sunnuntai 28. tammikuuta 2018

KALLENPÄIVÄT

 Meidänkin perhepiiriin on kastettu yksi Kalle, Carl Hjalmar Myttynen jo tuolla 1800 luvun puolella.
Kummeiksi Matti ja Anna Myttysen esikoispoika sai piika Sikke Sawolaisen ja Pastor Antti Gummeruksen.

Kalle oli 17-vuotiaana Carl, ujon oloinen nuorukainen, eikä vielä tiennyt, että pojantytär vuonna 2018 laittaa kuvia avaruuteen.

Sitäkään Kalle ei tullut tietämään, että vapaassa Suomessa 2018 tullaan muistamaan vuoden 1918 sisällissotaa. Silloisessa elämässä tätäkin todistusta tarvittiin.


Kallenpäiviä on vietetty tänään taivaalle tirkistellen.

"Millaista ilmaa on Kallenpäivänä, sitä koko vuoden. Jos aamupäivällä on kaunista, niin silloin alkuvuosi on kaunis ja jos ehtoopuolella on rivo ilma, niin sitten on koko loppuvuosi rivoja ilmoja."
Meidän nurkilla taitaa tuleva kesä olla enimmäkseen pilvien peitossa, rivoksi ei tulevaa säätä vielä kannata nimittää.

Koirani Jymy tuli tänään arvokkaaseen puolentoistavuoden ikään. Sen kunniaksi kirmailtiin pihan hangilla.

"Emäntä kyykki terassilla ja sen taskusta putos älypuhelin. Siappasin sen talteen ja laukkasin viämään sitä hanskan viereen piiloon salaiseen paikkaani. Ja tiätty Emäntä perässä. Villasukkasillaan."
Mummo blogista Mummo ja koira vihjaisi harjasta, joka poistaa eläinten karvat huonekaluista. Eilen kierreltiin kylällä sitä harjaa etsimässä. Ei löytynyt Puuilosta, mutta Motonetista löytyi tämä SONAX-merkkinen harja ja hintaa oli n 11€. Hyvin sillä sain terassin matosta karvat pois.


 Isäntä ja koirakin sitä kokeilivat. Jymystä ei lähde nyt karvaa, joten kokeillaan sitä Jymyn turkkiin myöhemmin.

"Mää oon niin miältynyt tohon Vallilan Tanhu-ryhmään, että hyppyytän niitä Emännän huoneesta olohuoneen sohvalle lammaslaitumen viereen monta kertaa päivässä sillon kun mulla toi viettelys iskee.Kun oon tarpeeksi saanu painia niitten kanssa niin kyllä päiväunet maittaa."Tänään on taas TV:n ääressä istumisen ilta. Seuraan aina kaikkien vaalien tuloslaskennat, se on minulle perinteistä viihdykettä.
Muistan hyvin ensimmäiset presidentinvaalit/valitsijamiesvaalit joissa sain äänestää. Se oli 1968 eli 50 vuotta sitten ja Tammelan koululla Tampereella numeroni kirjoitin. Urho Kekkonen valittiin uudelleen presidentiksi, Veikko Vennamokin oli pyrkimässä valtionjohtoon sekä pankinjohtaja Matti Virkkunen.
Takavuosina istuin vaalilautakunnissa ja tunnit klo 20 jälkeen kun vaaliuurnat kaadettiin pöydälle korttien laskentaan oli kihelmöivän jännittävää. Muutamat presidentinvaalit ehdin olla mukana jännittämässä.

Tällainen Kallenpäivä tällä kertaa.

Hyvää alkavaa viikkoa!
Älkää kaatuko liukkailla!


11 kommenttia:

 1. Mikähän se rivo ilma olisi? Jymy on edelleen nopea käänteissään :) Jotain meidänkin karvamatoille pitäisi keksiä. Ehkä tulee hankittua tuo Sonax. Istumiseksi se menee. Kyllä tuloslaskennat on katsottava. Mukavaa laskennan seuraamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida rivo ilma ainakaan helteinen päivä olla! Jymyllä näitä käänteitä riittää. Mielenkiintoisia olivat kommentaattoreiden sekä ehdokkaiden analyysit kampanjastaan.

   Poista
 2. Minua kiinnitti huomiota tuo teksti paperissa, valtiollisesti luotettava. Onpa hieno ilmaus. Terveiset lammaspaimen Jymylle 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohdimme lähipiirin kanssa esivanhempiemme ns yhteiskunnallista katsantokantaa. Tuo tänään ajankohtainen paperi kertoi minulle tiettyjä asioita. Paimenkoira kiittää!

   Poista
 3. Aika veijarikulta toi koiruunen on, koiruukset mielessä. Mäkin olisin hypännyt lumihankeen vaikka ilman sukkia, jos mun känny olis pudonnut.
  Hyvän tuntoinen harja, tai ainakin karvoja lähtee hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin taputtelemassa Jymyä terassilla kun puhelin putosi, siksi juoksin sitä pelastamaan sukkasillani syvään lumihankeen.

   Poista
 4. Onpas hienoa että on tuollaisia paperiaarteita tallella:) Voi Jymy♥ kyllä sinä kerkiät..onneks oli edes ne villasukat:) Mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo punaiset villasukat ovat saaneet ulkoilla monta kertaa...
   Vanhat Kalle-ukin asiakirjat ovat aarteitani. Kiitos, rauhallista viikkoa Sinullekin. Muuten, olin Nieminen ensimmäisessä liitossani...

   Poista
 5. Mä putsaan meiän ison maton imuroinnin (joka ei poista matosta koirankarvoja)jälkeen kynsiharjalla! Se toimii siinä ihan hyvin ja iso kasa mustaa karvaa lähtee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä talviplyyssit ovat aivan hirveitä koirankarvapiiloja. Imuroinnin jälkeen kastelen varrellisen ihmemopin ämpärissä ja sillä lähtee karvat aika tarkkaan matoista, ei tarvitse kyykistellä. En ota koirankarvoista enää liikaa turhia paineita, koiraa ei voi pitää jos on täydellinen siivousintoilija.

   Poista
 6. No kyllä sitä on lumessa kieriskelty, mutta kyllä saunasta käsin. Minä tykkään seurata omien sukujen vaiheita ja sukututkimusta on tehty paljon . Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista