keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

VIERAS MIES TULI TALOON

-ja omat toimet ovat hunningolla.


Meillä on käynnissä käyttövesiputkien päivitys, tätä on odotettu jo vuosi.
Putkimiehen askartelulaatikko, yksi niistä:


Putket tulevat pannuhuoneesta pesuhuoneeseen, WC:hen ja siitä keittiöön, eli tulee lyhyt linjasto, vai mikä se ammattinimi onkaan. Pesuhuoneesta lähti vanha katto ja säilytyskalusteet, samoin WC:stä lavuaari ja kalusteet.  Muuta remonttia ei tähän projektiin kuulu. Paitsi kaappien sisällön päivittäminen kaikesta turhasta.

Tänään käytiin tilaamassa Pirkanmaan Keittiökalustetukusta WC:n kaapit.

Ollaan yhdessä vain vähän pohdittu mitä pesuhuoneeseen poistettujen kaappien tilalle tulee, minulla on tietenkin visio kuinka pölynimurit, Dolphin-pesulaite, siivousvälineet ja tekstiilit ym. tulevaisuudessa säilytetään, puolisolla saattaa olla oma näkemys tai sitten ei ole siitä mitäään ajatusta. Pidän vielä suuni supussa ja vasta kun katto ja muut yläpään asiat on tehty voin pläjäyttää toiveeni (=tahtoni) tiedoksi ja toteutettavaksi.
Putkimiehen hommat kestävät pari päivää, puoliso- herra Kukkaro teki purku- ja esityöt etukäteen.
Pesuhuoneen kaappien tavaroita on siellä ja täällä, on kova vahtiminen, ettei Jymy innostu niitä penkomaan.

Sain  määräyksen kahvinkeitosta kello se ja se. Niin taas nöyrästi tein. Voileipätarjoiluun sain jo omista tämän kevään basilikoista tuoksua ja makua.


Eilenkin oli tuhruinen ilma ja onneksi olin luvannut teinipojalle käynnin Ikeaan. Teinipoika halusi uusia lakanoita ja minä hupimatkaa juurikin Ikeaan pitkästä aikaa.


Puoliso- herra Kukkarokin hyppäsi matkaamme ja aikomuksemme oli tarkastella olisiko Ikeassa ollut  remonttimme tueksi ideoita tai valmiita malleja. Ei ollut.

Pappa ja Teinipoika kiersivät lakanahyllyjen välissä hypistelemässä ja valitsemassa sopivia sänkytarvikkeita. Miehisillä kourillaan tunnustelivat lakanoiden ja kylpypyyhkeiden pehmoisuutta. 


Tyylikkäät mustavalkoiset satiinilakanat ja lisäksi värikkäät tyynyliinat Teinipoika itselleen valitsi.

Olin selannut Ikean tarjontaa ja yksi uutuustuote oli haluttavien listalla; kesäkatokseen hyttys- ja roskasuoja. Monena kesänä viihtyvyyttä kesäkatoksessa on vähentänyt tuulen tuomat puiden siemenet ja muu lentelevä roska. Katoksemme seinissä ei ole ikkunoita ja siellä on vähän ahdistava istuskella  kun seinät on laitettu kiinni. Hyttyssuoja tuo tähän parannuksen.
Onneksi on kesävarusteita hankittu, ehkäpä se kesä joskus tulee -hyttysineen ja roskineen.

Miesväki oli tyytyväinen Ikea-reissuun kun siellä kiertely sujui alle tunnissa jäätelöherkutteluineen.
Muistissa oli takavuosien eksymiset hyllyjen väliin ja hikiset jonotukset kassoilla.
Nyt  osataan kiertää Ikeassakin.

4 kommenttia:

 1. Meilläkin tehtiin tuo samainen käyttövesiputkiremontti muutama vuosi sitten. Sinulla onkin ollut mukava Ikea-ostosmatka miesseurassa. Kiva löytyi pojalle mieleiset lakanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 40-vuotias talo jo kaipaa päivitystä monessa asiassa vaikka ongelmia ei olisikaan. Puoliso niitä "kädellisiä" joten vuosi- ym huollot on tehty säännöllisesti.

   Poista
 2. Noiden pakollisten remonttien ohella tulee uusittua vähän muutakin ja se on yksinomaan mukavaa. Olen joutunut shoppailemaan eläissäni ison perheen vuoksi niin paljon, etten vieläkään tykkää ostosreissuista. Ihailen ihmisiä, joilla riittää kärsivällisyyttä juuri oikeanlaisten tuotteiden valitsemiseen. Hyvää viikon jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen oppinut (ja toteutankin nykyään ) tekemään vain täsmäostoksia. Josku shoppailureissut ovat vain pään tyhjentämistä...

   Poista