sunnuntai 29. joulukuuta 2013

OIKEESTI...

-hei ihan oikeesti... tätä hokemaa sain kuulla monta monituista kertaa Tapaninpäivän ja lauantain välillä. Jouluvieraana on 2:n poika kolmen tyttärensä kanssa. Pienin- 29.12 nelivuotiaaksi tullut sitä hoki isoille siskoilleen kun kaikki asiat eivät menneetkään halutulla tavalla. Ja oikeesti ne sitten lopulta sujuivat.
 Ei kuitenkaan kaikki asiat. Olin luvannut tytöille Särkänniemen Koiramäkikäynnin lauantaiksi kuten ennen joulua käytin siellä kolme muutakin tyttövierastani. Nyt oli niin ikävän sateinen ilma, että tytöt halusivat siirtää elämyskäyntinsä tulevalle kesälle. Vähän oli tylsää kun ulkoillakaan talviseen tapaan ei voinut. Trampoliinilla yrittivät keikkua, mutta eihän talvivaatteissa märällä trampalla hauskaa saanut aikaiseksi.
Perjantaina käytiin kaupoilla. Yhdelle tytöistä oli edelliseltä käynniltä jäänyt mieleen Löytö-Liiterin massiivinen tavaranpaljous. Sinne suunnattiin. Mitään järkevää sieltä ei mukaan tarttunut. Ei edes vaahtokarkkeja kuten kesällä. Itse ostin vain kynsiharjan, se on vakiostos tuosta kaupasta.
Travallen aletarjontakin katsastettiin. Ei hankintoja.
Paluumatkalla poikettiin tervehtimässä Puolison äitiä, mummoa 90-v. Mummo istui päivähuoneessa tuolissaan ja ilahtui suuresti tytöt ja pojanpojan nähdessään. Tuli hyvä mieli kaikille.
Yhden tytön jumpsuit oli ratkennut saumastaan ja kaivettiin ompelukone korjausta varten esille. Näytin pienimmälle ostamaani kummituskankaanpalaa ja päätettiin tehdä siitä jotakin. Pöytä tyhjäksi ja kangasta leikkaamaan. Tytöt kyselivät kauanko menee aikaa kun mekko on valmis. Otettiin aikaa. Tasan 40 minuuttia tekemisen päätöksestä mekon valmiina päällepukemiseen aikaa meni. Ja kolmen silmäparin tarkka seuranta.
                        Yöpaitahan siitä tuli ja T.Wilhelmiina otti sen heti käyttöönsä.
Nämä asut tein pikkutytöille pukinkonttiin. Kaavat on Ottobren lehdestä. Yöpaidan/mekon kaava Mekkotehdas- kirjasta. Helppoja ovat ommella. Eurokankaan trikoista kahden mekon ja legginsien hinnaksi tuli 32 €. Yöpuvun trikoo maksoi tehtaanmyymälässä 6 €. Vuosiin ei ole  tullut ommeltua lasten vaatteita ja nämäkin ovat kokeiluja jos kelpaavat vaateliaille nelivuotiaille.
Tytöt saivat sukkia jalkoihinsa. Punaiset sukat on neulottu Nallesta, kimallesukat akryylilangasta, yhdet 7_veljeksestä ja viimeiset Purosta. Puro-sukat ovat miellyttävät jalassa, ovathan täyttä pehmeää villaa. Kestävyyttä ei taida olla. Väritys kahdesta kerästä ei mene kohdilleen, en tykkää.
Huopuvista Lankamaailman langoista tein pari myssyä ja mustavalkoiset palmikkolapaset. Värikäs myssy on virkattu lapasten langanlopuista. Tuli kiva pipa, ainakin lämmin.
Värikäs myssy on Purosta ja lapaset Lankamaailman huopuvaa villaa. Väritykset passaavat toisiinsa.
Paljettimyssy, kauluri ja rannekkeet on Säde-lankaa. Myssy on tarkoitettu pidettäväksi reuna rullalla, takatukka pääsee hulmuilemaan.
Täpötäysi käsityövakka on nyt vähän väljempi, uutta sukkalankaa piti ostaa kaksi kerää kun sopivaa sinistä sävyä ei entisistä  varastoista löytynyt.  Saa M.Anneli toivomansa väriset tavalliset villasukat.
Lauantai-iltana saateltiin poika tyttärineen junalle. Sunnuntai-aamuna oli isommilla tytöillä lähtö Simpeleelle toiseen mummolaan. Lauantaina saatiin kolme muutakin serkusta yökylään. Ehtivät tavata nämä kuusi toisiaaan tunnin verran.
Niin se tämäkin joulun aika meni. Onneksi. Jouluaaton vietimme Puolison kanssa kahden kesken. En ole enää mikään jouluhössöttäjä. Tuntuu, että menen "kipsiin" nykyään joulukaupoilla enkä halua kaupoissa kierrellä. Enkä alennusmyynneissäkään. Onneksi omissa kaapeissa  runsaasti tavaraa.
 Kun ottaa käyttöön niitä alimmaisia, on kuin uutta saisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti