maanantai 16. joulukuuta 2013

OLEN NYT REVIIRITIETOINEN

Berninpaimenkoirani Hymy-Boogie-Voogie on loukkaantunut. Vasenta etujalkaansa ei astu maahan. Perjantai-iltana tuli kaksi poikaa perheineen viikonlopunviettoon ja Hymy tietenkin kirmaisi ulos tervehtimään. tuttuja vieraita. Piha oli kuin pullon pinta ja siihenhän se Hymy lankesi. Kova parkaisu ja ontuen sisälle. Tunnustellen ei poikkimenneitä luita havaittu ja koiran annettiin levätä rauhassa kun ei tilanne kovin dramaattinenkaan ollut.Viikonlopun aikana ei olo helpottunut ja tänä aamuna soitto omalle eläinlääkärille. Ei vapaita aikoja, ehdotus toiselle lääkärille. Ajan saimme iltapäiväksi Reviiriin. Siellä kuvattiin molemmet yläraajat ja tuloksena oli pieni irtopala olkanivelen alueella ja yhdeksi diagnoosiksi tuli nivelhiiri. Revähdyksen seurauksena ilmeisesti irtopala on joutunut sellaiseen asentoon, että aiheuttaa kipua. Se voi korjaantua itsekseenkin levon jälkeen.
Ihan pikkuista vaille ollaan vaipumassa unten maille.

Nyt se uni tuli.
Pari tuntia reissu kesti, saatiin hoito-ohjeet ja lääkkeet. Jos ei Hymyn askellus parane lähiaikoina, pitänee tehdä tähystysoperaatio irtomurusen poistamiseksi. Toivottavasti ei sitä tarvita.

Vielä on vähän uninen olo.
Kotona koko Emmerdalen ajan harjasin furminaattorilla koirani takapäätä ja mahanalusta. Karvoja tuli ämpärillinen  -taas. Viime viikolla harjasin koiran ulkona ja pusikot ovat nyt hyvin hyvin karvaisia. Saa pikkulinnut pesätarpeita.
Olen ollut siinä uskossa, että Hymy painaa yli 50 kiloa. Nyt lääkärin puntari näytti Hymyn painoksi 40,6 kiloa. Aika vähän noin isoksi koiraksi! Miniä kyllä ohjeisti fb:ssä minua hankkiutumaan eroon Hymyn rantapallomahasta dieetin avulla. Karvaa se vain on. Luulisin.
Koirallani ei ole ollut vakuutusta. Näiden 7,5 vuoden aikana sitä ei olla tarvittukaan, tämä olisi ollut ensimmäinen kerta. Bernin vakuutus on aika kallis tilastollisen sairastuvuuden vuoksi. Jos nyt joudutaan tähystysoperaatioon, tai leikkaukseen, sen hinta on  tonnin verran. Apua!
Isoksi koiraksi Hymy on ollut terve tapaus, ja hauska,sterilisaatioleikkaus on tehty parivuotiaana tiheiden juoksujen takia. 
Joku viikonloppuvieraista toi Hymylle saparopaloja ja niitä on annettu toipilaalle herkkuhetkiin.

1 kommentti:

  1. Voi Jymy parkaa. Toivon toipuvan ilman operaatiota. Koiran ystäbällisyys on niin palava ettei ehdi jalkojensa alle katsoa. Kumpi on sairaampi perhe vai Jymy?

    VastaaPoista