tiistai 8. elokuuta 2017

JATKOKERTOMUS KIITOLLISUUSHAASTEESEEN.

Aamulla laitoin menemään oman puutarhakiitollisuuspostaukseni. Vuosia sitten "tulin kaapista" kun totesin, että olen rivi-ihminen. Monessakin asiassa ja toimessa. Piirteeni näkyy erityisesti puutarhassa kuten kuvat kertoivat.
Nyt on jo loppukesä ja rivi-istutukset alkavat olla kukassa.
Sisääntulon penkki; se on toinen kaarevista penkeistäni ja siihen upotin pyöreän laastipaljun suihkuineen muotoa tukemaan.

Haaveilevaa neitokaista suojaa iirikset, kuunlilja, päivänlilja, jaloangervo, kalliokielo ja jalomalva .

Seläntakana tienvieressä on tuuhea rivistö päivänliljaa.
 

Kaikki suoristetut penkkini ovat kymmenen metriä pitkiä, tämän leveys on yli kaksi metriä, toiset ovat alle metrisiä. Nyt päivänliljojen kukittua, alkaa tummanpunaiset jaloangervot oman riviesiintymisensä. Suoralinjaisuutta pehmentää sisääntulon kaari, toivottavasti tulevina kesinä pääsee kulkemaan tuuhean kärhökukinnan alta.

Toisella puolella on keväällä valmistunut kesäkukkapenkki. Auringonkukat aloittelevat kukintaansa, ruiskukat, kehäkukat, ikikukat ja muut -nekin ovat säntillisessä rivistössä.
(Kiertelin talon nurkkia ja löysin toisen rivin tiiliä joilla saan penkkiin lisää multatilaa.)

 Kasvihuoneen takapenkit ja koko vesiputkihässäkässä saadut uudet istutusalueet ovat nekin alkaneet elää.
Kesäkurpitsat alkavat pullistumaan ja kohta pääsevät pöytään. Naruihin on sidottu nyt kukkivaa ruusupapua ja reunuskukkalaatikon mansikat on kohta popsittu.


Auringonkukat ovat kasvaneet jo korkeiksi, niitä on pitänyt vähän köytellä, että pysyvät rivistössä ja pystyssä päin.
Keväällä istutettu rivi päivänliljoja voi hyvin, kaikki juurakot jo tekivät kukkia.


Kivikovan jankkoisen pohjamaan kesytys on tulevaa urakointia, nyt olen kipannut pehmikkeeksi ruohosilppua ja kompostia. Hyvin siinä ovat alkuun lähteneet palavan rakkauden juurakot, se ei sovi riviin vaan tarvitsee ryhmän omiaan ympärilleen, ja tietenkin omia teitään vaeltava huhtakurjenpolvi.
Tanakat sinipallo-ohdakkeet, nekin ovat omana ryhmänään. Hentoinen, mutta korkea neilikka on ottanut paikkansa maksaruohojen seurassa.
Krassi antaa väriä elokuun iltahämärässä.

Toinen kaareva kukkapenkki on olohuoneen edustalla suihkualtaan ympärillä.


   Jymy-Jamin juomakipon ympärillä kasvaa pionit, tarha-alpi, jaloangervoja, kuunlehtiä, jalopähkämöä ja pian kukkiva kultapallo.


Voi kuulkaa, oli se helpotus päästä kertomaan teillekin, että on tämä puutarhan hoito ja rakentaminen terapeuttista puuhaa josta voi ammentaa sitä kiitollisuuttakin vaikka vähän selkää saattaa pakottaa.

Kaivelkaa tekin sielunne syövereistä se oma sisin ja tehkää puutarhastanne sen mukainen, omannäköinen..

 Nautitaan elokuun väreistä ja hämyisistä illoista!

6 kommenttia:

 1. Wau,mikä postaus. Näin se on, jokainen tekee omanlaisensa puutarhan ja se on mitä parasta terapiaa. Toiset laittaa penkit suoraan toiset kaareviksi tai pyöreiksi. Minusta oli ihanaa kun meidän piha oli täysin laittamatta, siihen oli helppo laittaa ihan mitä itse halusi. Kyllä on selkä ollut kipeänä täälläkin, mutta ei se ole haitannut. Mutta annas olla, jos olisi ollut joku pakkotyö, ei sitä olisi jaksanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se minusta on mukavaa näissä puutarhablogeissa, että puutarhat ovat niin erilaisia, en ole aiemmin pohtinut kuinka paljon ne heijastavat tekijänsä persoonaa.

   Poista
 2. Niin paljon on aihetta kiittää. En voi muuta kuin kunnioittaen ihaillla tarmoasi. Sinä olet tehnyt valtavan työn puutarhassasi ja jaksat vieläkin kesyttää Puolen Hehtaarin Metsää. Minulla tarmo riittää pahempien rikkaruohojen kitkemiseen.

  VastaaPoista
 3. Hieno postaus, kiitos tästä. Näin minäkin ajattelen, puutarha on parasta terapiaa. Aloitin puutarhaharrastuksen 9 vuotta silloin kun olin toipumassa syövästä. Ja puutarha oli parasta terapiaa! Sinulla on puutarhassasi niin kaunista. Ja Jymy on ihan paras.

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus♥ Siellä näyttää niin kauniilta..tuo vesisuihku-palju on upea!! Rapsutuksia suloiselle Jymy-Jamille:) Tuo puutarhailu on niin mukavaa terapiaa♥

  VastaaPoista
 5. Puutarhahommissa on kivaa yllätyksellisyys. Aina ei voi tietää, miten onnistuu. Kivaa on myös se, että saa tehdä omanlaista puutarhaa.

  VastaaPoista