lauantai 20. tammikuuta 2018

HELMIÄ, HILJAISUUTTA JA HULINAA


Meillä, Emännällä ja mulla oli edellinen viikko ihan mitäänsanomaton. Yhdessä ei päästy yhtään edes ulos. Nimittäin Emäntää iski syntymäpäivien jälkeen joku noita nuolellaan. Se oli iskeny niin tanakasti nuolensa Emännän oikeeseen kankkuun, että Emäntä oli yöllä pökränny vessareissulla tuoliinsa, niin se sano. Mää en mitään kuullu kun nukuin.
Koko viikon Emäntä linkutti ihan kummallisesti eikä kertaakaan lähteny mun kanssa lenkille. Kylillä se kuitenkin joutu käymään kokouksissa ja asioilla. Mää ihmettelen, että mikä voi olla mua tärkeempää? No kai noilla ihmisillä on erilaiset miältymykset koiriin verrattuna.
Kun Emäntä ei voinu kävellä niin se viritti taas koruntekopöytänsä peräkamariin.
Tossa on yks asetelma, muut  Emäntä piti laatikoissa kun mua tiätty niin kiinnosti kaikki uudet tilpehöörit. Ois voinu olla aikamoinen helmimeri peräkamarin lattialla jos olisin päässy niitä laatikoita tönimään. Mulla on tossa kuonossa melkosen reipas ote kun jotakin tekis mieli kokeilla. Siinä kyllä kaatuu vesiämpäriä pienemmät tekeleet kun vähän tökkäsen.


 Hopeelankakiakon ja jotakin muuta ehdin viedä olohuoneen sohvalle ja Emäntä klinkkas ne kiiruusti hakemaan pois. Vähän maistoin, en muuta.


Tommoset ja muutamat muutkin ripustukset me saatiin tehtyä. Ametistia ja hopeepalloja kuulemma.


Emäntä kävi tossa joku päivä kirpputorilla ja osti  mua varten uuden juarupeilin kun en kuulemma enää entiseen mahtunut.


                                        Nyt kai mahdun, kolminkertasena.


Vaikka olis kolminkertainen juarupeili Emännän edessä, ei se aina kuule kun sen selän takaa saan vietyä joskus koko tanhuryhmän omiin leikkeihini olohuoneen sohvalle.


Eilen meille tuli taas poikaserkukset viikonlopunviettoon. Alkajaisiks tehtiin juosten kolmistaan kunniakiarroksia  huoneesta toiseen. Pöllytettiin samalla mattoja, sisällä tosin. Emäntä laitto taas filminpätkän siitä veispuukkin.

Tänään oli  komee pakkaspäivä ja käytiin Emännän kanssa rämpimässä takapihan umpihangilla.
Mää ulkoilutin Emännän villasukkaa.


Emäntä rupes leikkisäks ja peitti mut lumeen.


Kun tultiin kotiin oli Isäntä tehny bravuurinsa äitinsä opeilla., eli lihapiirakan. Tota Isäntä tekee  sillon kun on poikia yökylässä. Määkin sain palan maistaa.


 Harjoteltiin Emännän kanssa selffietä. Mää oon oikeella.


  Terveisin Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen-Kukkaro, oon lähestymässä puolentoistavuoden arvokasta ikää.

Lenkkeilkää ahkerasti hyvän sään aikana! Moro!


16 kommenttia:

 1. Olipa taas mehevä elävä kirjoitus. Näin silmissäni kaiken tapahtuneen. Kyllä nauru maittoi. En nauranut noidan nuolelle vaan muuten! ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä kuule naura kun yritän saada aikaan kirjallista draamaa.

   Poista
 2. Kyllä sun emännällä näemmä tekemistä riittää - puolikuntoisenakin. Samoin sinulla. Hienot korut teittekin. Muista ulkoiluttaa myös sitä toista sukkaa, ettei sille tule paha mieli. Kiva, että on elämää talossa. Täytyy käydä Facessa vilkaisemassa sitä teidän kisailua. Öitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noidannuoli on siitä jännää kun se pudottaa polville vain ajottain, ylös ei vain tahdo päästä.

   Poista
 3. Miten tuo emäntäsi pärjäisi ilman sua, ei mitenkään, kun sulla on noin tärkeitä hommia. Kyllä jäisi sukat ilman ulkoilua ja matot pöllyttämättä sisätiloissa. Olin muuten samoissa hommissa isäntäsi kanssa. Tein myös lihapiirakkaa. Se maistui pitkästä aikaa tosi hyvälle. Toivottavasti sinäkin sait maistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirakka liha/kaalitäytteellä vasta maukasta onkin. Koko pellillinen hupenee yhdellä välipalalla.

   Poista
 4. Voi Jymy olet niin huippu♥ Innolla aina odotan kuulumisiasi:) Olet kyllä tehneet aivan upeita koruja ja miten paljon kivoja puuhia, nuo lumileikitkin näytti hauskoilta! Lihapiirakka näytti niin hyvältä että täälläkin ihan kihosi kosteus kielenpäälle:) Toivottavasti emäntäsi saisi olla kokonaan ilman sitä pahuksen nuolta, on sitten ikävä vaiva.. Halirapsutuksia sinulle ja terveisiä kotiväelle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kyllä meillä kaikenlaista puuhastelua riittää, takamettälenkit uppolumessa on tosi hyviä kunnonkohottajia meille molemmille. Kiitos, sain rapsut."

   Poista
 5. Jymy on niiiiiin ihana <3 Rapsuja <3 Hyvä, että pidät emännästä hyvää huolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kiitos, mää saan niin paljon rapsuja, että kohta on nahka näkyvissä turkkini alta, eisevväliä, mulle rapsutukset kelpaa -aina."

   Poista
 6. voi sinua niin siloinen jymy. Kylläpä emäntä on tehnyt kauniin korun aivan ihastuttava kaulakoru. Lihapiirakkaa alkoi minunkin tekemään mieli,en ole aikoihin tehnyt. Teen siitä yleensä itseasiassa kaalipiirakan,kun laitan kaaltakin täytteen sekaan. Hyvää vointia sulle jymy ja emännälle myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Emäntä tekee noita koruja, että sen sorminäppäryys ja koordinoinikyky säilyis vanhanakin. Kaalipiirakka on myös Isännän bravuuri ja voin sanoo, herkkua on. Hyvät voinnit Sinullekin rouva Intsu."

   Poista
 7. Todella nautittavan hauska ja kiva kirjoitus. Emäntäsi on kyllä taitavasorminen ja tehnyt kauniin korun. Toivottavasti emäntäsi on myös jo täysin toipunut noidannuolestaan ja olette päässeet yhdessä lenkkeilemään taas ihan normaalisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Viis päivää Emäntä kinkkas ton ensimmäisensä (noidannuolen) kanssa. Ny sitä ei enää vaivaa mikään. Hangilla rämmittiin tänään tunti. Tuli hiki."

   Poista
 8. Jymy, me käytiin Elmon kanssa metsässä kävelemässä, oli mukava siellä kulkea, molemmilla :) Terveiset Emännälle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Moro Elmo, näytät olevan mua hentosempi tapaus, ei kai sua viä tuuli mennessään?Pidä tiukasti Emännän hihnasta kiinni niin pysyt tallessa."

   Poista