviin ja käpälöi joka paikasta.
Mää sain Emännältä kauheesti kehuja kun osasin olla oikee mallioppilas."


"Mulla oli tossa yhtenä lauantaina tosi kiva päivä. Kasvattaja oli kutsunu koko meirän sisarusparven treffeille syntymäkotiin. Meitähän on seitsemän Maroussilaista ja viis oli päässy treffeille. Oli meillä kivaa juosta koirakimppuna pitkin tuttuja tantereita. Pari tuntia sitä jaksettiin. Meidän Tilda-äitikin nähtiin ja mahtavan iso Ivan jonka Isäntä ohjeisti näyttelykäytöstä. Äitimme ei meitä enää paimentanut, oli helpottunut kun meillä kaikilla on asiat erinomaisessa vaiheessa. Emäntä vähän mokas kun ei saanu kuvia otetuks, sillä hyyty kameran akku pakkasessa. Yks`hyvä videonpätkä kuitenkin tallentu puhelimeen, mutta väärinpäin, kuinkas muuten! Kun sitä tietokoneelta katselee, pitää olla pää vinossa.  Ei se Emäntä ihan kaikkea sekään osaa!"

"Samana viikonloppuna tuli Elsa ja Emmi Helsingistä  meille. Musta se oli taas niin kivaa, että riehaannuin oikeen kunnolla ja leikin  tiimellyksessä siappasin Emmin kädestä vaaleenpunasen hanskan ja ennenkun kukaan ehti hätiin hotkasin sen purematta parempaan talteen.
Parin päivän päästä kun Isäntä sytytteli uunia menin sen viereen ja pullautin hyvin kosteutetun hanskan sen jalkojen juureen.  Isäntä huutamaan Emännälle: tuuäkkiä tänneJymyoksensi. Ja Emäntä taas pelasti Isännän henkiseltä traumalta kun ei sen tarvinnu mun lönttejä siivota. Sellanen työnjako noilla on."

"Likkojen kanssa pelattiin illalla Kimblee, en syäny yhtään nappulaa."


"Sain Emännältä mairittelevia huomioita tässä yks´päivä. Sellaseks ne lausahdukset tulkitsin. Mun kävi kai vähän sääliks kalju ja nälkiintyneen näkönen kananpoika. Sohvalla oli käyttämättömänä Emännän vehnätyyny ja siitä ajattelin antaa kananpojalle vähän sapuskaa.

Emäntä ei vissiin sitä tyynyä enää niskaansa lämmittämään käytä, ei ainakaan enää."

"Emännän ja mun jalitsumatsit jatkuvat. Iltalenkin jälkeen me potkitaan jäätyneitä potkupalloja, parhaita potkittavia kuitenkin on tyhjät mäntysuopapullot ja mehukatit. Niistä lähtee hyvät äänet kuutamoiltaan.  Ny on yks´matsi päättynyt. Kumpi voitti, en taira kertoo."


6 kommenttia:

 1. On sillä Jymyllä ollut kaikenlaista aktiviteettia :) Elmon elämä on paljon rauhallisempaa, mutta onhan sillä jo enemmän ikävuosiakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksin ollessaan Jymy löhöilee siellä missä minäkin olen. Ja aina otetaan kaikkeen toimeen mukaan, saa pennun aivot siinä askaretta.

   Poista
 2. Hyvä postaus. Hauska tuo kananpoika-juttu =D *reps*.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks teillä syötetä kaljuja kananpoikia? Vai kaikki herkut popsitaan omiin kitoihin?

   Poista
 3. Ihania kuvia! Hyvästä työnjohdosta se vaan johtuu, että pesukone tuli kuntoon. Uskon, että Jymyn sänkykin tulee, kun pomo vahtii vieressä. Jatkoa odotellen....

  VastaaPoista