torstai 9. huhtikuuta 2020

KAUAS PILVET KARKAAVAT

-minä en, vietän päivät pitkät enimmäkseen täällä kotona vaihtaen paikkaa huoneesta toiseen.


Karanteenissa olemme saaneet olla kolmatta viikkoa. Ensimmäisellä viikolla rikoimme karanteenia siten, että veimme jääkärille kotiuttamisvaatteet Parolannummelle portin taakse. Jääkäri kotiutettiin äkillisen vakavanpuoleisen sairauden johdosta. Uusi palvelukseenastuminen tulee vuoden kuluttua. 
Toisenkin kerran rikoin karanteeniohjeita kun kävin tulostamassa kerhohuoneella pinon jäsenkirjeitä.


Kylän kaupoilla olemme käyneet kukonlaulun aikaan. Paikallislehdessä oli niin kipakka kannanotto kaupassakäyntiin ikätoverilta etten  noussut autosta  kaupan pihassa vaan lähetin puolison -herra Kukkaron ottamaan vastaan moittivia katseita. Isommat ostokset viikolla hoiteli Neljäs Poikamme.

Kun kaikki fyysinen yhteydenpito sosiaalisiin verkostoihin on ei-sallittujen listalla olen minäkin perehtynyt paremmin netin palveluihin. Kirjoittajapiirin yhteydet on hoidettu s-postilla ja WhatsAppilla ja osallistuin yhteen Teams-palaveriinkin. Aika jännää, sanoisin!

Olemme siinä onnellisessa asemassa, että meitä on täällä kaksi huuhailemassa ja terveyttäkin on tallella niin, ettei tarvitse apuja hakea. Kaupunkikin kyseli mitä meille kuuluu. Hyvää kuuluu.
Läheiset omaisemme ovat sellaisten apujen piirissä, ettei meitä tarvita huolehtimaan heidän tarpeistaan. Kolmen pojan perheet ovat Kehä Kolmosen tuolla puolen, yhteydenpito hoituu puhelimella. Paikallinen teini käy pyörähtämässä autonpesulla ja terveiset huikataan ovenraosta. 

Kotipihan piirissä riittää pientä puuhastelua kun ilmat alkavat lämmetä. 
Tomaatit ja muut tarpeelliset siemenet olen kylvänyt ja nyt odottelen niiden kunnollista kasvupyrähdystä. 
Viritin kesähuoneen sivupäydälle muovihuoneen taimille. Ei sen kokoaminen ilman ohjeita sujunut kuten ennen, muutaman kerran jouduin pähkäilemään ja tekeleeni purkamaan ennenkuin sain sen kokoon. Herra Kukkaroa en tohtinut avukseni pyytää.Lasikasvihuoneessa on lämpötila noussut jo 20 asteeseen ja kattoluukutkin aukenevat. Salaatit sinne voi jo kukkalaatikkoihin laittaa itämään. 
Edellisellä viikolla sain katkottua kaikki tuoksuvatukat ja silppuroin ne rytökasan peitoksi. Kotiloita olen saanut kerättyä aikamoisen määrän takapihan kukkapenkistä.  Voi hitsi niitäkin olioita!


Kukkapenkit olen saanut siivottua jonkinlaiseen kuntoon ja monenlaisia piippoja ja alkuja on jo ylöspäin pyrkimässä. Unikot ovat vallanneet ison alueen, annan niiden olla  ja kukkia alkukesän iloksi. 
Suihkualtaasta suli jäät viime yönä, eilen putosin siihen polviani myöten kun rikoin Jymylle juomavesiaukon.  Kellahdin aivan selälleni kurakkoon totuttuun jokavuotiseen tapaan, nimittäin Jymy osaa tällaisella hetkellä kietoa hihnansa jalkojeni ympärille eikä siitä solmusta  minunlaiseni kömpelö mummukka helpolla ylös nouse. 


Edellisen kesän piti olla viimeinen tässä pihapiirissä, mutta ollaankin tässä vielä tuleva kesä. Haaveilemamme  uusi kotimme valmistuu vasta alkusyksyllä 2020 joten kiirettä pois ei ole. Nyt on talomme myynti jäädytetty ennenkuin se ehti kunnolla edes alkaa. 

"Eilisen Emännänkaadon jälkeen pääsin kylpyyn. Emäntä kylvetti ja kuivasi puhaltimella. Taas kelpaa köllötellä. HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ, VOIKAA HYVIN!"
T. Emäntä ja Jymy-Jami


9 kommenttia:

 1. Mukavaa, kun ennätit tännekin kuulumisia kertomaan.
  Samantapaiselta teidän elo kuulostaa kuin meidänkin.
  Kesää odotellen päivä kerrallaan :)
  Voi tuota Jymyn katsetta.
  Oikein hyvää pääsiäistä teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivät kuluvat kaikenlaisessa touhussa ja blogiaiheet ovat kutistuneet olemattomiksi. Kesän touhuja odotellaan. Hyvää pääsiäistä!

   Poista
 2. Ei olisi vuodenvaihteessa uskonut että tällaista kevättä eletään.. Toivotaan niin kovin että normaali arki palaisi pian koko maailmaan! Tsemppiä kovasti sinne ja Leppoisaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakavaksi on meikäläisenkin ajatusmaailman vetänyt ja tunteet ovat eristämisestä kärsimystä kokevien puolella. Nuoria perheenjäseniä on kova ikävä. Pysytään positiivisella mielellä ja nautitaan kevään tulosta.

   Poista
 3. Hyvä, että olette kunnossa. Meilläkin on kaikki kunnossa. Tärkeää on, että pääsee ulkoilemaan ja että kauppakassipalvelu toimii. Ihanaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuudenperheeni ei muista, että meidän perhe olisi sairastanut honkongilaista tai muita aasialaisia lapsina. Itselläni oli viltin alle kaatava flunssa viimeksi viisi vuotta sitten. Nyt pysytään omassa pihapiirissä katselemassa kevään tuloa. Terveitä päiviä sinne Karjalan maille!

   Poista
 4. Jymy vissiin meinasi, että nyt on emännän kylpyaika. Onneksi ei ollut kovin syvä sukellus.
  Eipä tulisi mieleenkään ryhtyä kaupassa käymisestä muita syyttelemään. Emmehän tiedä, millaisia tilanteita itse kullakin omassa perheessä on. Kaikilla ikäihmisillä ei ole apua lähellään eikä välttämättä nettiäkään. Paniikissa monet unohtavat, että olemme kaikki tässä samassa pandemialiemessä.
  Eikö olekin hieno asia, että on oma piha ja kevään myötä siellä kaikenlaista tekemistä. Pysyy kroppa ja pää kunnossa.
  Oikein mukavaa pääsiäistä sinulle - ja Jymylle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jymy on siitä erikoinen berni, että se nauttii vesipesusta ja kuivauksesta huutavalla kuivaajalla. Järviveteen ei kuitenkaan tassujaan upota. Joiltakin on unohtunut, että emme me yli 70-vuotiaat ole tartuttajia, me olemmme suojeltavia. Kyllä kiukuttelu laantuu kun tähän totutaan. Oikein hyviä pihailmoja ja pääsisäistä Sinullekin!

   Poista