tiistai 31. joulukuuta 2019

TAAS YKSI VUOSI ON VIERÄHTÄNYT"Emäntäni huokaili menneinä  päivinä, että nyt on tää vuosi saatu onnelliseen päätökseen vaikka se oli pelottanut Sitä tammikuussa. 
Se oli tehnyt tarkat suunnitelmat uuden elämänsä järjestämisestä kun 50 vuotta entistä elämää olisi tullut täyteen.
Nyt ne  suunnitelmat on tehty täytäntöönpanoa odottamaan. Nimittäin majan muuttoa Isäntäväki meille suunnittelee: 
"Ostakaa, ostakaa" (klikkaa linkkiä)
Nurkkia on tyhjennetty, mutta kuulemma ei ole vielä tietoa minne muuttokuorma viedään. Lomapojiltakin myytiin sängyt alta, jouluksi piti hankkia uudet. 
Maalipensseliä on heiluteltu siellä ja täällä, maalilla Isäntä on piilottanut mun omat merkinnät ovipielistä. Seiniä en ole elämäni aikana pureskellut, niitä ei ole tarvinnut paikkailla. 
Yhtään ostajaehdokasta ei ole nurkissa pyörähtänyt kun myynti-ilmoitus on allekirjoitusta vailla. Emäntä siitä vähän kiristelee hampaitaan...

Viime viikolla nähtiin meidänkin mäellä vivahdus kunnon talvesta, nyt on taas lumet tipotiessään, ihan kaikkia hankia en ehtinyt minäkään haukkailla. On se uusi lumi sitten hyvää...


Joulu meni meiltä ohi rauhallisesti, Isäntäväki ja mää oltiin kolmistaan aattoilta. Mää häärin Emännän ympärillä ja näytin ihan kädestä kiinni pitäen mille oksalle pallot ripustetaan. Välillä niitä maistelinkin, mutta ei ne miltään maistunu.Joulupäivänä täällä oli pieni joukko jälkipolvea ja Tapanina pitkän pöydän täysi lounasvieraita. Isäntä oli häärännyt ahkerana ja oli tehnyt aikansa kuluksi laatikot, savustanut ja graavannut lohet ja paistoi kaksi kinkkua. Emäntä teki  makeita ja suolaisia leivonnaisia kaapit täyteen. Mulle annettiin terassille iso luu kaluttavaksi siksi aikaa kun vieraat valloittivat ruokapöydän. Olin ihan tyytyväinen siihen ratkaisuuun. Kyllä mun ruokakuppiin niitä tähteitäkin riitti.

Lauantain mää olin yksin kotona kun Isäntäväki juhli kylällä niitä kultahäitään. 


Matkalla Isäntä oli maininnut unohtaneensa rintataskuliinan, eikä ihme, määhän sitä maistelin kun se oli niin sopivasti pöydännurkalla. Ootteko muuten koskaan maistellu vastasilitettyä taskuliinaa? Aika maukasta, voin sanoa. Nyt se on tallessa Emännän huoneessa tyynyn alla muokattuna pitsisen ilmavaksi.

Kun juhlat oli juhlittu sain minäkin omia vieraita: Teinipojat vallotti peräkamarin ja Likatkin jäi majailemaan Isännän huoneeseen ja mua viihdyttämään. Painiminen Likkojen kanssa on parasta mitä tällä hetkellä tiedän. 
Toinen Likoista täytti taas vuosia, nyt niitä tuli täyteen kymmenen, aika paljon mun näkökulmasta.
Juhlan kunniaksi Emäntä vei Likat elokuviin kylän koululle, sitä samaa koulua on aikanaan käyneet Likkojen isät.


 Ne oli käyny katsomassa Frozen 2 ja kun Emäntä tuli niin se sano heti että mää olen ilmeiltäni ihan samannäköinen kuin siinä elokuvassa vähän ajatuksiltaan viipyilevä saksanhirvi Sven. Mitähän tuosta pitäisi tuumata???


Kun meillä on onnistuneesti kulutettu vuosi 2019 loppuun
me  Emännän ja Isännän kanssa toivotetaan Teille kaikille OIKEIN HYVÄÄ VUOTTA 2020.

t. Jymy-Jami Sulonpoika Myttynen-Kukkaro (Os. Maroussia Valente)

Pitäkää huolta toisistanne!12 kommenttia:

 1. On tosi kiva joulu sulla ollut, toivottavasti tämä iltakin sujuu hyvin, ettet säikähdä pauketta. Kuinka ihmeessä noiden herkkujen äärellä olet pärjännyt, vaikka ainahan sieltä pöydältä saattaa jotain tippua.
  On tosi hienoa että olet siellä pitämässä huolta Emännästä ja Isännästä! Kerrohan terveisiä ja oikein hyvää tuuria uudelle vuodelle ja majanmuuttotouhuihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jymy-Jamilla on aina kivaa!. Nyt koirani istuu jalkojen päällä kun ulkona hiukan paukkuu.

   Poista
 2. Ihana postaus, kiitos tästä. Hyvää Uutta Vuotta koko porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, hyviä lukuhetkiä pitänee toivotella kun näitä lukihmisiä olet!

   Poista
 3. Kiitos samoin Jymy, ja perheellesi myös! Täällä on paukkunut jonkun verran, mutta Elmo on ollut tavallista rauhallisempi, ainoastaan ulkona käynnin aikana pelästyi paukkuja ja sen jälkeen vähän oli levoton sisälläkin ennen kuin rauhoittui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pahimpia paukkuja ei kai enää edes myydä. Juuri katselin saunan ikkunasta kun metsän takana näkyi komeat ilotulitukset, sisälle ei paljoa kuulunut. Eläimille on raskasta tällaiset illat.

   Poista
 4. Kiitos,ihana ja lämminhenkinen tarina!
  Kiitos Jymy!
  (shh...kuiskaan sinulle korvaan,minulla on kirjoitus ja oikein kirjoitus hahmotus vaikeuksia,iin tartten joskus ihan selko Suomen- kieltä,,siksi ilimottelen ,Sinun Ihana Emäntäsi on niin hyvä kirjoittaja.TYkkääköhän huonoa kun kirjoittelen ,jos laittaisin vain :) tuollaisen kuvan,tiiät ,ettäoon käyny vierailulla lokissasi)
  Olette perheenä ihana!
  Kaikkea hyvää teidän perheelle uudelle vuodelle!
  Jymy anna isännän taskuliinojen olla jatkossa rauhasa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Hyvä Liisa-rouva, mää en oikein osaa tota kirjakieltä kun oon asunu täällä maalla, Emäntä on sanonu, että tällänen murre on muualla asuville vähän vaikeeselkosta, niin että älä ole huolissasi ymmärryksestä. Kiitosta vaan, kyllä me täällä perheenä hyvin pärjätään. Onnekasta Uutta vuotta Sinulle sinne Hopeiselle kuuunsillalle"

   Poista
 5. Ihana postaus upeine kuvineen ja sinä Jymy olet sitten komea! Kiva kun emäntäsi kuulumisistasi kertoo, niitä on niin kiva lukea:) Zeus lähettää kovasti terveisiä ja Oikein ihanaa, onnellista uutta vuotta sinne teille kaikille💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kiitosta vaan Päde! Kuinka Zeus pärjää jos saamme hanget korkeat nietokset?. Hyvää jatkoa teillekin."

   Poista
 6. Kiva postaus. Onnea emännälle ja isännälle siitä 50 vuodesta. Rouvalla on kuvassa aivan ihastuttava vaalenpunainen pitsiunelma. No nyt on Jymyn ansiosta taskuliinakin pitsinen:)
  Kiitos kuluneesta vuodesta ja oikein hyvää tätä alkanutta vuotta teille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Emäntä sitä vaaleanpunaista hörhelömekkoaan virkkasi koko syksyn ja mun piti pysyä siitä kaukana. Rauhaisaa vuotta 2020 Sinullekin Intsu, Emäntä tuolta huutelee."

   Poista