tiistai 1. toukokuuta 2018

VAPPU, SUPERMESSUJA JA MUUTA MUISTETTAVAA

Yli viikko sitten eli jo iäisyys näin blogimaailmassa, oli odotetut Supermessut Tampereen messukeskuksessa.
Pääaiheena oli puutarha ja piha ja niiden siivellä tai jopa kantajana oli järjestetty aika laajat matkailu-, deli, -design, keräily ja äänilevynäyttelyt.
Mummukan jutustelua-blogissani hiukan kerroin tuntemuksiani puutarhapuolelta.


Messuseurana oli pojantytär Elsa Liisa-ystävän kanssa.


Meillä tytöillä riitti hömpöteltävää Helsingin kaupunginteatterin lavasteissa.


Rautaporttikäytävä oli kiinnostava ja helposti omaankin pihaan toteutettava elementti.


Minua kiinnosti parvekeasetelmat, parveketta minulla tosin ei ole, mutta daamien kesämekot olivat somia.


Jukka Rintalan kojujen kohdalla taas hengittelin syvään ihastuksesta.
Ilomar´in Marja Hyvinkäältä  valmistaa ekologisia vaatteita kierrätystekstiileistä. Vanhat verhot ja viltit oli otettu arkiseen käyttöön.


Marja on luonut oman mallistonsa, ja takit näyttivät persoonallisen tyylikkäiltä -ja huolettomilta.


Näillä messuilla oli design yhtenä teemana ja minua kiinnosti erityisesti nämä jugend- kirjailut.
Viikonlopun Tallinnanreissultani ostin itselleni tuliaisiksi kirjontakehyksen, takin reunukset saavat kirjontaa koristeeksi. Langat ostin jo kahdeksan vuotta sitten...Ovat olleet koskemattomana näihin päiviin asti...

Peräkamariin oli meidän reissun aikana koirapaimenet  pystyttäneet peliluolan. Terassilta oli kannettu pöytä pelialustaksi ja kummallakin kehvelillä oli oma näyttö omalla puolella pöytää. Aamupuolelle yötä kuului hilpeää tai pettynyttä hihkumista. Kaksi tietokonetta  välitti pelaajille ohjeita.
Aika virityksiä ne pojat osaavat tehdä.
Sateinen ilma ei innostanut nuoria vappuhulinoihin, nakit ja salaatit nautittiin tuliaiskarkkien kanssa.

Vapunpäivää olen katsellut ikkunan takaa. Iloa on tuonut oravanpoika lintulaudalla ja monet pikkulinnut. Koirakin harjattiin ja pestiin. Sadetta on riittänyt koko päiväksi. Pihatöihin ei ole ollut intoa mennä.

Puoliso kiikutti koirapaimenet koteihinsa ja nyt on hetki nauttia mansikkakakun loput kuohuviinin kera.

Lämmintä toukokuuta!

10 kommenttia:

 1. Kiva oli kerrata messumatkaanne. Nyt oli vielä ennen näkemättömiä kuvia. Hienoja takkeja. Huolisin, jos joku maksaisi.
  Joskus huokaan: Onneksi on pelit. Ei tarvitse jännätä missä nuoret ovat ja koska kotiutuvat.
  Me kasattiin vapun kunniaksi kasvihuonetta, sateella ja ilman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogi oli myöhässä kun en saanut kuvia ulos...Teimme vain yhdenyön risteilymatkan Tallinnaan, syötiin hyvin buffetissa ja ihan vain levättiin. Nyt on siitä lepäämisestä väsy. Ostoksiin ei ollut tarvetta, paitsi kesäjuomiin. Pojat ja yksi isä hoitelivat Jymy-Jamia. Aika homma se kasvihuoneen kasaus, muistan sen.

   Poista
 2. Hienot kuvat! Niin mukavia tapahtumia! Nuo Rintalan luomukset on kyllä upeita! Leppoisaa alkanutta toukokuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rintala on Rintala taiteessaan, ja ihan kiva ihminenkin. Sitä olivat meidän koiranhoitajapojatkin keksinnöillään. Mummilassa on vapaat kädet luoda...

   Poista
 3. Minua kiinnosti noissa varsinkin nuo kierrätystakit :) Meillä oli yhtenä päivänä orava (tyhjällä) lintulaudalla, on harvinaista edes nähdä oravia täällä, kaupungissa asuessa niitä näki paljon enemmän kumma kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minuakin, kunhan vain rohkaistuu, voi mistä vain luoda uutta ja käyttökelpoista. Näissä takeissa oli vuoritus vain yläosassa eli aika helppo toteuttaa. Takapihalla on aina ollut oravia, nyt joku on löytänyt etupihan. Juuri nytkin se tuossa pyörii.Taitaa olla poikanen.

   Poista
 4. Ihania vaatteita, kun on värejä ja erilaisia kuin yleensä. Minun vappuaamuni alkoi klapikoneella, mutta sade jahtasi sisälle. Klapien tekeminen olisi ollut oikein sopivaa vappupuuhaa.

  VastaaPoista
 5. Messuilla on mukava käydä.. paljon kaunista katseltavaa on ollut♥
  Leppoisaa viikonloppua sinulle♥

  VastaaPoista
 6. Messuilla on kiva käydä, ainakin joskus. On toi Rintalan asut vaan hienoja, mutta superkalliita. Mäkin kerran osuin yhteen kauppaan jossa oli juhlapukuja. Oli ne ihania mutta en edes muista minkä hintaisia olivat. Vissiin niin kalliita että päässäni sumeni !!

  VastaaPoista
 7. Noilla messuilla olisikin ollut paljon katseltavaa. Tytär osti Treen käsityömessuilta kelta-oranssinvärisen takin, joka oli tehty vanhasta filtistä. Sille takille on kuulemma puhuttu paljon. Jugendkäsityötkin olis kiinnostanut.

  VastaaPoista