tiistai 29. elokuuta 2017

"NÄYTÄTTE MUN KOLMANNELTA AVIOMIEHELTÄ!"

"Montako niitä on ollut?" 
"Kaksi!"


 Puistonpenkkisketsillä lähti Eläkkeensaajien syyskausi käyntiin Siirilän pirtissä.

Luovan ilmaisun ryhmällä on aina joku jippo mukanaan. Nyt vain kannettiin penkki keskelle pirttiä ja alettiin luomaan juttua. Ei sen kummempaa tarvita kun yleisön saa rentoutumaan.
Vanhoilla kansakoulun kuusijuhlan esiintymisopeilla pärjää vieläkin. Vaikka sillä kun osana oli olla kuusi tai liikkumaton kivi siellä näyttämöllä.


Jo tutuksi käyneen kaavan mukaan  pirtti oli viimeistä sijaa myöten täynnä. Tanakkasäärisemmät saivat tyytyä seisomapaikkoihin.
Kahvimukin ja kilopullan ääressä oli helppo tutustua uusiin ihmisiin ja muistella  mennyttä työaikaa.
Monella se on jäänyt jo kauaksi taakse, joten sitä muistojen kultaamistakin tuli harrastettua.

Nurkkapöytä oli  täynnä jos jonkinlaisia arpajaisvoittoja.


 Makkaragrillissä tirisi Mattilan herkulliset käyrät.
 
 Lättypannulla kuulemma "ennen paistaja hyytyy kuin taikina loppuu". Herkullisia olivat eikä kukaan hyytynyt.

Tuttu lauluporukka ikisoittajan kanssa kertoi tuntemuksiaan sävelten tahdissa.
Yhdistyksellämme on oma kuoro ja esiintymisiä on tarjolla usein. Komeasti laulavat!


Pihalla pelimiehet heittivät rengasta ja kokeilivat kuka on killissä kunkku.
Boccian saloihin "se on millistä kiinni" saivat ennenkokemattomat oppia kädestä pitäen.

Yhdistyksemme jäsenet ovat aktiivisia toimijoita. Kaksi kertaa kuukaudessa kokoonnutaan lähes sadan ihmisen joukolla kuulemaan eri alojen asiantuntijoiden alustusta eläkeläisten elinpiiriä koskevista muutoksista tai yhteiskunnan tarjoamista ikäihmisille suunnatuista palveluista. Tarjolla on tietoa kodin perusparannusavustuksista, testamenttisuunnittelusta, vakuutusturvasta, pankkipalveluista, apteekin palveluista, liikunnasta, ravinnosta, ikäihmisiin kohdistuvista  tutkimusprojekteista, oman kunnan toiminnasta ja palveluista ikääntyville jne.
Viikottain toimii aktiivisesti erilaiset harrastekerhot ja -kurssit.
On laulukuoroa, käsityö- ja askartelukerhoa, muistikerhoa, luovan ilmaisun kerhoa, miesten porinapiiriä, markkina- ja toritapaamisia, vihdantekopäiviä, tehdään erilaisia matkoja kotimaassa ja joskus rajojen tuolle puolen ja  vaikka mitä muuta. Syksyllä paneudutaan omien tietotekniikan ongelmien ratkomiseen ja pidetään juhlat yhdistyksen 40-vuotisen toiminnan kunniaksi.

Kun jäin eläkkeelle 2005 jätin kaikki luottamustoimet ja ryhdyin täysin joutilaaksi. Kaksi vuotta sitten entinen työkaveri soitteli ja kutsui mukaan toimintaan- jäsen jo olin ollut vuosia. 
Tässä sitä nyt ollaan, kirjaan sihteerinä ylös päätöksiä -joskus joku päätös jää rivien väliin joskus jostakin asiasta tulee kirjoitettua monta riviä.

Onko teidän eläkeläiskerhoissa näin iloista toimintaa?


8 kommenttia:

 1. Syksyssä on ihanaa se, että kaikki kesällä uinuvat ryhmät jatkavat toimintaansa. Te otitte aikaisen startin. Monipuolista, virkistävää ja muutenkin antoisaa yhdessäoloa. Minä kai luulen itseäni nuoremmaksi, mitä olen, sillä käyn espanjan tunnilla, lukulampussa ja tarinateatterissa paljon itseäni nuorempien kanssa. Siksi en osaa vastata kysymykseesi. Hyvää illan jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Meillä on hyvä ulkoilmapaikka tällaiselle yhdessäololle. Tuntuu mukavalta kun iso joukko samanhenkisiä kokoontuu ja saa porista monenlaisista asioista. Oma roolini on olla kynä kädessä ja pistää ylös (jos muistan) mitä kulloinkin päätetään. Koiran lisäksi energiani (ja kuulovajeeseen vedoten)ei riitä varsinaisiin opiskeluihin -kirjoittajapiiri mm.- ja siitä olen pahoillani. Päätettiin juuri 0-0 jalkapallomatsi Jymyn kanssa...

  VastaaPoista
 3. Tosi tärkeää toimintaa, yhdessäoloa ja tietoakin on saatavilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeää on; lähes sata ihmistä kokoontuu joka toinen viikko pieneen tiiviiseen tilaan kuulemaan ja porisemaan kuulumisiaan. Minä "entisenä erakkona" en lakkaa sitä ihmettelemästä ja kunnioittamasta.

   Poista
 4. Antoisaa eläkeläistoimintaa ja viihdyttävää yhdessäoloa.. minä se vain olen täysin joutilaana kotona:) Mukavaa kuluvaa viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin luulin, että pärjään ihan omillani, mutta tuo yhdessäolon löytäminen on tuonut uutta pontta elämääni (ja tietenkin sihteerihaaste)

   Poista
 5. Kiva kun eläkeläisillä on toimintaa. Meilläkin on aika paljon, tosin minä en moneen paikkaan mene/innostu.
  Mutta ihailen niitä jotka jaksavat, vaikka ovat minua huomattavasti vanhempia.
  Meillä on kerran kuussa kaverikeskiviikko, meillä on kans tosi paljon arpavoittoja. Onneksi on sellaista että saa syödä/juoda pois, eikä jää mitään krääsää nurkkiin. Sitä kun tahtoo jokaisella meillä jo olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitinkin Sinun blogiisi, että harrastuksia voi/saa rajoittaa. Suuhunpistettäviä arpajaisvoittoja meilläkin oli, tavaraa ei enää eläkeläiset tarvitse.

   Poista