torstai 2. lokakuuta 2014

TUUNATTIIN LEIKKIMÖKKIÄ

Lähipiiristä loppui lapset. Tai on pari leikkivää tyttöstä vielä jäljellä.
Tarvittiin kesäistä nukkumatilaa kasvavalle nuorisolle. Muutama vuosi sitten rakennettu leikkimökki sai kelvata tuunattavaksi. Mökissä oli vanha laverisohva, siinä pojanpojat kavereineen nukkuivat muutaman yön viime kesänä. Joku joutui tyytymään lattiamajoitukseenkin.
Minä tein suunnitelman ja tapani mukaan en sitä Puolisolle tarkentanut. Hänkin oli tehnyt suunnitelmia,  eikä kertonut minulle. Kiivassanaisen keskustelun ja ruutupaperiluonnoksen jälkeen sain oman versioni toteutettavaksi. Vuoteet tulivat seinään kiinni ja kulmittain kuten tukkikämpillä.
Puutavaraliikkeestä haettiin materiaalit, minä  maksumiehenä. Yhdessä taas äänettömänä tuherrettiin pari päivää ja runko oli valmis. 
Kaapistani löytyi käyttämätöntä sänkypeittoa riitävästi, sain niistä ommeltua patjoille päälliset. Selkänojatyynyillekin riitti samaa kangasta. Väri on hiukan erikoinen -sammaleen/armeijanvihreä, mutta materiaali on mukavan samettimaista.
Makuupussit saavat toimia nukkuma-alustoina, ei tarvitse petivaatteiden kanssa touhuilla.
Uudet pellavatyyppiset verhot ostin Eurokankaasta.
Leikkimökin terassilla on pyörinyt vuosia haiseva säkkituoli. Nyt senkin sain uudistettua. Taas pengoin varastojani ja saman vihreänsävyistä kangasta riitti säkkituolinkin ehostamiseen. Tein siitä tetramallisen. Vähän jäi rakeita käyttämättä ja niistä tein lattiatyynyn.
Samansävyinen tarpeettomana pyörinyt villalangoista virkkaamani mattokin sopi väreiltään uuteen kesämajaan.
Puoliso lupasi vetää sähkötkin mökkiin tulevana kesänä.
Kaikkine hankintoineen euroja kului vähän toista sataa. 
Kannattaa säästää kaapinperälle vähän tarpeetontakin, aina se joskus paikkansa löytää.
Leikkimökin edustalta poistin liuskekivet ja kylvin tilalle nurmea. Sivuseinälle istutin villiviinin taimen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti