torstai 12. heinäkuuta 2018

MINÄ JA VIISI MIESTÄ

Tänään vietettiin taas iltaa kyläyhdistyksen idyllisellä rantasaunalla, siis minä ja viisi miespuolista henkilöä sekä bernipoika Jymy-Jami nahkahihnan päässä.


Kotoa lähtiessä sää oli mitä mainioin, lämpöä 24 astetta ja pilvikumpuja siellä täällä.


Pian kuitenkin lämmin kesäsade värisytti järven pintaa. Edellisellä kerralla kesäkuussa kävi samoin.


Jopa laineitakin se synnytti.


Vesi oli lämmintä, 23 asteista, kävin uimassa monta kertaa löylyttelyn välissä.
Jymy muisti viimekesäisen putoamisensa laiturilta veteen, nyt se vahti minua . Jos uin kauemmaksi, siirtyi Jymykin lähelle laiturin reunaa ja näytti siltä, että nyt se hyppää. Ei hypännyt!


Teinipojille tein ison kulhollisen ruokaisaa pastasalaattia, ruoan tuntua sain siihen kun paistoin  pakastimesta löytyneestä vajaasta pussista Ikean kanapyöryköitä. Näihin salaatteihin ujutan mukaan parit kouralliset yrttejä, tällä kertaa ruohosipulia, basilikaa, rakuunaa ja oreganoa. Tällä reissulla ei grillattu pihvejä, makkarat riittivät. Jälkiruokana syötiin runsasmansikkainen ja -kermavaahtoinen kakku.


Siinä pitkän pöydän ääressä rantasauna-aterialla kaksi isää ja kolme teinipoikaa -tai oikeastaan yksi melkein autokoululainen ja kaksi mopokoululaista.


Otin rantasaunalle mukaan vanhan tabletin, sen joka oli vuoden täysin hyydyksissä ja joka talvella vietiin jätepisteeseen josta joku oli sen vohkinut ja heittänyt lumihankeen josta koulupojat sen löysivät ja olivat saaneet sen taas eläväksi ja sain sen löytöpalkkiota vastaan takaisin. Tabletilla ajattelin rantasaunalla päivittää ajankuluksi  blogiani, mutta eihän siinä ollut simiä, joten tein oheistoimintoja, eli kudoin laiturin nokassa talveksi sukkia.


Eilen oli Toisen Pojan syntymäpäivä, muistan sen kuin eilisen, vaikka siitäkin on jo 48 vuotta.


 Kesäillan rauhaa! Hyvää viikonloppua!



6 kommenttia:

  1. Ihanat tunnelmalliset kuvat Suomen suvesta.
    Näihin kuviin mahtuu kaikki, mitä ihminen kaipaa. Luontoa, läheisten läsnäoloa, lemmikki, herkkuja, .......
    Suloista viikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, nämä teinipojille annetut tuokiot toivottavasti kantavat elämässä...

      Poista
  2. Suloista kesätunnelmaa ja ihana on kyllä tuo rantavahti:)♥ Onnea pojallesi! Ei taida niitä lasten syntymähetkiä ja niitä ensimmäisiä kohtaamisia unohtaa ikinä, niin mieleenpainuvan liikuttavia ne ovat! Upeat sukat on tulossa sinun puikoilta:) Mukavaa kesäpäivää ja leppoisaa alkavaa viikonloppua🌞♥

    VastaaPoista
  3. Sinäkin tykkäät tehdä sukkia vaikka on lämmin kesäinen ilma.
    Niin täälläkin harrastan tuota. Kivat värit sukissasi.

    VastaaPoista
  4. Mukava kesäillan hetki. Tuo tabletin uskomaton seikkailu saa kyllä hymyn huulille. Jymy tuumii, että yritän kyllä parhaani tässä vahtimishommassa, mutta hieman pelottaa.

    VastaaPoista
  5. Kyllä sitä vaan lasten syntymät muistaa, vaikka siitä olisi jo vuosikymmeniä. Omista lapsistakin vanhimman syntymästä on jo yli 40 vuotta! Teillä oli mukava ilta ja kaunis on tuo sauna!

    VastaaPoista