sunnuntai 14. lokakuuta 2018

KYLÄILYÄ JA EDUNVALVONTAVALTUUTUSTAKirjoittajapiirissä saimme kotitehtäväksi aiheen "Kyläillään!". Se on oikeastaan kirjoituskilpailun nimi. Kilpailun yhtenä järjestäjänä on SKS, Suomen Kirjallisuuden Seura.

Sattui sopiva aasinsilta kun juuri tänään oli eräänlainen kyläilypäivä. Perheen neljästä pojasta kolme tulivat niinsanotusti vanhaan kotiinsa kyläilemään paluumatkalla mökiltä.
Veljekset olivat viikonlopun keskenään ilman perheitään rakentelemassa terassia yhden pojan mökille. Käytin tilannetta hyväkseni ja lähetin viikolla veljeksille sähköpostia.
Sähköpostin sanomana oli, että keskustelisivat ja valitsisivat keskuudestaan hänet, jonka voisimme nimetä edunvalvontavaltuutuksemme toimeenpanijaksi kun sen aika koittaa. Veljet olivat tietenkin valinneet poissaolijan, kuinkas muuten...
Edunvalvontavaltuutusta suositellaan nykyään tehtäväksi vielä kun on siihen kaikin tavoin henkisesti ym kykenevä. Jos ja kun jotakin äkkiarvaamatonta tapahtuu eikä itse pysty asioitaan enää hoitamaan, on hyvä kun on joku läheinen, jolle voi antaa valtuudet. Pojat olivat sitä mieltä, että yksi heistä  on päävastuussa toisten tuella.
Puhetta riitti myös perinnönjaosta, ennakkoperinnöstä, talon myymisestä jne.
Samalla keskusteltiin siitä lopullisestakin, eli kuolemisesta. Nyt on kaikilla selvillä mitä tahdotaan ja toivotaan.


Tämä poikien - tai aikamiehiähän he ovat - käynnin aihe oli aivan muuta kuin sähköpostini viesti;
Ensimmäisen Pojan Ensimmäisen Tyttären ensimmäinen Kupla tuli meidän talliin talvihoitoon.


Tämä omien poikien kyläily sai aikaan sen, että sopivat adrenaliinit pääsivät valloilleen. Aamutuimaan pulla- ja leipätaikina nousemaan, karjalanpaisti uuniin ja parin kilon perunasatsin kuoriminen kattilaan valmiiksi. Pojille kotipullan tuoksua...
Puoliso- herra Kukkaro pesi eilen ikkunat, minä siivosin pihaa ja sisäänkäyntiä. Tänään leipomisen lomassa imuroin ja pesin lattiat ja heitin pari mattoakin pesukoneeseen. Pölyt pyyhin kaikilta pinnoilta, jopa taulujen kehyksistä.
Entisinä aikoina kun vielä kävi oikeita vieraita, tehtiin samanlainen siivouskierros ennen vieraiden tuloa.

" Mää olin ihan villinä kun noi sedät tuli. Yks´noista sedistä on sen Tare-pentubernin isäntä, ne asuu Tuusulassa. Se  on toi joka mua pitelee. Taren kaverina on joku Tahvo, sekin on berni.


Mää osasin olla aika hianosti näitten setien aikana vaikka välillä tuntu, että mun selkä menee poikki kun piti kaikkien ympärillä kiappua silitettävänä."


Kiitos pojat kun kävitte, saimme erittäin tärkeitä asioita taas jaetuksi sulassa sovussa.


8 kommenttia:

 1. Johan te olette ahkeroinneet.
  Komea veljessarja, vaikka Jymy sijaisti yhtä heistä. Saat olla ylpeä heistä.
  Autokin on hiano.
  Lehtiä piisaa.
  Tärkeä asia tuo edunvalvontavaltuutus.
  Upeaa tulevaa viikkoa sinne suunnalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi veljes oli joukosta pois... Sattumalta tämänpäiväinen Aamulehti julkaisi pitkän artikkelin edunvalvontavaltuutuksesta. Eli olemme ajan hermolla.

   Poista
 2. Teimme Ukkokullan kanssa edunvalvontavaltuutukset viime vuoden lopulla. Lähinaapurissa sattui tapaus, joka herätti toimimaan ja nimenomaan silloin, kun vielä itse on järjissään ja voimissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sitä ei koskaan tiedä koska se keittiön matto on rypyssä jalan alla...tai koira vetää ojanpohjalle tms. Jälkipolville tehdään EVV:llä asioidenhoito helpommaksi.

   Poista
 3. Tärkeä asian olette hoitaneet pois päiväjärjestyksestä:)
  Komioita poikia!
  ja Komia on tuo kuplavolkkarikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli sattuma, että pojat (miehet) olivat samanaikaisesti paikalla, nyt kaikki kuulivat samat asiat, ja saattoivat meidänkin vielä olevan suht. täyspäisiä...

   Lähipiirissä on näitä kuplia viisi, tuunausterapiaa muiden töiden vastapainona.

   Poista
 4. Tärkeitä asioita olette käyneet läpi, on teillä komiat pojat ja Jymyhän nyt on aina yhtä suloinen;)♥ Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veljekset touhuavat paljon yhdessä tuunaamassa volkkareitaan. Kiitos, tälle viikolle -taas -sattuu monta "edustamista" joten viikosta näyttää tulevan mukava.

   Poista