lauantai 27. lokakuuta 2018

VIRKISTYSPÄIVÄ KIRJAMESSUILLA

Voitin "Kirjojen kuisketta"-blogista ( kiitosta vaan Anneli-kaima!) pääsylipun kirjamessuille ja eilen siellä kävin. Olinkin itsehoitopäivän tarpeessa hermojani kuluttaneen syksyn jälkeen.


Väkeä oli paljon, ilokseni  huomasin monta eri-ikäisten koululaisten ryhmää  käytävillä ja kojuilla.
Samaan aikaa Messuhallin toisella reunalla oli Ruoka ja Viini-messut, niitä seurasin vain katseella.
En kiellä, suuta vähän kuivasi...


Ensimmäiseksi löysin Jenni Pääskysaaren haastattelun aina ajankohtaisen kirjansa taustasta. Istumapaikat oliva viimeistä jakkaraa myöten täynnä. Urheasti jaksoin seisoa ja kuunnella koko mielenkiintoisen keskustelun.


Kiertelin siellä täällä ja eräältä antikvaarin pitäjältä kysäisin löytyisikö lasten kirjaa  "Liian monta moppea". Sitä luettiin Toiselle Pojalle kymmeniä kertoja. Googlesta sen löysinkin, pitänee tilata muistoksi menneistä ajoista.

"Senaatintori" oli paikka joka kiinnosti; siellä oli alkamassa Jari Tervon haastattelu "Aamenen" synnystä. (Anteeksi hämärä kuva!)
Oli hiukan kummallinen olo: oikea Jari Tervo nenän edessä, mutta katse oli kuitenkin valkokankaalla!
Muuttaako digiaika meitä niin paljon, että katsotaan mielummin ihminen diginä kuin livenä???


Itse haastattelu oli mukaansatempaava, Jari Tervolla  sanallinen ilmaisu on minunkin sieluani sävähdyttävää.
(Elisa-kirjalla on messutarjouksia ja mm Tervon "Aamen" oli edullinen ja latasin sen heti koneelleni.)
Tervoa kuuntelin kuin Presidentti Niinistö Turun kirjamessuilla eli rappusilla istuen.


Kirjapinojen välissä kulkiessani löysin HUMANTOOL- satulatuolin esittelyn. Uskaltauduin sen päälle istumaankin. Hyvältä tuntui. Minulla on nimittäin ongelma, joka on viimeaikoina alkanut ärsyttää: en löydä mitoilleni sopivaa työtuolia kun istun ja kirjoitan nykyään enemmän. Selkä väsyy huonossa asennossa.
Tämä tuote ei ole tuoli, sen voi laittaa tavallisen tuolin päälle. Satulan alla on joustava pallo joka myötäilee istujan liikkeitä. Hintavahan tuo erikoisuus on - ehkä joskus sen pystyn hankkimaan.


Kirjan kirjoittamista aloittelevalle suositellaan oppikirjaksi  Volter Kilven mammuttimaista "Alastalon salissa"- teosta. Niitä oli iso pino myynnissä, jätän volterkilpi- opit opettelematta, yritän pärjätä nykyisillä opeilla.

Adlibriksen osaston nurkassa oli hylly täynnä lankoja "viisi kerää 10€". Ne ostin -kirjamessuilta!

Yli kolme tuntia maltoin kierrellä myyntikojuja ja kuunnella kirjailijoitten haastatteluja uusien teostensa taustoista ja synnystä.

Matkanteko lukuina:
Ei ole pikavisiitti lähteä maaseudun uumenista muutamaksi tunniksi 250 kilometrin päähän. Eikä enää yksinkertaistakaan näillä ikäkymmenillä.
Veturin sivulta tarkistin junavuorot ja hinnat. Pikajunan matkalipun hinta 17 tai 22 €. Paikallisjunalla saman matkan hinta 7,20 €. Matka kestää kaksi tuntia.
Kotoa juna-asemalle kestää 50 minuuttia, saman takaisin jos bussi pysyy ehjänä. Tänään ei pysynyt.
Eli matkoihin meni kuusi tuntia.
Ostoksia tein maltillisesti, ostin vain langat kympillä ja pari kalenteria. Kirjamessujen antina on myös koneelle ladatut  kirjat.

Terhi Rannelalla  on houkutteleva nimi matkapäiväkirjoilleen:


Menomatka ei kulunut tyhjänpanttina, sain kudottua yhden lapasen. Lankakerän -Novitan Napapiiriä- juoksin hakemassa Tampereen aseman S-marketista. Puikot otin kotoa mukaan.
Eihän se ole mummo eikä mikään jos ei kudin ole aina matkassa!


Paluumatkalla juna oli niin täynnä, ettei mahtunut puikkoja heiluttelemaan. En muuten vaihtanut kummallakaan junamatkalla yhtää sanaa kenenkään kanssa. Yhdelle pienelle koiralle taisin leperrellä pari sanaa.

Kotipysäkillä vastaanottokomitea oli  kaataa minut  ojanpohjalle kun Jymy-Jami tunnisti pilkkopimeässä ja kiirehti tervehtimään.
Eikä tässä vielä kaikki: paistoin viikonlopputeineille pannukakun, arvatkaapa kuka teini sen kitaansa veti? Viimeistä palaa myöten...


Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Kiva, että kävit messuilla. Harmi, ettei törmätty.
  Tuo messumatka lukuina konkretisoi hyvin meidän kauempaa olevien messuvieraiden messupäiviä.
  Meillä kävi säkä. Saamme käyttää Messukeskuksen vieressä olevaa tyhjää huoneistoa messujen ajan.
  Tänään on kolmas messupäivä. Huomenna tämä lysti meiltäkin loppuu.
  Hyvää talviaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hö, olimmeko samassa tilassa samaan aikaan?! Miksi en sitä tiennyt etukäteen? Olitko ihan "työtehtävissä" kuten Anneli A jonka blogista voitin lipun? Joka tapauksessa -nautin pitkästä päivästäni!

   Poista