maanantai 21. toukokuuta 2018

S-PÄIVÄ JA MUUTA SIINÄ OHESSA

"Emäntä oli tänään (kin) vauhdikkaalla päällä. Aamulla Se vei Isännän kanssa jo toisen kuorman tavaraa kaatopaikalle ja lähtiessään mainitti mulle, että kohta joudan määkin sinne vähäks´aikaa jos en lopeta tyynyjen pureskelua. Oon nimittäin aina ohimennessäni naukkassu palan tyynystä jos toisestakin. Nää on pahat tällä kertaa. Tää on Emännän keinun tyynyn reuna. Yks´ilta kävin siinä keinuttelemassa ja vähän maistelin kun siinä maistu Emännän tukka."Tää toinen murheenkryyni on Vanhan Rouvan entinen kiikkustuoli, Emäntä teki siihen uudet päälliset omasta takkikankaastaan. Olis vaan tehny sen takkinsa ei olis tätäkään harmia eteen tullu.Onneks´toi reikä ei kauheesti näy."


"Kun Isäntä ja Emäntä tuli kaatopaikkakeikalta ja oli syäny sillit ja uudet perunat kesäkatoksessa niin mut ja Isäntä pantiin lukkojen taakse Isännän huoneeseen ja Emäntä alko riahuun toisissa huaneissa.""Mulla on ollu hillittömät karvanlähtöviikot ja sitä varten huushollissa on riisuttu malli, vai sanotaanko että sisustus on pelkistetty. Kaikki ihanat tyynynnurkat on poistettu. Ne saa olla kaapissa niin kauan että mukamas opin ettei tyynyä saa pureskella. Suajapeitotkin Emäntä vei pyykkiin, niistäkin lähtee tutut tuaksut taivahan tuuliin tai pesukoneeseen ne kai jää."
 Emäntä on ollu miälissään kun sillä on sellanen ennenvanhaan mainostettu niiaava Sinipiika. Arvatkaas oliko soffan alla mustia tupsuja. No oli! 
Mää päivystän ruoka-aikana Isännän tuolin vieressä ja sitä kohtaa Emäntä sai jynssätä oikein kunnolla. Kasvattaja isäntäväkee jo ohjeisti että ottakaa kunnon vakuutus vesivahinkojen varalle. Nimittäin saan valutettua aika lammikon lattialle jos viaruskaveri mussuttaa vaikka  pullaa eikä meinaa antaa mulle.""Kun Emäntä oli riahumisensa riahunu Se käski Isäntää kantaan puhtaat matot lattioille.
Mää löysin uuden luuni nurkan takaa ja voi mikä herkkuhetki oli päästä kaluaan sitä just´pestylle matolle. Emäntä meinas vetästä kahvit henkitorveensa kun se huamas mut siinä matolla. Ei Se oikeesti kauheesti pillastunu kun matto oli nurinpäin.""Mulla on ollu täällä teinipoika kaverina koko viime viikon. Päivisin Se oli TET-harjoittelussa Tampereella mutta iltasin me pelattiin jalitsua pihassa. Nyt on taas vähän tylsää kun ei oo ketään vahdittavaa."
"Pentuna tein Emännän apuna puutarhatöitä, mutta enää en viitti. Sain niistä sillon tarpeekseni. Yhden kätkön kyllä tein: piilotin luun Emännän kukkapaljuun, se näytti ihan aarrearkulta. Sain siitä kyytiä ja etusormen heristelyä."
"Ai niin, yks ´juttu pitää mainita: Isäntäväen miniä Miukumauku ja Kolmas poika on saanu perheenlisäystä. Niillä on nyt semmonen pikkukilli, Tare, berninpentu, ihan skidi vielä. Ne asuu Tuusulassa ja mää pääsen tutustuun siihen parin viikon päästä kun mennään Elsan ylioppilasjuhliin Mäntsälään."

"Piti mainita toinenkin juttu. Tässä huushollissa on nyt alettu elään sellasen asian kanssa joka alkaa ässällä. Mun kaks´ edeltäjää Berry ja Hymy joutu tutustuun siihen, mutta nyt se ei koske mua."

"Isäntä lähti Vielä Virtaa kavereitten kanssa tuunaileen kylän rantasaunaa ja me, Emäntä ja mää, jäätiin kotimiähiks`, ollaan nautiskelemassa kesäillasta täällä kesähuoneen viileydessä.Kohta mennään keräileen mustaviinimarjan lehtiä ja Emäntä tekee niistä Louhisaaren juamaa." "Morjens´sano komeet toisilleen, mutta mää sanon teille, että pysykää viileenä keinolla millä hyvänsä ettei aurinkonpistos pääse teitä nujertaan."

Terveisin Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen-Kukkaro
11 kommenttia:

 1. No jos pikkuisen maistaa tyynynkulmaa niin ei kai haittaa. Jäihän siitä aika paljon jäljelle. Kaikki ei tykkää puutarhahommista, sekin on selvä juttu. Minustakin on ihan hirveää, jos joku syö jotain hyvää eikä anna minulle, epäreilua. Kiva, kun tulet tänne minun kotipitäjään Tuusulaan. Täällähän on asunut monta kuuluisaa ihmistä niin kuin minä ja muutama taiteilija paitsi, että minä en ole kuuluisa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Nii-in, ei se vähä haittaa...Valuuks´sultakin kuola jos joku syö herkkuja sun vieressä? Mää meen tonne Purolaan, tiäkkö paikan?"

   Poista
 2. Olet sinä kyllä melkoinen Jymy <3 Ihana lukea kuulumisiasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ei täällä hiljasta oo ollu vaikka mää en paljoo oo ollu esillä."

   Poista
 3. Olipas kiva lukea Jymy kuulumisiasi! Minustakin on ihan kamalaa jos joku syö jotain herkkua ja minä en saa:) Aina sinulle kyllä sattuu ja tapahtuu..jatkahan vaan kuitenkin samaan malliin ja nauti niistä koiranpäivistä:)♥ Ihanaa päivää 😍👋🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Emäntä mainittee usein, että oon rauhottunu vaikka Isäntä pitää mua keskenkasvusena. Kesällä täytän kaks´."

   Poista
 4. Olet taas pannut tuulemaan. Olet meidän Topin kaltainen parissa asiassa. Mutta Topi onkin sieltä päin. Avioerolapsi Mansesta. sillekin nuorempana maistuivat tyynyjen kulmat, mutta vain, jos me emme olleet kotona. Herkkuja Topikin kuolaa niin, että on lammikko lattialla.
  Pysytään viileinä, vaikka aurinko kuinka porottaisi. Terkkuja emännälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Jaa, mää käyn usein Tampereella. Sa Topille terveisiä! Onkos Teillä vesivakuutukset kunnossa?"

   Poista
 5. Vai maistelit vähän, siis ihan vähäsen.
  Mitenkä ne karvat sinne sohvan alle meni, lensivät varmasti.
  Kiva viettää lämpöisessä illassa verannalla aikaa, kait nukuit, että emäntä sai rauhassa kirjoitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää Torkin aina Emännän jaloissa kun se tekee hommia tietokoneella.

   Poista
 6. Tosi mukava kirjoitus jälleen. ,

  VastaaPoista