maanantai 23. joulukuuta 2013

ON AIKA RAUHOITTUA

Aatonaattoiltaa tässä viettelen ja kelailen kuluneen viikon hommiani. Viikko sitten perjantaina oli talo täynnä vilinää ja vilskettä. Kaksi poikaa perheineen tuli tuolta eteläisestä Suomesta. Syynä oli Ratinan stadionilla pelattu Ilves-Tappara matsi. Yöpyjiä piti oleman meidän lisäksi kahdeksan, vähän pyörittelin päätäni mihin heitä sijoittaisin sopuisasti. Ongelma ratkesikin niin, että kolme poikaserkusta majoittui  4.pojan kotiin ja nyt sai isät tyttärineen omat huoneet ja teinityttö E.Meri pääsi Pikkuhuoneeseeni omaan rauhaan. Lauantaiaamuna pojat haettiin joulupuurolle. Muistin ostaa sitä pierettämätöntä maitoakin. Siitäkin sai hyvän riisipuuron kunhan laittoi hyla-kermaa 2 dl joukkoon.

Yksi veljeksistä tuli elokuussa miehen ikään ja veljet muistivat lahjuksella:
Tässä poikien tuloriemussa se Hymykin jalkansa loukkasi. Tänään Hymy jo voi hyvin, lenkeillä ei olla käyty, odotellaan vielä paranemisen etenemistä, lääkehoito on näköjään jo auttanut. Lihapullan sisään niitä pillereitä yritettiin ujuttaa, mutta ovat ilman lisähöysteitä koiran makuun maukkaita. Maksan makuisia; näin huikkasi eräs rouva lääkärin vastaanotolla.

Lauantaina olin luvannut viedä kolme tyttöserkusta ja sisarusta Särkänniemen Koiramäen Jouluun.
Ensin käytiin keväällä poisnukkuneen isomummin muistolehdossa viemässä
kynttilä, isomummi olisi täyttänyt sinä päivänä 93 vuotta.
Pienen jonotuksen jälkeen tytöt pääsivät tekemään ponikierroksenkin. Kivaa oli.
Lammas on minusta erikoinen elukka, tuli meille viereen nauramaan, tai ainakin leveästi hymyilemään. Miksiköhän?
Esiintyjät esittivät kukin omaa ohjelmaansa.
Koiramäkikokemus oli  tervetullut piristys pimeään talveen. Parkkipaikalla oli tulla tenkkapoo: missä auto? Parkkialue oli pilkkopimeä ja oli vain hatara muistikuva mihin olin autoni jättänyt. Joku suunta piti ottaa ja auton avaimia napsauttamalla se omakin auto vihdoin löytyi. Eli homma hallussa mummollakin.

Tietokoneongelmat ovat vaivanneet. Tammikuussa ostettu pöytäkone hiipui ja hidasteli. Kiusallisesti. Takuu oli vielä voimassa joten pitkä puhelu HP-tukeen. Selvisi, että kiintolevy on saanut vaurion, lähettävät uuden. Lupasin sen itse korjata/ vaihtaa. Mitähän siitä tulee? Minä kun en ole mikään tekniikan ihmelapsi.
Tänäkin viikonloppuna oli pojanpoikia yökylässä. Kolme. Kaksi lähti sunnuntaina joululomalle Joensuun suunnalle ja toiset kaksi Järvenpäähän.
Ensimmäistä kertaa vietämme -Puoliso ja minä -jouluaaton kahdestaan. Sopii meille. Joulupäivänä saammekin taas väkeä talon täyteen.

Viimevuotiset piparinleipojapojat kun ovat maailmalla pestasin uuden: Puolison.
 Teki näitä hommia ehkä ensimmäistä kertaa.Yksin. Virallinen vartija vieressä.
Bernipaimenkoirahahmo joutui olemaan pellillä vähän pää vinossa, ja kisullakin on kaula turvoksissa. Hymyn joulupakettiin ne laitetaan.
Itse leivoin 1,5 kg torttutaikinaa, tein pikkusuolaisia muna/jauhelihatäytteellä, Aurajuusto/pähkinätäytteisiä ja tietenkin luumutorttuja. Kakkupohja odottaa täytteitään huomenissa.
Aamulla  tehdään hautausmaakierros ja käydään Puolison äidin luona hoitokodissa.

RAUHALLISTA JOULUN AIKAA KAIKILLE BLOGINI LUKIJOILLE.

1 kommentti:

  1. Olipa mukava lukea täältä blogista teidän Koiramäen retkestä. E:llä oli ollut niin kivaa sielllä. Rauhaisaa Joulua sinne ja terveiset Puolisolle. T. Anu

    VastaaPoista